自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

Zoesk2 發表於 18-6-12 09:59
好多謝上述咁多位的意見,我思前想後決定唔拆穿亞女,錯不在於佢,我一定會同C6再傾下如何達成教女的共識, ...

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

我女都有玩。玩前我同佢有約法三張。所以沒有沉迷落去。現在只是假期。無考試無默書先可以去玩。可能我太約束。所以我女無咩癮玩落去。
如果買卡。一係佢儲零用錢買。如要我買。我只會係FB收普通N卡.一蚊一張。一套五蚊。
我都係唔鍾意阿女玩星夢機。曾經發生過事。眼見D女仔實在太古惑。每次買卡又拎幾百蚊買爆盒。
所以我女比我洗腦。玩得好節制買卡亦好理性。。。

琥珀宮

Zoesk2 發表於 18-6-12 00:56
我雖然不喜歡女兒(小二)去aeon 或者玩貝反x城玩星夢遊戲機,因為怕佢會沉迷及對眼睛造成影響,但偶然會俾 ...

呢d地方根本唔應該去,有賭博成份,識位校長佢講過帶細路去呢d地方同去賭場冇咩分別,細路冇自覺能力沉迷落去好難教返正,同埋呢d地方嘅氣場同賭場真係冇咩分別,大人細路都唔好去咁多,好大瘴氣

男爵府

回覆樓主:

唔拆穿,但一定要同c6傾, 因為始終女細,放鬆了好難收。

買卡和扭蛋呢啲, 真係會令小朋友無錢銀觀念, 因為唔貴,大人一般會唔計較願意買俾佢地, 但去到高小或中學,家長就會後悔當初放鬆左。

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我都有經過嗰D地方....D女仔排晒隊, 坐住凳仔, 個個拎住盒咭....

子爵府

YuiYeeMa 發表於 18-6-12 09:06
我成日買嘢咗叫仔女唔好話俾阿爸知,好正常,不用嬲。

我都係

首頁

尾頁

跳至