自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

唔好買,我買左,完全唔好用,得個平字,煮野係唔痴底,不過用唔夠十次已經甩淘層

大宅

回覆樓主:

我在淘寶買麥飯石塗層的鍋煲,唔貴,用咗個零月,so far so good.
【Carote瑞士麦饭石炒锅奶锅锅具套装厨具套装不粘锅套装锅具组合】http://m.tb.cn/h.WwNMRK2 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥19tc0r2ay46¥后打开(emoji)手淘(emoji)

伯爵府

2018母親節勳章

Gmarket前後買過兩次,平靚正!

大宅

pcy307 發表於 18-4-7 15:43
我在淘寶買麥飯石塗層的鍋煲,唔貴,用咗個零月,so far so good.
【Carote瑞士麦饭石炒锅奶锅锅具套装厨具 ...

我都睇過呢款鍋,但吾係呢隻牌子!想問下平時需吾需要落好多油!同容易清潔嗎?

大宅

ymc_85 發表於 18-4-15 12:50
我都睇過呢款鍋,但吾係呢隻牌子!想問下平時需吾需要落好多油!同容易清潔嗎?
...

個鍋唔索油,用好少我Ok。 另外我工人只用佢煮簡單野,好少黐底,唔難清潔。

大宅

pcy307 發表於 18-4-15 13:24
個鍋唔索油,用好少我Ok。 另外我工人只用佢煮簡單野,好少黐底,唔難清潔。
...

我都係稔住買俾工人,都係煮啲簡單野,之前買既靚鍋都俾佢用到粘晒底!所以稔緊買生鐵鍋好定都係買你呢款好呀!

侯爵府

回覆樓主:

所有有個"塗"字嘅鍋都好驚, 除安全問題成疑, 仲一定唔耐用.
生活都係簡单D好.

我係咪"佛系"?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

用過,好用喎!平,輕,唔痴底,唔易花。我就係買幾隻易潔鑊俾姐姐都用兩次就花,所以買呢隻,用成年都好地地。
不過屋企換電磁爐所以用唔返。
但依家呢個牌子出左電磁爐用得既款,我又買左隻俾佢用。

伯爵府

今晚用咗,暫時覺得幾好用……我下次用完再報告

首頁

尾頁

跳至