懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我27周,個肚都細,我成日都覺得阿B好似無大到禁,個肚同三星期前好似差唔多大,有時下午三,四點個肚會扁,食完飯就圓返,但照B超醫生話阿B正常,加上阿B一日胎動好多次,其實你可以買部胎心機,淘寶二百幾,我之前唔多見肚又無胎動就會聽佢胎心,個心會安心d

複式洋房

y2004y 發表於 18-4-15 23:46
今個星期18週,一直胃口唔好,食得少,前二日突然唔舒服,少少頭痛,作嘔,之後發現腹部比之前細/扁,請問 ...

你頭痛可能凍親呀,我自己有左都好易頭痛,出街小心吹風吹冷氣,洗頭要吹到全乾,唔洗咁緊張,我19w都未見肚,初頭都冇胃口又嘔到瘦,自己食唔到野個肚凹正常嫁,食返啲想食既野,煲下湯飲,照超聲波BB有長到就得

大宅

回覆樓主

多謝大家安慰,我個心都定左,而家又重新進行飲食計劃,食飽飽又好似脤返啲,下星期照閃閃先見到BB, 希望佢正常長大,我唔介意比佢吸晒我啲營養

大宅

ckying13 發表於 18-4-17 00:16
你頭痛可能凍親呀,我自己有左都好易頭痛,出街小心吹風吹冷氣,洗頭要吹到全乾,唔洗咁緊張,我19w都未見 ...

頭痛係經常性但少少,感覺到有但唔影響身體,唉,我奶奶成日煲啲藥材,我唔想飲,雖然知有益,但真係飲唔落。講過煲啲平凡嘅湯就可以,不過就換黎奇怪湯水,好似黑芝麻煲魚,雖然都好味,但對于一煲黑蚊蚊嘅湯,真係唔想飲我地真係有gap

大宅

Alicelau111 發表於 18-4-16 20:57
我27周,個肚都細,我成日都覺得阿B好似無大到禁,個肚同三星期前好似差唔多大,有時下午三,四點個肚會扁 ...

我要認真考慮下買一部,我成日都心掛掛,掛住BB

複式洋房

y2004y 發表於 18-4-17 11:51
頭痛係經常性但少少,感覺到有但唔影響身體,唉,我奶奶成日煲啲藥材,我唔想飲,雖然知有益,但真係飲唔 ...

同我一樣,我99煲湯都唔岩我口味,所以都係我返娘家煲

別墅

y2004y 發表於 18-4-15 23:46
今個星期18週,一直胃口唔好,食得少,前二日突然唔舒服,少少頭痛,作嘔,之後發現腹部比之前細/扁,請問 ...

我以家17w,有時都會覺得個肚細左,又林咗,不過我諗無野嘅,放鬆心情

珍珠宮

回覆樓主

唔好自己嚇自己住,如果太擔心,就去睇醫生穩陣D

大宅

回覆樓主:

我宜家10wk3,未見肚,近幾星期都無胃口食嘢,比6wk3時仲輕咗兩磅,但照超聲波,BB啱size,不要太擔心,應該係瘦了媽媽,肥了BB

大宅

回覆樓主:

多謝大家,而家食返野同休息左几日,個肚終於脤反,雖然每日只食到一餐,不過都總算無不良反應,希望BB安全,過多几日就可以再見到BB, 期待佢重左又大左

首頁

尾頁

跳至