論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

lily-of-valley 發表於 18-8-14 11:35
你爸應該好好人。 衰工人咁都做得幽。

我爸好好脾氣, 好心機日日教佢煮野

條友咁對佢我真係堅火囉

最憎人對我父母唔好, 仲要比尿佢地飲, 嬲到想打佢兩巴

男爵府

我家菲姐話絕大部分印印都會加料落僱主D水同食物度,唔係一定話僱主唔好,只係佢地既迷信野,一代傳一代咁,朋友又教朋友咁做。

佢係中東做左4年,佢話見到同屋有個印印都加料,仲教埋佢咁做,我姐姐話佢當然拒絕左。仲唔敢剪頭髮,因為D印會拿人地頭髮做衰野。佢仲我講最好唔好食佢地D食物同有眼神接觸,佢地好多古怪野。

所以不用懷疑,佢地好多都會加料,只不過睇下僱主有冇發現。我諗你準備叫家人換工人吧!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

miffyumiffy 發表於 18-8-14 16:30
我爸好好脾氣, 好心機日日教佢煮野

條友咁對佢我真係堅火囉

咁好人, 仲要比D尿人飲?
唔好炒得咁爽, 要拉佢。 等証據。
Good Luck

洋房

miffyumiffy 發表於 18-8-12 19:42
我外家個工人,一日煮一餐, 洗下碗,洗下衫,拖下地,嘆到暈,要落尿

點好?炳佢 ...

報警啦

公爵府

回覆樓主

加錄影Cam在廚房

禁止訪問

水晶宮

jenniferlam428 發表於 18-8-15 11:42
回覆 miffyumiffy 的帖子

真係正衰人,老人家都蝦,下次再有咁情況,吾好放過佢 ...

冇下次, 搵緊replacement

首頁

尾頁

跳至