想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Y.L 發表於 18-10-4 13:56
回覆 Mjsss 的帖子

真係好貴下

考慮價錢同成功率,去完台灣初診,感受完3個醫生所講既野,所以我最後揀左過台灣做。

大宅

Y.L 發表於 18-9-21 13:50
十月會去李教授初診,開ivf療程,有無jm係睇李教授的,感覺如果,成唔成功? ...

一直睇開教授~ 由未有BB到而家19W都KEEP住睇~ 雖然睇教授係貴既, 不過我都主動要求睇密D, 佢好理解我既擔憂. 我請教授幫我接生, 佢話佢一定響度唔會走開(因為佢成日飛) , 所以暫時黎講我成個孕期都安心~ 感恩!

大宅

回覆 marsh_mallow 的帖子

今日終於睇左李教授,感覺好好,俾到好多建議我
之前的報告拎塭俾教授,教授就話指數唔錯,各方面都好好,但之前個醫生話我有卵巢早衰

今日照左個3D陰超,初步檢查各方面都好好

大宅

你係自然懷,定做ivf吖
教授叫我地自然懷都唔好放棄,仲有機會

大宅

Y.L 發表於 18-10-5 14:24

今日終於睇左李教授,感覺好好,俾到好多建議我

放心啦~ 教授見過唔少CASE, 好有經驗. 最好既係佢其實已經心中有哂全部PLAN同STEP, 只要跟住佢一步一步完成就得. 作為病人, 我地識既野好有限, 所以我都唔知要問教授D咩... 反而教授都會講哂我應該要知既野比我知. 加油呀! 希望你成功! 信心好重要嫁~

大宅

Y.L 發表於 18-10-5 14:27

我係自然懷~ 除非你好急切想盡快BINGO, 如果唔係都可以試自然懷, 教授會一直MON住

複式洋房

marsh_mallow 發表於 18-10-5 16:34
放心啦~ 教授見過唔少CASE, 好有經驗. 最好既係佢其實已經心中有哂全部PLAN同STEP, 只要跟住佢一步一步完 ...

好有同感呀!

複式洋房

Y.L 發表於 18-10-5 14:27

教授會因應你的情況比意見,佢唔係嗰D係唔係都叫你做IVF嗰種醫生
相信他,安心按他的計劃做吧

大宅

知道,只要相信,跟著做就ok,
今日見左醫生成個鐘,佢一步一步解釋我要解決既問題

最後醫生問我有咩問題問佢,我諗左一陣都未諗到問咩,最後反問醫生我有咩問題要問架,講完之後醫生,姑娘,我先生大家都係度笑,可能我反問個句真係大家都意想唔到

我地都唔會放棄自然懷的,一邊睇一邊試

大宅

回覆 YLdreams 的帖子

知道,會跟住佢既行程表走
其實俩個醫生都話我成功率好高,之前失敗可能係自己俾壓力自己

大宅

你開始睇教授幾耐度就有左啦!
介唔介意講下咩問題要睇教授?

首頁

尾頁

跳至