親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

yuensiu 發表於 18-5-9 23:00
應該恩納個邊。朋友都叫我住恩納因為上名護,水族館都係1-1.5小時車,落那霸都係咁上下。咁帶住小朋友就可以 ...

謝謝,再搵搵恩納酒店

伯爵府

開心吸收勳章

Koala_Chu 發表於 18-5-10 12:56
如果自駕... 我覺得頂盡住2間酒店, 去6日, 搬咁多間酒店好慘

係呀,我之前去北海道都兩日轉一次酒店,勁攰

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

pokipoki 發表於 18-5-10 13:32
係呀,我之前去北海道都兩日轉一次酒店,勁攰

當然要睇旅行嘅地方而定, 唔同洲省, 就一定要搬, 如沖繩計, 我同意揀一個中間地方住幾日, 最多只搬一次

大宅

回覆 onesze 的帖子

Thanks!! 我最後book左 Toyota fielder

大宅

回覆樓主

我八月去沖繩,訂左民宿,因為唔想搬來搬去又賴得再搵,所以只係住一間,向OTS租車。
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

大宅

jenny623 發表於 18-5-11 19:47
我八月去沖繩,訂左民宿,因為唔想搬來搬去又賴得再搵,所以只係住一間,向OTS租車。
...

我直接 Fuji 租車,32900 yen 6日,7人車!

大宅

PCCW2319 發表於 18-3-25 13:02
我剛去沖繩6天。 我住左4間酒店。 但我自駕只有4日3夜(即租車72小時)。

首2天住那霸。第1天那霸 ...

請問那霸住邊間酒店方便?因不會自駕遊,全程坐單軌電車

邊度join local tour?

水晶宮

TKSLMP 發表於 18-5-13 10:44
請問那霸住邊間酒店方便?因不會自駕遊,全程坐單軌電車

邊度join local tour?

那霸我住呢間, 行去國際通唔遠。
天空之城, 快樂之地

別墅

回覆樓主

我去沖繩5 日都是住美國村,因為費事執房,換酒店,好麻煩,其實行高速去名䕶都是約一個半小時,如果你中途plan 個景點,也可當休息吓,就唔會有咁長途車,唔覺辛苦,去那霸果邊都唔遠,但首要是自駕遊。

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

樂B媽媽 發表於 18-5-18 11:03
我去沖繩5 日都是住美國村,因為費事執房,換酒店,好麻煩,其實行高速去名䕶都是約一個半小時,如果你中途 ...

要 mark 低先

大宅

樂B媽媽 發表於 18-5-18 11:03
我去沖繩5 日都是住美國村,因為費事執房,換酒店,好麻煩,其實行高速去名䕶都是約一個半小時,如果你中途 ...

想問問美國村全名是否Okinawa Grand Mer Resort?
Lilypie Baby Ticker

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

pokipoki 發表於 18-5-10 13:31
謝謝,再搵搵恩納酒店

我諗住book 3晚恩納rizzan sea park hotel見官網book多d優惠。酒店仲有大浴場同海灘可以放煙花 又有琉球舞表演

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

自駕沖繩, 8日住3間酒店, 南, 中, 北
放下自在

伯爵府

開心吸收勳章

yuensiu 發表於 18-5-31 13:03
我諗住book 3晚恩納rizzan sea park hotel見官網book多d優惠。酒店仲有大浴場同海灘可以放煙花 又有琉球舞 ...

如果我住完一晚那霸,第二日即刻上恩納,會唔會太辛苦

伯爵府

開心吸收勳章

cattz288 發表於 18-5-31 13:39
自駕沖繩, 8日住3間酒店, 南, 中, 北

會點分配日子?

伯爵府

開心吸收勳章

yuensiu 發表於 18-5-31 13:03
我諗住book 3晚恩納rizzan sea park hotel見官網book多d優惠。酒店仲有大浴場同海灘可以放煙花 又有琉球舞 ...

但我都有諗過住名護,因為想去水族館、元氣村同古宇利大橋個沙灘,住恩納上去好似好遠,落美國村又好似唔算好方便

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pokipoki 發表於 18-5-31 13:48
會點分配日子?

sorry, 原來係住4間酒店/民宿
第一晚住daiwa 牧志站, 唔租車, 落機買24 hrs 單軌pass, 第二日check out&租車, 第二,三晚住Okinawa Grand Mer Resort, 去大aeon 10mins車程
第四,五晚住Centurion Hotel and Resort Vintage Okinawa Churaumi, 行去水族館都得!有煙花區可放煙花!
第六,七晚住沖繩南傳統民宿, 十足十叮噹果間! 小朋友玩間屋都玩到成個鐘!
放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

pokipoki 發表於 18-5-31 13:48
如果我住完一晚那霸,第二日即刻上恩納,會唔會太辛苦

我見那霸去恩納都係50分鐘倒。
我下年2月先去,諗住第2,3日主要玩名護同水族館,所以先住恩納,第4日落返那霸,同埋中間又有d休息站,累可以落車休息下都得。
因為暫時plan第1日去玉泉洞同aeon rycom,有諗過住美國村但再上又要轉酒店。我去5日諗住住2間酒店算,唔想轉咁多次。

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

如果住恩納,但上名護玩又會唔會太辛苦?
我諗住有一日既行程係去水族館+元氣村,另一日係去古宇利同橋下沙灘

大宅

回覆樓主

其實邊個海灘最靚谮水最好?一定要跟團出海潛嗎?

首頁

尾頁

跳至