懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

chaxxcha 發表於 18-10-18 17:26
今日打去tst book睇張醫生 已經要預約到12月尾 佢真係好多人睇

如果真係唔想等咁耐,可以去仁安產檢,但要差不多$1400 一次。

我成個孕期都喺仁安醫院產檢的,就係因為TST 太恐怖

男爵府

biei 發表於 18-10-17 23:36
我搵左佢幾次產檢, 覺得佢不太專業, 之前0係呢度睇左COMMENT, 以為佢好好先搵佢, 點知好失望, 仲要次次都等 ...

其實真系人夾人
我睇过佢ㄧ次,同你commentㄧ樣。我之後轉左睇葉醫生

複式洋房

今日打去tst book睇張醫生 已經要預約到12月尾 佢真係好多人睇

佢今日覆我最快係11月唔記幾號

別墅

新症既話booking 要等耐d ga
我一直有睇開 就多數每次睇完就約一個b之後返去

男爵府

我尋日打去想產檢,BOOKING已經去到下年1月,好誇張!

男爵府

Littledickdick 發表於 18-10-18 18:14
如果真係唔想等咁耐,可以去仁安產檢,但要差不多$1400 一次。

我成個孕期都喺仁安醫院產檢的,就係因為T ...
請問TST點恐怖? 我約左下星期一,但睇另一位林X強醫生

洋房

張醫生好好人,有醫徳,值得等

洋房

回覆 chaxxcha 的帖子

我朋友介紹我去張醫生度產檢,我9月尾係佢開刀,我本身陀都有少少問題,佢會講清楚我係咩問題,到時候嘅醫療程序,您會感覺到好用心,好細心,傷口第二日只有少少痛,總之各方面都好好,因為翹康冇4D照,我去過另一個醫生到照,好商業化,可能您係正正常常嘅case ,張醫生先冇咁多說話同您講,等兩個鐘嘅原因,因為真係多客,我就多數等個幾鐘,會喺美麗華lunch or 行一陣,我就覺得自己好好彩,朋友介紹咗呢個醫生俾我,俾到我信心

大宅

Gloria22sen 發表於 18-10-23 16:47
請問TST點恐怖? 我約左下星期一,但睇另一位林X強醫生

我上胎2017年8月睇張醫生的(可惜之後小產了),每次約5:30pm 都要8:30pm 先走得。

所以今胎轉左去仁安醫院搵張醫生,半小時至1小時一定走得。

大宅

回覆樓主

張醫生的確好受歡迎的。我9月中在仁安開刀,張醫生係同一時間有10幾個病人住院的,比其他醫生只得2-3個,就會明白點解產檢咁多人。實在太多太多人搵佢了。

別墅

Littledickdick 發表於 18-10-23 19:46
張醫生的確好受歡迎的。我9月中在仁安開刀,張醫生係同一時間有10幾個病人住院的,比其他醫生只得2-3個,就 ...

張醫生係我見過最好嘅醫生,上年睇過幾次,可惜最後小產左,
如果冇特別事,佢吾會太多野講。但如果吾舒服,佢一定會幫你,而且會好緊張。
我上次舒吾舒服,即刻安排第二日睇,我走嘅時候已經夜晚8點半,後面仲有幾個病人。
所以張醫生係一個好有醫德,同好關心病人嘅好醫生。

大宅

Hewen 發表於 18-10-24 01:01
張醫生係我見過最好嘅醫生,上年睇過幾次,可惜最後小產左,
如果冇特別事,佢吾會太多野講。但如果吾舒服 ...

絕對認同張醫生是一個很有醫徳和對病人十分緊張的醫生。我32w 時持續肚硬,只係whatsapp 佢問下佢意見,佢會緊張到即刻打俾我,安排立即到診所見佢,仲係直入醫生房。每日都會有好多唔舒服的病人插症睇佢。相對其他醫生,可能只會同你講冇位即日睇叫你去政府。

別墅

Littledickdick 發表於 18-10-24 01:16
絕對認同張醫生是一個很有醫徳和對病人十分緊張的醫生。我32w 時持續肚硬,只係whatsapp 佢問下佢意見,佢 ...

係呀,佢太好了,WhatsApp 問佢野,1分鐘即刻覆。其他醫生,流血都要等兩個星期先有得睇。
加上佢好奇怪,吾鐘意䁠錢,咁嘅私家醫生真係好少見。佢係真心為病人好的。

男爵府

回覆 Littledickdick 的帖子

哦,不過我都BOOK吾到張醫生,如果要3小時,我接受吾到喎,我睇開果個,BOOK左等左一陣好快有得睇了,但佢十分搞笑,吾比人BOOK兩個期,我約左下個月照結構,所以我如果想產檢我要再搵另一個醫生囉~謝謝你,TAKE CARE!

大宅

Gloria22sen 發表於 18-10-24 08:22

哦,不過我都BOOK吾到張醫生,如果要3小時,我接受吾到喎,我睇開果個,BOOK左等左 ...

好好enjoy 懷孕嘅日子,我仍然好掛住BB喺肚入邊嘅感覺。BB出左世之後就地獄生活了

男爵府

Littledickdick 發表於 18-10-24 01:16
絕對認同張醫生是一個很有醫徳和對病人十分緊張的醫生。我32w 時持續肚硬,只係whatsapp 佢問下佢意見,佢 ...

張醫生最好嘅地方係,大肚時真係有咩緊急事故,你通知到佢,而佢又會出現去幫你,仲係好有心咁幫你諗埋各樣野去提點你同幫你慳錢,佢係喺你陀得好辛苦好擔心時,身心上都會好實在有效地扶你一把嘅好醫生。
咁當然如果有幸係一直平安無事大肚、感受唔到呢d突發狀況時張醫生嘅好嘅媽媽,都係一種幸福黎。

大宅

KILW 發表於 18-10-24 13:04
張醫生最好嘅地方係,大肚時真係有咩緊急事故,你通知到佢,而佢又會出現去幫你,仲係好有心咁幫你諗埋各 ...

係呀,張醫生最可貴既就係呢一點。冇事冇幹嘅時候可能會覺得佢cool cool 地,但一有唔舒服時,佢仲緊張過你。

民房

Littledickdick 發表於 18-10-24 13:16
係呀,張醫生最可貴既就係呢一點。冇事冇幹嘅時候可能會覺得佢cool cool 地,但一有唔舒服時,佢仲緊張過 ...

絕對同意

男爵府

我本身有個大囡,所以都無得享受,只係無甘頭痕囉

男爵府

Littledickdick 發表於 18-10-24 11:46
好好enjoy 懷孕嘅日子,我仍然好掛住BB喺肚入邊嘅感覺。BB出左世之後就地獄生活了
...
我想問問,結構有無話最好幾多週照好D? 因為我BOOK左20週照,但朋友話太早,最好21-22週,如果甘樣我又要改日子,謝!

首頁

尾頁

跳至