0-6個月

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

其實都算多頭髮,唔需要剃,剃左起碼大半年都要對住bb 光頭冇頭髮,我寧願宜家咁,我早幾日見到個戴住帽既bb女,好靚女,點知一除左頂帽,原來早前剃光左頭,宜家成個頭只生到半吋頭髮,所有頭髮都一支支咁,變左個箭豬頭,好地地一個靚女,搞到咁...

我身邊既人多頭髮要剃,少頭髮又要剃,有人覺得剃左頭髮會硬d,有人又話會軟d,真係好奇怪
唔需要理人地,多頭髮女仔都會俾人話係男仔,但多頭髮男仔都會俾人話係女仔,所以唔好理人講咩

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

慢慢會生

別墅

oiyubb 發表於 17-12-26 13:40
thx各位
宜家未到3個月其實我覺得已經多頭髮過好多bb。但成日俾親戚話似中年男人甘希疏我 ...

我個囡4個幾月同你一樣有此問題,仲M字額過你b,聽完d媽媽講我都安心d,希望日後會生番,話哂女仔。d人說剃光我又唔想,天氣咁凍⋯同埋女仔⋯

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

大大下就會生多返多的頭髮

大宅

唔怕架慢慢會多架,如果你真係怕你先至唸吓剃頭啦!到時生返D頭髮會蜜D粗D

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我仔細個時都係咁, 我冇同佢剪光, 而家9歲超多頭髮...

大宅

慢慢會生返

別墅

可以...試下剃光佢... 或者等下吧

複式洋房

我媽話我細個都係咁,幫我剷曬D頭髮去2-3次

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大個D佢D頭髮就會生多D架喇,放心。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

美好大世界2017勳章

慢慢會多

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

慢慢會生返多, 吾使擔心

伯爵府

回覆樓主:

剃左等佢再生過,有d歲幾都無頭大過超多

別墅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

再大D就會密D架啦

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好多BB 出世時頭髪好稀疏, 但慢慢會出得密, 唔駛太擔心.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

大個D就多架喇, 唔使擔心

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

回覆樓主

遲d多到你唔信

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

大d會多返,放心

別墅

回覆樓主

謝謝各位jm

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 oiyubb 的帖子