自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

同意

伯爵府

回覆樓主:

今日lunch隔離枱位女士好大聲講 : 「個獎唔係應該頒俾今年出嘅歌咩?有乜理由隻男朋友今年攞獎㗎!都亂咁嚟嘅!」

頓時…我呢個慣性聽咗廿幾年903嘅人,好似來自第二個星球咁。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

有道理

珍珠宮

MeowMuiMui123 發表於 19-1-2 14:53
啱聽。
淨係留係四大天王既年代,就當然唔識而家既廣東歌。
謝安琪唱歌咁唔錯都話難聽.....

佢live 真心唔穩定喎

男爵府

回覆樓主

支持廣東歌但叱吒的確係小圈子wor,基本全部獎都係佢地DJ控制,我最喜愛咪又係商台圍內谷一個同睇下商台分飛俾邊個歌手既fans多d,只可以話香港已經無有公信力既既頌獎典禮,每年一度當演唱會睇下何必咁認真

象牙宮

回覆樓主:

我唔聽收識機,只靠頒獎典禮認識下d新人同hit歌 我仔聽韓文多

水晶宮

mameme 發表於 19-1-2 16:00
今日lunch隔離枱位女士好大聲講 : 「個獎唔係應該頒俾今年出嘅歌咩?有乜理由隻男朋友今年攞獎㗎!都亂咁嚟 ...

好簡單, 因為現今乜野事都係屬於網民的, 話唔定有一日呀梅哥哥舊作翻炒都被推到上我最喜愛, 睇網民力量齊唔齊心啫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

Ononluk 發表於 19-1-2 16:07
佢live 真心唔穩定喎

我唔覺四大天生有幾穩。尤其黎明,sorry得罪咁講。

珍珠宮

MeowMuiMui123 發表於 19-1-2 16:23
我唔覺四大天生有幾穩。尤其黎明,sorry得罪咁講。

吓?唔駛sorry, I like Kay more than Leon, Andy and Arron. But I can’t agree Kay’s live performance is better than Jacky.

水晶宮

Fans 力量好大, 我親眼見有supper fans 除左自己同家人既電話用作投票外, 仲出動晒屋企同朋友的舊手機出電話卡開多個戶口投票, 眼見佢地好齊心, 難怪佢地攞足4年我最喜愛

事實上, 好多年前大家眼前的新人, 都係藉藉無名, 出席頒獎禮都係話好多都唔識, 邊個係Gin Lee, Aga, JW ? 幾年過後佢地如果不進則退就會俾而家呢一刻大家口中話唔識的人取代

水晶宮

講得好呀
我尋晚除左澡涼同陪囡睇左陣書,全程部左喺部電視度!
我無聽903, 說實話好多歌手都唔識,連Kay、張敬軒嘅歌講到咁hit我都唔識,但我覺得個佢地嘅得獎感受都幾感動!仲有周栢豪、Aga、牙醫等等!
「我最」獎仲攪笑,講明一人一票,你有手機加電郵就可以開account去投票,邊個攞都話「香港樂壇已死」,古天樂攞到都係網民力量集結出來,正如華仔想攞都可以呼籲佢粉絲投票嫁!

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

老老實實...我無聽903....
但我都投左古天樂一票

伯爵府

chingmandy0705 發表於 19-1-2 16:14
支持廣東歌但叱吒的確係小圈子wor,基本全部獎都係佢地DJ控制,我最喜愛咪又係商台圍內谷一個同睇下商台分飛 ...

叱咤我最喜歡除左最歌係現場投
男女同組合都唔係現場投既
叱咤係小圈子佢地真係好幫本地獨立歌手
由at17 rb sm等等等都係佢地一手播出黎

男爵府

Ononluk 發表於 19-1-2 16:28
吓?唔駛sorry, I like Kay more than Leon, Andy and Arron. But I can’t agree Kay’s live performan ...

我意思唔係話kay好好,咁學友又高班好多。只係見bk比現今歌手eg Kay評語幾harsh啫。

大宅

開心吸收勳章

MeowMuiMui123 發表於 19-1-2 14:53
啱聽。
淨係留係四大天王既年代,就當然唔識而家既廣東歌。
謝安琪唱歌咁唔錯都話難聽.....

下﹖謝安琪都叫唔錯﹖聲底薄唔講,明明唔識唱歌都要扮歌姬,唱啲音唔係走哂就off哂飄到不得了,仲衰過楊千嬅

我會喺itunes俾錢買歌,今年都買唔少廣東歌,就係冇佢同古生juno隻碟

男爵府

回覆樓主:

而家喜歡聽香港電台第二台,903太商業化,古天樂竟然有獎,得果半首,走晒音。'垃圾獎

大宅

chingmandy0705 發表於 19-1-2 16:14
支持廣東歌但叱吒的確係小圈子wor,基本全部獎都係佢地DJ控制,我最喜愛咪又係商台圍內谷一個同睇下商台分飛 ...

你仲係唔明

叱咤樂壇頒獎禮係頒獎俾一年入面播放率最高果十首歌、頒獎俾一班DJ最鍾意嘅歌手架
唔係你
唔係我
唔係廣大市民
佢之所以珍貴唔係「公信力」呀
你估而家一人一票選舉咩公信力
唔係所有今年plug過嘅歌佢班DU都肯播架

從來唔會有「任何一個」頒獎禮係有「公信力」架baby連「CASH」果個都無可能有「公信力」

男爵府

回覆樓主:

謝安琪D歌簡直嚇死人,把聲好緊,走音,好難聽,無首歌好聽。容祖兒把聲好好,她今年少獎

大宅

上校車 發表於 19-1-2 16:50
Fans 力量好大, 我親眼見有supper fans 除左自己同家人既電話用作投票外, 仲出動晒屋企同朋友的舊手機出電 ...

事實上, 好多年前大家眼前的新人, 都係藉藉無名, 出席頒獎禮都係話好多都唔識, 邊個係Gin Lee, Aga, JW ? 幾年過後佢地如果不進則退就會俾而家呢一刻大家口中話唔識的人取代

聽譚詠倫嘅人夠話張國榮把聲太簿
聽徐小鳳嘅人話容祖兒抖氣聲大
長江後浪推前浪

首頁

尾頁

跳至