親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢個團都似我之前去果個,飛約翰奈斯堡,內陸機去cape town,住迷城
不過我有去埋礦坑,都幾有趣嘅
由於早返酒店(無夜生活,所以唔會太辛苦,係長途車多)

不過溫馨提示多一次,唔係動物大遷徙。make sure你家人係想睇咩,唔好報錯團就失望了

咁我又覺得好值去嘅,平時去開亞洲、城市,去到非洲呢d一到埗一望無際、望住地平線睇日出、獅子王果種feel,真係好唔同

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-2-5 17:41
呢個團都似我之前去果個,飛約翰奈斯堡,內陸機去cape town,住迷城
由於早 ...

oh.....好多謝你的資料提供,我現在計劃,大約半年後出發,所以都可以有時間準備

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 19-2-5 17:41
由於早 ...

我之前是另一個團

有去鑽石場

沙灘有得近距離睇企鹅,好壯觀。其他行程差不多

桌山好彩上到。

南非治安差,跟團好些

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bbc2018 發表於 19-2-5 21:20
我之前是另一個團

有去鑽石場

我果時去,佢話金礦俾遊客入,鑽石礦就唔俾(唔知係咪佢呃我)。鑽石店就有去
南非睇企鵝,近過澳洲好多!南非係黃昏時候在海灘睇佢地返歸,行到去企鵝隔離睇,零距離(不過行得近企鵝會開始唔鐘意,叫住趕你走,聽聞企鵝咬人唔野少的),而澳洲保育意式好重,距離較遠

男爵府

如果係去睇動物坦桑尼亞會好過肯亞,要勁舒服豪華都有。
https://www.safaribookings.com/tours/tanzania#comfort=luxuryplus
另外有興趣可以安排under water room,其他人住sea front villa
http://www.themantaresort.com/the-resort/accommodation/the-seafront-villa/

男爵府

跟團 - 非洲好好玩,前年我地一家四口跟團去了津巴布韋/納米比亞等四個國家,有沙漠/出海看海豚/看野生動物/看Victoria Fall, 好玩到不得了。 沿途都好安全,食住好唔錯,唯一唔好是無得購物咋!
:-D :-D :-D :-D

首頁

尾頁

跳至