自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 veronna 於 09-4-13 10:20 發表

係呀, 洗衣粉, 柔順劑, 消毒液通通都唔駛落. 其實我都覺得好貴架, 我仲要係8kg既機要用兩個, 不過如果環保d, 健康d都值既. 我就未開始試, 希望好用啦. ...

我都想用洗衣球,因舊洗衣機用開平價超市大桶的百x牌,cf話就係咁洗壞左新機!
早幾日即買左新洗衣機8kg,cf介紹話威x33好呀唔傷機,
嘩....原來都好貴的!
我見過洗衣球$460一個,我8kg就要用2個,
佢話1個球可用1000次,咁即是每次要$0.92,
是否平過用洗衣粉呀,因以往是99買洗衣粉,我都唔知咩價?
我見有好多bk友都是用碧x洗衣球,佢地都話好用,
連有皮膚敏感的人都話好左d呀!

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 newbiee 於 09-4-12 15:56 發表

我諗係同個洗衣機有關, 我舊個部會有D洗衣粉唔溶, 一粒粒咁係D衫度, 但係呢部就唔會.

另外, 有個B.K.朋友話洗完牛仔褲會硬崩崩, 我暫時都無試過會咁情況. ...

我剛買左部8kg機,睇過說明書,
佢都話洗衣粉唔多溶是因每部機的水呀,型號呀都有分別!

而我現在是用威x33,又見唔到有洗衣粉唔溶,
洗牛仔褲又唔覺會硬崩崩!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我用獅x潔x物x~~~~
幾香吖~~~

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

獅王

首頁

尾頁

跳至