想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

zoeli0718 發表於 19-3-13 11:19

我係Dr Chan iui, 佢講嘢係好直接嘅唔會氹你, 唔會刻意 ...

我中既cycle 排卵前5日子宮內膜厚 around 3mm, 陳醫生我講話如果到咗排卵日去唔到7基本係好微,最後我係5.2,照做,bingo twins

大宅

zoeli0718 發表於 19-3-13 11:29
我中既cycle 排卵前5日子宮內膜厚 around 3mm, 陳醫生我講話如果到咗排卵日去唔到7基本係好微,最後我係5. ...

我自己都係陳醫生patient , 醫生看症快狠準我本人好欣賞 , 總好過d commercial 醫生 講就天下無敵 做就 ......
IUI 依件事成功率本身就好低 得 幾% , 唔成功幾乎係「預左」 。 我做左一次IUI , 立即轉軚做 IVF . 陳醫生用藥同放胎時間好準 , 我一次就bingo la .我自己封左佢做 「試管聖手」。

大宅

寶朱朱 發表於 19-3-11 13:05
如題,如果有人睇陳志慧,你地覺得佢點?我第一次睇不孕,就搵陳醫生睇,覺得佢講野唔知係串,定係直接,總 ...

我係佢ivf,一次成功
個人覺得佢專業
果斷
(不過醫生好睇同自己夾唔夾,如果感覺唔好,建議轉,因為ivf/iui始終心情很緊要)

別墅

寶朱朱 發表於 19-3-11 13:05
如題,如果有人睇陳志慧,你地覺得佢點?我第一次睇不孕,就搵陳醫生睇,覺得佢講野唔知係串,定係直接,總 ...

我睇陳醫生,我仲意佢講嘢好直接了當,解釋得好清楚,我而加試排卵藥,第一次開藥已經好準!佢會建議邊幾日開工,排卵估計日子都好準!so far我覺得感覺唔錯!之前睇仁安董醫生,佢係會安撫病人,但感覺睇症好趕,好多嘢靠你自己問,回覆亦好簡短,無陳醫生解釋得咁清楚,同果斷!董醫生建議我直接iui,我自己想試下排卵藥先所以轉左睇陳醫生

複式洋房

好感謝陳志慧醫生

我有pcos , 無排卵, 找Dr Chan, 食排卵藥, 幸好食到最高劑量有效

食左3個cycle, bingo 左, 可惜8 weekweek時小產了

調理三個月後再找陳志慧醫生, 食排卵藥, 3個cycle後再bingo 了, 現在8個月了

陳醫生好professional, 講野一句到point, 唔會要你一來再ivf, iui, 由適合你0既療程做起

過程令我非常安心, 放心

大宅

biei 發表於 19-9-27 17:42
好感謝陳志慧醫生

我有pcos , 無排卵, 找Dr Chan, 食排卵藥, 幸好食到最高劑量有效

請問陳醫生初診要等得耐嗎?成日聽人講要兩三個月閒閒哋。

首頁

尾頁

跳至