自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

呢個遊戲好像每次限4個小朋友玩
係要爬過去
我見D職員都(emoji)(emoji)
我個小朋友想跑都有提佢唔好跑

意外無人想
正如係學校、屋企都有機會發生
祝早日康復

子爵府

kowloonmom 發表於 18-8-28 22:21
請唔好誤會,無講過自己無責任,只係分享事發經過,自己學咗一課,開始諗商業機構點衡量乜嘢係child safe ...

商業機構一定唔會諗得咁全面。小朋友冇人睇實,行路都會整親。你不如問返照顧者小朋友玩時佢做緊乜嘢。同埋呢類玩意真係冇可能俾姐姐單獨同小朋友去。

用戶要求終止服務

eggcarol 發表於 18-8-28 22:04
祝早日康復,不過你會唔會問下工人當時有冇專心照顧你小朋友?因為我都長期請工人,唔會交帶工人自己帶小 ...

大人唔可以入場,姐姐有拍片,多謝提醒以後會避免俾姐姐同佢玩呢啲活動

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

eggcarol 發表於 18-8-28 22:05
好慘,得返D好悶的遊戲設施

刺激都可以安全嘅,兒童跳樓機都有啦,其實諗多一步應該對每一個小朋友有好處(例如啲繩唔係鎖死勒到都無咁傷)

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

呢啲障礙遊戲好明顯係考小朋友身體協調,
要慢慢過慢慢行,
你自己都話你小朋友跑,
咁玩得唔恰當而受傷真係冇得怨喎
如果因為投訴而冇人再搞呢啲遊戲,
對其他小朋友係損失囉

男爵府

蘑菇小雞 發表於 18-8-28 22:30
呢個遊戲好像每次限4個小朋友玩
係要爬過去
我見D職員都(emoji)(emoji)

係呀~,前幾日我有帶小朋友去依至到玩,
每次只可以4個小朋友,其實每個位玩前職員都有同小朋友講解點玩法,亦會問左小朋友明唔明先開始,依個位係小朋友要爬過去,
我小朋友玩左2次職員都有跟住睇小朋友玩成點

樓主話佢小朋友急步行,即玩法錯左,所以都唔能夠完全怪責主辦單位,
下次真係唔好俾姐姐自己帶小朋友去玩,
希望樓主小朋友快啲好返!
“有些傷口,時間久了就會慢慢長好;有些委屈,受過了想通了也就釋然了;有些傷痛,忍過了疼久了也成習慣了,然而卻在很多孤獨的瞬間,又重新湧上心頭。其實,有些藏在心底的話,並不是故意要去隱瞞,只是, 並不是所有的疼痛,都可以吶喊。”

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

(Samantha) 發表於 18-8-28 21:39
所以香港無晒長滑梯,馬騮架.....

大宅

回覆樓主:

如果人地講明唔可以跑而小朋友因為跑而整親,又唔係好關太古城事喎

Anyways, 當買次教訓, 祝小朋友早日康服

男爵府

回覆樓主

我見D職員都有詳細講解,仲成日叫住佢地唔好跑小心D,就我所見如果D小朋友照足指示,根本係好安全。如果個小朋友唔聽,係都要貪快急步行,咁係咪都關人地事呢?

例如盪千秋,人地叫咗你要坐好,唔好盪咁高,但你偏要企起身盪到好高,咁跌親係咪個千秋唔夠child safe呢?

又,sir滑梯,人地叫你坐好先sir,你又扮超人頭向前咁sir,咁條滑梯要點設計先可以叫安全呢?

結果搞到個個細佬去到邊都要有軟墊包住先叫安全,商場又怕啲家長日又投訴夜又投訴,為咗安全就咁搞個閱讀會算啦!仲要D書要用布造,一陣paper cut又被投訴,D書唔safe~

公爵府

回覆樓主

你話太古城無能力搞呢類安全場地,就唔應該搞。
如果我係太古城,我會同你講,你個仔無能力玩呢啲遊戲,就唔應該去玩。

大宅

小華子 發表於 18-8-29 13:39
你話太古城無能力搞呢類安全場地,就唔應該搞。
如果我係太古城,我會同你講,你個仔無能力玩呢啲遊戲,就 ...

講得好 ! 自己個仔唔聽指示急行整到,關人咩事?

大宅

回覆樓主

睇落唔覺危險噃

伯爵府

回覆樓主:

祝福小朋友快快康復
以後要叮囑工人睇緊啲小朋友

伯爵府

2018復活節勳章

chillimom 發表於 18-8-28 21:37
意外嘅嘢無人想。

如果這是遊戲設計,又不是有什麼三尖八角叉出來,又有地墊,只可以自己考量自己小孩能 ...

agree
所以我唔會帶佢哋去superpark跳彈床一樣好危險

伯爵府

2018復活節勳章

kowloonmom 發表於 18-8-28 22:21
請唔好誤會,無講過自己無責任,只係分享事發經過,自己學咗一課,開始諗商業機構點衡量乜嘢係child safe ...

首頁

尾頁

跳至