夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

NamiLeung 發表於 18-1-31 00:30
其實都想唔離婚,因為bb仲好細...但身邊人太賤,諗起都想嘔,有辦法再一齊嗎?
...

我吾明白你。。。 你明知佢賤, 仍想再一齊??
如果再一齊,吾係佢對你衰, 係你自己對自己吾好。

大宅

熊SAM 發表於 18-1-31 15:48
回覆 kittytempo 的帖子

好感謝你費心打一大段野去開解我, 我都有慢慢企返起身, 跑步, 瑜珈, 行山, 練書法 ...

老實講, 我都無信心將自己將來交比另一個人。 即使有機會再遇到, 都吾會係同樣咁付出同有咁強信心。
可能我面對既感受太強烈, 比如雙方破裂后仍然帶住bb同另一family去旅行。 好多感受,回憶好自然禁都禁吾住湧出黎。 處理好自己情緒完到bb吾舒服, 要自己一個照顧佢, 個pk仲同條女去拍拖吾理個女。生活係會要你面對現實, 亦教我更加堅强。
最近, 我同班姊妹去旅行散心。坦白講, 有感覺寂寞, 有難過, 有不甘心, 有怨恨。但真係想因為咁而要自己傷心到世界盡頭? 我去呢次旅行, 真係由內到外開心左,感恩有班好姊妹。
有聽過吸引力法則嗎? 自己開心, 自然吸引到開心事。
分享一件開心事: 新工作上司很滿意, 剛加左人工。

男爵府

回覆樓主

不要為一件爛透的垃圾, 而遺失最美好的自己.Strive to be a better self!

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

回覆樓主

樓主你寫得好好...
完全係我一年前嘅心底話
但我今日已經成功企返起身,所以你都可以,加油

複式洋房

回覆樓主:

呢一刻睇到,個心暖左一暖,希望過了最苦的日子,就可以迎接新世界

別墅

回覆樓主

自己亦是正經歷呢個痛苦時刻,唔知樓主嘅故事係點呢?
我決定兩個月後就會同佢攤牌,準備分居同離婚,而家我仲係扮無野,但心裡一直倒數,最後一次情人節、最後一次新年.....個心好痛,好難搵到知心人,我細路仲好細,要開始單親路好唔容易,好難接受,好難面對人,叫我要正面積極嘅說話聽好多,只想搵個真正明白我嘅人

男爵府

熊SAM 發表於 18-1-23 11:01
感謝樓主, 正值分居期, 你寫的全是我內心所想, 天天都問自己, 背叛一次又一次既佢, 點解可以咁開心同新歡HA ...

一次又一次,見證過無數話自己懂keep 老公的C9, 最後都係喊苦喊忽話老公有小三。

所以佢地講甚麼妳也要負責任……等廢話,佢地好快也有現眼報。

希望妳以往沒有這樣教訓過其他人。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kittytempo 發表於 18-1-22 17:51
我知道你正在經歷人生中感到最艱難, 最痛苦, 最無助, 最漫長的時刻. 我明白這一段路走得很沉重, 每一天都過 ...

努力加油 。

男爵府

回覆樓主

睇咗好多次,每次睇啲眼淚都失控咁走出嚟,真係字字入心,冇經歷過嘅人係唔會知有幾痛

大宅

yy1012 發表於 18-2-17 07:04
睇咗好多次,每次睇啲眼淚都失控咁走出嚟,真係字字入心,冇經歷過嘅人係唔會知有幾痛
...

呢排我都有情緒, 可能又過xmas, 元旦, 結婚周年, 情人節, 都係自己一個人同個女過。 情人節前更加無端端留左2晚眼淚。咁都好, 自己更加知道吾需要呢個男人既存在, 自己都可以揾節目過節。希望過左今年, 明年過呢d節日, 可以更開懷, 更開心, 更滿足。

別墅

回覆樓主

冇錯!我見到大家都是經歷著那被傷害、被出賣丶被拋棄⋯⋯每到一些時間就會流淚會傷心,明知到還是一樣,還希望為仔女一等再等,真的很儍!為什麼我們不能為了自己而作決定,身心已被傷透,還在等待奇蹟嗎?

大宅

回覆樓主

thanks

別墅

SamBBBB 發表於 18-2-17 17:10
冇錯!我見到大家都是經歷著那被傷害、被出賣丶被拋棄⋯⋯每到一些時間就會流淚會傷心,明知到還是一樣,還 ...

對,真的很傻,真的會一而再再而三咁等奇蹟,有好多幻想,當然又會再次失望,我身邊無朋友離婚,無單親家庭,我感覺更差,眼見個個情人節晒恩愛,自己將會面對孤獨,好難受,想提起勁來,但朋友都唔會明白我有幾痛

大宅

熊SAM 發表於 18-1-23 11:01
感謝樓主, 正值分居期, 你寫的全是我內心所想, 天天都問自己, 背叛一次又一次既佢, 點解可以咁開心同新歡HA ...

不要理身邊人講咩,佢地要身受其中先會知道咩知味。不要想著自己有錯,人誰無錯,但誰鑄成大錯?百分百係出軌人。no doubt

大宅

miffypui 發表於 18-2-21 17:34
對,真的很傻,真的會一而再再而三咁等奇蹟,有好多幻想,當然又會再次失望,我身邊無朋友離婚,無單親家 ...

自己一個有自己一個樂趣,好好享受。

大宅

miffypui 發表於 18-2-21 17:34
對,真的很傻,真的會一而再再而三咁等奇蹟,有好多幻想,當然又會再次失望,我身邊無朋友離婚,無單親家 ...

吾好理人點諗, 最緊要自己感受。
人地無離婚亦吾代表無問題, 可能好多野收埋收埋。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

樓主,多謝你!非常好的心靈雞湯。

大宅

回覆 kittytempo 的帖子

我既情緒嚴重地影響左我身體, 已經成半年無來M, 要去睇婦科了, 見到佢同新歡外遊吃喝玩樂, 享受高檔, 自己日日返工放工跟仔囡功課溫習, 個內心真係難受無力, 我無信任何宗教, 但有朋友叫我試下返教會, 話我要疏理好情緒先能改善身體

大宅

要一個女人死心唔容易, 但當一個女人死咗心, 就唔會救得番.

大宅

回覆樓主

咁多年以來都好小回應bk ..想不到自已也會有這一天......... 我剛剛發現了他出軌的證據.... 失眠了 怎麼也睡不著。閉起雙眼就是過去的種種... 我知道我原諒不了...我會選擇離婚... 我知道現時我該堅強去想往後跟小朋友的生活... 但我現在的腦袋實在什麼都想不到...還有何時跟他攤牌也想不到

首頁

尾頁

跳至