懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

我明白你係擔心乜,你擔心阿B大隻,又啱啱作早產出院,但係瑪嘉烈又好似唔理你,唔比快期你,我建議你呢段幾個禮拜真空既時期唯有睇住私家先,過左28週都建議兩個禮拜睇一次醫生,6月尾期真係遲,睇下私家睇下再幫你keep照下size,同睇下會唔會做個飲糖水

別墅

回覆樓主

我28wk早幾日宮縮入左東區住左4日,醫生都有同我打強肺同食抗宮縮藥,打強肺目的係預防bb早產出黎個肺好d,我係產房2日之後轉番普通病房,見到宮縮少左先出得院,醫生叫我唔好咁緊張,唔好拎重嘢,係屋企休息

複式洋房

carol_kwing 發表於 18-6-3 15:42
我28wk早幾日宮縮入左東區住左4日,醫生都有同我打強肺同食抗宮縮藥,打強肺目的係預防bb早產出黎個肺好d, ...

加油(emoji)吖你,挨過34就算佢出來都會好啲,既然醫生都話吾洗緊張嘅話你就吾好太緊張喇,好好安胎,我宜家都放鬆咗心情,唯有安心等bb出來吾唸咁多喇

複式洋房

Pearlsiu 發表於 18-6-2 22:59
我明白你係擔心乜,你擔心阿B大隻,又啱啱作早產出院,但係瑪嘉烈又好似唔理你,唔比快期你,我建議你呢段 ...

我宜家都放鬆咗心情去面對,我係嬲瑪嘉烈點解咁不負責任咁啫,不過最緊要係bb,我宜家唸通咗,就乖乖等bb出來算了⋯⋯反正已過34

民房

asml 發表於 18-6-1 22:22
第一胎係瑪嘉烈生,感覺幾好,所以決定第二胎都瑪嘉烈,(本身自己住天水圍,外家住葵涌)點知上星期五接個 ...
你應該直接去瑪嘉烈產房

複式洋房

mirmoon 發表於 18-6-6 19:29
你應該直接去瑪嘉烈產房

挨到今日照返舊期去返健康院,同佢講返我情況,佢即刻打去瑪嘉烈問,原來當日睇我轉介信的醫生當咗我係新證,所以吾理我,初後佢宜家帮我涉到個期聽日返瑪嘉烈

子爵府

回覆樓主

去私家睇左個b點先,如唔舒服即入PMH產房,如果佢地話未生得會比返你去產前觀產。

子爵府

asml 發表於 18-6-6 20:17
挨到今日照返舊期去返健康院,同佢講返我情況,佢即刻打去瑪嘉烈問,原來當日睇我轉介信的醫生當咗我係新 ...

咁就好了,我覺得瑪嘉烈醫院對孕婦係好和細心的。

民房

asml 發表於 18-6-6 20:17
挨到今日照返舊期去返健康院,同佢講返我情況,佢即刻打去瑪嘉烈問,原來當日睇我轉介信的醫生當咗我係新 ...
原來係一場誤會。有懷疑穿水記得立刻入院呀。入左院一定唔會唔理你架,點都會做檢查同聽胎心架

複式洋房

回覆樓主

所謂嘅轉介信話就話urgent,結果又係要慢慢係到排期!上次因為流血所以都係寫左轉介信去瑪嘉烈,又係urgent嘅。交信嘅時候叫我返去等電話。後尾只係將我原本產檢個日期改早3個星期左右,多謝曬。

複式洋房

回覆樓主

補充返少少,早幾日去瑪嘉烈做OSCAR,d姑娘都算幾好

複式洋房

yuyu0215 發表於 18-6-6 23:47
補充返少少,早幾日去瑪嘉烈做OSCAR,d姑娘都算幾好

第一胎時感覺各方面都吾錯的,吾知點解今胎有對比下,我覺得瑪嘉烈有啲hea咯⋯⋯

首頁

尾頁

跳至