1-3歲

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Yellow_Bean 發表於 18-3-29 17:33
生得高定矮控制唔到, 無謂擔心咁多. 我向我既朋友中算高, 165-170cm 之間, 個個都好羨慕我咁高, 所以我好自 ...
多謝你,不過我反而覺得難買衫,一般one size 都太細。要買有碼大碼衫。大碼膊頭先夠,身又太闊, 不過ok既,慣左。

男爵府

yy143143 發表於 18-3-29 22:59
Haha 呢度有好多高人,我個女九月出世,都係兩歲半,都有95cn高,比好多同齡都高。我自己都170,所以預佢將 ...
我細個係做細妹加11月出世,在家在校都係「細」,但身型大,大家姐身型加細妹心靈,錯配。不過長大呢個怪配對自我負面影響會越來越少,反之身高會隨長大漸有優勢。除非高到搵唔到男朋友。

複式洋房

回覆樓主:

不用給自己太大壓力吧 ,你已經把最好的都給孩子了。 高又好矮又好,寶寶健康快樂最重要啊。 我個大女2016 11月出世 ,可能遺傳自爸爸 ,所以佢 雖然而家只係 一歲多幾個月,但係好似人哋兩歲咁高。 我之前陀住嘅時候買咗好多好多裙仔畀佢好快就著唔落:( 不過都冇乜所謂,見到佢開開心心我就好滿足!!! 各位媽媽都加油呀!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

順其自然,呢D系我哋控制唔到架。

水晶宮

回覆樓主:

做左媽媽好多說話要識過濾
諗野正面d

我女矮都有矮既煩惱
何必自尋煩惱

伯爵府

回覆樓主

做人媽媽就預左長憂99架啦,不過我從來都冇為兩個仔既身高而介意!換個角度諗,快高長大,可以試既野相對比其他小朋友多,得到的機會亦相對提高!凡事多角度諗,壓力都會少D!

男爵府

mybabylove 發表於 18-4-5 15:25
做人媽媽就預左長憂99架啦,不過我從來都冇為兩個仔既身高而介意!換個角度諗,快高長大,可以試既野相對比 ...
好多謝各位媽媽開導,因為大家既留言,我真係諗開左。多謝大家。女女身體健康我好滿足感恩。

男爵府

Kuromimama 發表於 18-4-2 18:40
不用給自己太大壓力吧 ,你已經把最好的都給孩子了。 高又好矮又好,寶寶健康快樂最重要啊。 我個大女2016 1 ...
多謝你的開導呀,女女健康快樂就感恩滿足,何必自尋煩惱

別墅

AAV 發表於 18-3-7 08:26
我覺得自己有少少問題,我唔太想自己女高。我同老公身高都屬於90%線, 都估到自己生既小朋友都唔矮得去邊。 ...

媽媽,係咪你自己成長期間對於身高有心結未解開?
試下先放開自己,放鬆到你之後同小朋友生活都會更加開心的。

男爵府

蚊蚊mosquito 發表於 18-5-6 09:09
媽媽,係咪你自己成長期間對於身高有心結未解開?
試下先放開自己,放鬆到你之後同小朋友生活都會更加開心 ...
絕對係心結啦。

首頁

尾頁

跳至