懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

natachiu 發表於 19-3-23 00:46
二月生完
仁安搵劉俏芬
劉醫生係由我第一次產檢跟到我生完 好返複診

請問你開刀定順產,埋單幾錢?
我都睇劉醫生..thanks

複式洋房

二月生完
仁安搵劉俏芬

請問你係咪順產呀?有做無痛嗎?埋單幾錢左右呀?

我一直係劉俏芬醫生產檢,都想搵埋劉醫生接生,未決定開刀定順產

複式洋房

ck1026 發表於 19-3-22 16:09
打算去仁安生,因為幾個朋友都在哪裡生,感覺都良好。

選擇打算選一個醫生由產檢到生跟進,

我剛剛三月喺仁安開刀生完,醫生係余啟文,我覺得佢好好啊,傷口埋得好靚,第二日落床都唔太痛

我喺佢沙田個診所做檢查,$1000/次

別墅

Puddingmman 發表於 19-3-22 16:27
睇過4位仁安醫生,董志偉、林珺、劉俏芬、梁巧儀。我覺得董醫生細心,有耐性,溫柔~ 而劉醫生就好nice, ...

我剛3月中生就是劉俏芬醫生好nice又好有耐性!

洋房

我二月喺仁安搵林兆強醫生開刀
平時產檢$500一次
林醫生手勢好好!除左拔尿喉,其實由開刀到滿月,都冇感覺到任何痛。
清潔傷口,拆線,完全唔痛!
林醫生仲係一個好有心地嘅醫生,幫左我同bb好多!下一胎都一定搵返林醫生!

大宅

connie_yi 發表於 19-3-22 18:16
我岩岩2月向仁安生,搵駐院醫生董志偉醫生睇開,細心溫柔,我多數打去book ,每次唔計藥費1200,希望幫到 ...

你好呀,我也是找他產檢的,覺得佢好好。想問問找他是開刀定順產呀,埋單幾錢到?

男爵府

ck1026 發表於 19-3-22 16:09
打算去仁安生,因為幾個朋友都在哪裡生,感覺都良好。

選擇打算選一個醫生由產檢到生跟進,

李杰醫生,我所有產檢到開刀都係佢跟,詳情可睇我舊post

複式洋房

二月生完
仁安搵劉俏芬

請問你係開刀定順產呀?

我都係睇劉俏芬醫生,但未決定開刀定順產

複式洋房

yuliyasmile 發表於 19-3-31 17:50
我剛3月中生就是劉俏芬醫生好nice又好有耐性!

請問你係開刀定順產呀?我都想搵佢接生呀

別墅

Nickybb121 發表於 19-4-4 21:02
請問你係開刀定順產呀?我都想搵佢接生呀

我係剖腹產的,我剛星期一見完劉醫生完成第一次產後檢查

複式洋房

yuliyasmile 發表於 19-4-4 21:09
我係剖腹產的,我剛星期一見完劉醫生完成第一次產後檢查

請問搵劉醫生開刀埋單大約幾錢呀?

傷口大唔大?如果餵人奶係味唔可以食止痛藥呀?

謝謝你

別墅

Nickybb121 發表於 19-4-4 21:14
請問搵劉醫生開刀埋單大約幾錢呀?

傷口大唔大?如果餵人奶係味唔可以食止痛藥呀?

我埋單6萬頭已計5日4晚/食/住/藥/開刀組合/同醫生巡房費同雜費,另仁安剖腹產保險我有買另計,因保險非指定睇個人,主要係我跟劉醫生外無指定要既兒科醫生,所以用返仁安兒科team 安排兒科醫生,就唔會甘貴。而生完第二日上奶,問過食止痛,宮縮藥,抗生素都唔會影響人奶,因為止痛有部分係用塞屁屁的。而傷口生之前一次產檢會知大約數,因為會照下bb頭圍,我自己就9cm度,傷口係毛毛位置,本身刀口都好令,所以唔會好難接受,如果您揀仁安,另提最好揀3樓,因為最近育嬰室,剖腹產第2日未必人人都行得好順,所以近育嬰室好重要!上堂,親子活動,都係3樓的

複式洋房

yuliyasmile 發表於 19-4-4 21:39

我埋單6萬頭已計5日4晚/食/住/藥/開刀組合/同醫生巡房費 ...

多謝你的分享呀!好豐富的資訊!

可以揀樓層咁好既!請問係大房價嗎?我聽講大房好full,都有d擔心

別墅

Nickybb121 發表於 19-4-4 22:30
多謝你的分享呀!好豐富的資訊!

可以揀樓層咁好既!請問係大房價嗎?我聽講大房好full,都有d擔心

我本身標準房,去到當日full 哂自動提升為2人房比返標準房個價,不過如果再生我都會揀2人房,因為探病時間,人多房點都比較應聲,如果對休息有要求就真係值得花費,登記上房前佢會因應返有位而問返您想,3樓定5樓,同中有另一層,所以登記時如果3樓有位當然去3樓

複式洋房

yuliyasmile 發表於 19-4-4 23:33
我本身標準房,去到當日full 哂自動提升為2人房比返標準房個價,不過如果再生我都會揀2人房,因為探病時間 ...

咁好既,2人房可比比標準房價我仲擔心會貴好多。請問開刀後大約幾多鐘先可落床呀?護士係味唔會抱bb過黎房比媽媽架?

別墅

Nickybb121 發表於 19-4-5 10:38
咁好既,2人房可比比標準房價我仲擔心會貴好多。請問開刀後大約幾多鐘先可落床呀?護士係味唔會 ...

因為本身生之前訂金比好哂,而係佢比唔到標準而額外情況呢開刀頭一日未落得床,要第2日拎走左尿喉先,醫生就會建議您家人來扶您行試下去厠所等等,如家人時間晏可以叫護士扶,因為仁安對bb剛岀世衛生要求好高,佢唔會抱過來,但佢可以如果您第2日行唔到,抹您去輪椅再過育嬰室,如唔埋身都有奶泵借的

複式洋房

yuliyasmile 發表於 19-4-5 11:35
因為本身生之前訂金比好哂,而係佢比唔到標準而額外情況呢開刀頭一日未落得床,要第2日拎走左尿喉先 ...

咁味唔可以盡快餵人奶比bb我以爲幾個鐘已經落到床,原來要第二日咁bb味要食奶粉先?

別墅

Nickybb121 發表於 19-4-5 12:34
咁味唔可以盡快餵人奶比bb我以爲幾個鐘已經落到床,原來要第二日咁bb味要食奶粉先?
...

登記完未入房前要見護士主任,佢會同您傾返母乳安排,而到後期生完上返房當您醒,佢地都會密切留意您身體情況,同定時查詢您上奶情況,個人意見係您未過到去都可以泵岀先,而我個時就第2日先BB埋身,第一日BB就食奶粉先

複式洋房

yuliyasmile 發表於 19-4-5 14:15
登記完未入房前要見護士主任,佢會同您傾返母乳安排,而到後期生完上返房當您醒,佢地都會密切留意您身體 ...

你bb係味食左奶粉都肯食人奶呀?埋身都肯食嗎?謝謝你

別墅

Nickybb121 發表於 19-4-5 15:04
你bb係味食左奶粉都肯食人奶呀?埋身都肯食嗎?謝謝你

肯,因為第一天BB食既份量本身少,第2日埋身好自然就食,所以佢無甘快食左奶粉唔食人奶,當時醫院都提我唔好心急埋身,傷口康復都重要,之後每日6餐如果您身體行動精神可以,您每次時間去埋身餵醫院超歡迎的

首頁

尾頁

跳至