網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

missparent 發表於 17-11-20 16:22
我所有貨連最後14号落單嘅都收齊,希望你都快D收齊貨啦!

我11同12仲未見影, 可能要擲西瓜去搵
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

翡翠宮

小雄維尼 發表於 17-11-20 16:40
我11同12仲未見影, 可能要擲西瓜去搵

我今日一氣收到9個包裹咁多,不過其中一箱唔係我,係個Router,我打咗去香港EMS,聽日師傅會上嚟攞返。

我只剩2箱未收到。

水晶宮

lyh80115 發表於 17-11-20 19:09
我今日一氣收到9個包裹咁多,不過其中一箱唔係我,係個Router,我打咗去香港EMS,聽日師傅會上嚟攞返。

...

遲過雙十一落,發福田全部都收到晒,真係5知EMS咩玩法

子爵府

小雄維尼 發表於 17-11-20 19:11
遲過雙十一落,發福田全部都收到晒,真係5知EMS咩玩法

今日有D唔開心,呢輪成日送貨上嚟個伯伯中風,換咗第二個人!可能操勞得濟,希望佢早日康復!

水晶宮

missparent 發表於 17-11-20 19:29
今日有D唔開心,呢輪成日送貨上嚟個伯伯中風,換咗第二個人!可能操勞得濟,希望佢早日康復!
...

呢期班速遞哥的確好慘, 早幾日收iherb撞到有個推住一大車貨, 大陸自提班友又係哎晒救命, 話13號係廣州d貨都仲未清到 .

我都祝伯伯早日康復

子爵府

虎到金來勳章

missparent 發表於 17-11-20 19:29
...

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 小雄維尼 的帖子

你今日的貨進展如何 ?

我收咗一箱水, 但係司機打電話時我已話明唔係屋企, 要下午6點後才到, 約明天.
點知過咗十幾分鐘, 送貨的打來話係我屋企門口, 點解按門鐘無人. 我當時唔知係同一單.
咁我話你無電話約我, 無人係正常呀.
之後佢話放我門口可不可以. 我話點得呀, 我幾粒鐘先返到屋企.
之後我都知箱水好重, 佢都搬得好辛苦, 叫佢試下問管理處可否代收. 管理處又係見佢咁辛苦搬咗大箱水, 最後都通融俾佢放低.

不過都算了, 佢哋都難. 你哋講的近期雙十一貨太多, 速遞都好辛苦. 同埋我留意到我都係 EMS

生日月, 開心過

水晶宮

我唔見咗箱貨我暫時都唔知發生咩事, 總之上了网頁版揾到客服話會再送俾我.
咁我就等下了, 我唔急用無所謂.
生日月, 開心過

水晶宮

雪文 發表於 17-11-21 22:23
回覆 小雄維尼 的帖子

你今日的貨進展如何 ?
其實如果得既, 擺管道就管理處啦, 班速遞哥真係好陰功, 上星期係sf收野, 又係做到身水身汗, 連平時無人排既自提都排晒長龍, 係大陸收野又係人多到, 聽佢地講廣州仲打緊蛇餅, 話都5知仲要幾耐先清得晒 (心諗...好快又雙12喎, 點算呀)
今日再搵ems ,個女客服隊左我電話比另一個男人查到, 話我電話號碼錯左, 所以上星期送5到 , 點解我尋日打去又無講, 算, 我都5想再嘈, 況且上星期到個d...全部都濕星野, 最離譜係京東連1樽孜然粉都同我拆開1張單, 係得孜然粉同包餅到左, 如果送來又係搞到我一肚氣, 個男職員話要同司機講聽日盡可能送, 5好又玩我, 希望5好又又意外啦.

你有咩未見? 會5會拆開單未送? 搵京東客服都係hea住答, 我真係5想再同佢地講野

水晶宮

小雄維尼 發表於 17-11-21 22:45
其實如果得既, 擺管道就管理處啦, 班速遞哥真係好陰功, 上星期係sf收野, 又係做到身水身汗, 連平時無人排既 ...

我有一袋手抽紙巾未送。 我真的沒想到佢會同一個快遞號,但分單送。
生日月, 開心過

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

其實我啲野唔趕,是想要雙11折扣,我各得京東又好,淘寶又好,可以選擇延後發貨會更好,唔使jam哂

水晶宮

雪文 發表於 17-11-21 22:59
我有一袋手抽紙巾未送。 我真的沒想到佢會同一個快遞號,但分單送。
我發覺 2邊講野都5多老實 (我自己直覺), 話說我15號係廣州發出, 尋日搵ems之前仲係未郁過物流, 點解我聯絡完佢地5分鐘都無, 變左到左香港投遞, 若果夾埋所有野一次過送我都完全明白, 佢地有d物流就算係網頁睇到, 再問ems夠膽死話佢地未收到, 甚至未有單號, 混亂都預左架啦, 5該hea答都5好甘離譜啦.
至於分單送, 上段已經比左答案你, 佢地話當日既野, 當日盡量清晒, 算..我但求收到我d野, 或者final confirm比我退款就算,, 之前話有件破損, 呢2日出奇地提都無提(比我感覺係根本d貨係無問題), 而家佢點開, 要真係見到有咩收到至知道 唉

水晶宮

oran04 發表於 17-11-21 23:01
其實我啲野唔趕,是想要雙11折扣,我各得京東又好,淘寶又好,可以選擇延後發貨會更好,唔使jam哂 :igiveup ...
老老實實, 我覺得今次京東好似無預香港會有甘多人買野, 而ems亦無諗過單單都甘大鑊 (從同佢地聯絡感覺到), 到運落黎根本無可能控制到幾時到, 佢地 (應該係做咩大陸落黎既集運)好自然就一野蹺起. 個日某公司速遞哥先呻, 真係雙11呢鑊,做到連廁所都無時間去

侯爵府

親子王國15週年勳章

小雄維尼 發表於 17-11-21 23:25
老老實實, 我覺得今次京東好似無預香港會有甘多人買野, 而ems亦無諗過單單都甘大鑊 (從同佢地聯絡感覺到), ...

我都覺得今年雙11銷售,應該超出哂各方預期,真係辛苦哂各物流人員

水晶宮

oran04 發表於 17-11-21 23:30
我都覺得今年雙11銷售,應該超出哂各方預期,真係辛苦哂各物流人員
...

大家都有自己立場, 某日我去自提拎野, 佢地話你有好多件,甘我都話有折先會甘樣買, 對方當然無出聲, 甘我臨走都講句辛苦晒

水晶宮

oran04 發表於 17-11-21 23:01
其實我啲野唔趕,是想要雙11折扣,我各得京東又好,淘寶又好,可以選擇延後發貨會更好,唔使jam哂 :igiveup ...

agree
生日月, 開心過

水晶宮

雪文 發表於 17-11-21 23:50
agree

岩岩終於收到 8/13 既野啦, 另外個d我約左星期六先好送

男爵府

回覆樓主

我D貨由17/11出門派送之後一直冇update
又冇電話到
係咪有問題?
京東客服話未夠15日當正常

水晶宮

superpiggychan 發表於 17-11-23 09:40
我D貨由17/11出門派送之後一直冇update
又冇電話到
係咪有問題?

搵CT開頭既快遞號碼, 打去 27079431問

男爵府

小雄維尼 發表於 17-11-23 09:50
搵CT開頭既快遞號碼, 打去 27079431問

我個單號6字頭,冇CT的
打左去,話京東單查唔到的

首頁