潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

vet 發表於 18-9-10 17:18
問老婆啦
送左個唔啱色或size, 會好失望

諗住suprise,問佢一定話唔要

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

rickrick0919 發表於 18-9-10 17:42
諗住suprise,問佢一定話唔要

女人通常實際D,H係luxury goods不是必要,如果你老婆話唔要,可能有其他更好選擇 不是每個女人也爱H

wcpcelia    發表於 18-9-11 16:55

子爵府

回覆樓主

Mini Constance

男爵府

rickrick0919 發表於 18-9-9 21:38
留意緊 verrou, roulis, constance, 邊款會好D?我知道constance 價錢貴好多,但覺得佢係最signature, 麻煩 ...

比個好實在意見,假如你預算能買C,而往後10年不會再考慮買Hermes,那麼我建議你買C24,不要買太熱色,例如黑金,大象灰,因為尼D色都比reseller炒起,起碼要10萬,不值得,但如果你買不是非常熱門色,大約7到8萬,其實係可以搵到,當然啦,一般尼個價錢係銀扣,同埋sw皮,但我建議你買這類的,比幾個理由你,第一,尼個價錢對於reseller來説,不是鑽太多,相對歐洲價錢估計就3萬不到,但你要知道C不是所有人都有運氣可以不用配貨,隨時遇到,第二個理由,C24,對於mini來說,實用,mini其實真係好細,而如果非大熱色,又銀扣的mini C,大約都要7萬,響同等條件下,而你又係希望實用外加驚喜,咁樣選擇一個適合的size非常重要,第三個理由,Hermes不是每個人都喜歡,但女人呢口講同心癢不一定,C24會係一個好滿足女人心癢好選擇,講坦白D,就係滿足虛榮心理(不是說人,我自己讀白,不喜歡勿噴),C24好吸睛,有心買,又希望平D,咁樣去搵個非熱門色,銀扣,會好

男爵府

留意緊 verrou, roulis, constance, 邊款會好D?我知道constance 價錢貴好多,但覺得佢係最signature, 麻煩 ...

同埋其實24size不是太大,側背同手擰都好靚,mini呢,就挎過身體好看,但容量好頭痛,我身高160,比個24上身圖你參考,見你係好男人先講咁多,而家好男人買少見少

男爵府

其實還可以買BCK鏈,去reseller度買,我個人覺得去reseller買配貨係最好選擇,特別係好貴個D,因為平一半,當然啦,如果你自己想供BCK袋就當我無講過囉,個D鑽石鏈,耳環先2萬幾到3萬有交易,除這些你其實還可以考慮Lindy袋,大約5萬頭,同埋自己逛店都買到,26size係一個好選擇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 rickrick0919 的帖子

Constance太太一定好開心

◕順其自然啦~♥ ◕

複式洋房

KWOKPHOEBE 發表於 18-9-11 02:12

其實還可以買BCK鏈,去reseller度買,我個人覺得去resel ...

多謝你打咁多字覆我!佢已經有lindy 26, 同其他嘅H 袋,H 佢一定鍾意,口講就話唔好買,但其實係唔想我使咁多錢。所以我先煩緊買roulis先,定一買就買constance。雖然佢話唔鍾意kelly,但睇返constance 嘅價錢,差唔多可以買到kelly

男爵府

rickrick0919 發表於 18-9-11 10:49
多謝你打咁多字覆我!佢已經有lindy 26, 同其他嘅H 袋,H 佢一定鍾意,口講就話唔好買,但其實係唔想我使 ...

咁樣看來10年後你還是要買K同B囉,女人我明,但其實如果R同C之間無對得比,根本不需要煩,必定選C,但如果K同C之間就........我會建議你買K,雖然實際用C好,真心,BCK我都有,仲唔同Size都有,但最好用係C,Kelly個扣真係唔好用,然後用的時候要用另外一隻手托底,容量就B最好,但型仔就K,假如你心裡想買黑金C,reseller起碼10萬,咁樣你真係可以考慮K同B,人總是虛榮的,K同C之間我哪怕K再不好用,都選K

子爵府

KWOKPHOEBE 發表於 18-9-11 11:51
咁樣看來10年後你還是要買K同B囉,女人我明,但其實如果R同C之間無對得比,根本不需要煩,必定選C ...

搭咀一問
請問點解K要托底用嘅

子爵府

KWOKPHOEBE 發表於 18-9-11 11:51
咁樣看來10年後你還是要買K同B囉,女人我明,但其實如果R同C之間無對得比,根本不需要煩,必定選C ...

分析得好好

男爵府

Carriegerrard 發表於 18-9-11 12:27
搭咀一問
請問點解K要托底用嘅

開個時候要托起,就係唔方便,唔知道點形容,挪嘢個時候要托一托咁樣,同埋K覺得無咁闊,K28都無C24咁好裝嘢,但型啊!所以無得講

男爵府

回覆 KWOKPHOEBE 的帖子

好中肯的分析,to the point 同對H好有認識。

複式洋房

回覆樓主

多謝各位意見!希望我會揀啱!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 叻叻勳章

回覆樓主

如果3個要揀,C24 最型。容量大,好用。

子爵府

KWOKPHOEBE 發表於 18-9-11 12:42
開個時候要托起,就係唔方便,唔知道點形容,挪嘢個時候要托一托咁樣,同埋K覺得無咁闊,K28都無C24咁好裝 ...

原來係咁唔方便
我仲諗住佢有揹帶會方便好多添

男爵府

Carriegerrard 發表於 18-9-11 22:31
原來係咁唔方便
我仲諗住佢有揹帶會方便好多添

其實K真係幾多缺點,你想要型就要買外縫,但外縫,硬好多,個蓋感覺硬,挪嘢更加唔方便,放嘢又唔可以隨心所欲,條帶又幼,容易肩膀起紅痕,容易跌膊,但所有缺點抵不過一個型字,同虛榮二字,B呢就真係無咁型,我會好認同B就係貴價奶粉袋,裝嘢隨心所欲,挪嘢超級方便,但唔型,仲幾師奶,但抵不過虛榮二字

子爵府

KWOKPHOEBE 發表於 18-9-12 01:21
其實K真係幾多缺點,你想要型就要買外縫,但外縫,硬好多,個蓋感覺硬,挪嘢更加唔方便,放嘢又唔可以隨心 ...

我不嬲都鐘意B more than K
B 係一定要擁有
當然到最後都一定要擁有埋K嘅

男爵府

Carriegerrard 發表於 18-9-12 08:21
我不嬲都鐘意B more than K
B 係一定要擁有
當然到最後都一定要擁有埋K嘅

用落我鍾意K多過B,B真係我挪去買菜時候個刻,簡直就覺得係奶粉袋!同埋B最大缺點係重,不能上膊,能上膊個只又唔鍾意,B25唔重,但又前臂都上唔到,有時候擰嘢多D就超級煩,B30就重,行半日街手超麻

複式洋房

回覆樓主

咁如果買C, 顔色方面應該買黑定M8? 其實用B K C 呢D袋係咪一定要著得好高貴?因為我老婆平時都係著得好casual

首頁

尾頁

跳至