夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

做最壞的打算,好大機會都有,無長期,都有散餐

所以當老公要被派去內地長期做嘢,一係叫佢轉工,一係老婆跟埋去,唔係長期分隔兩地,要維繫好難的

複式洋房

回覆 Whitechocolate 的帖子

上年生完第2個小朋友後就做了ftm, 平日照顧小朋友不過都工人及婆婆幫手. 星期5晚佢就回來過一個weekend. 有時都唔知可以點. 心裡有懷疑因為始終大陸多引誘.

伯爵府

mbsmime 發表於 19-4-5 01:56

上年生完第2個小朋友後就做了ftm, 平日照顧小朋友不過都工人及婆婆幫手. 星期 ...

你屋企人,同朋友點睇? 其實你心難受嗎?會變得唔信佢嗎?

男爵府

回覆樓主:

上唔上大陸要滾一樣可以去滾
認識男人十幾年嚟中港兩地走,但從來唔搵大陸女人,只喺香港有情人

翡翠宮

mbsmime 發表於 19-4-5 01:56

上年生完第2個小朋友後就做了ftm, 平日照顧小朋友不過都工人及婆婆幫手. 星期 ...

如果信佢就無問題
吾信佢,我吾會做 ftm

侯爵府

回覆樓主:

老公長期上大陸工作,我會一齊搬埋去,我做洗碗都要跟。仲想維繫段婚姻就一定唔可能有得個老公一個人在大陸,10成會有女人。
我係女,我都曾經有機會上大陸發展,最後我都拒絕了,有時結左婚就要考慮多d,唔係話發展好d ,搵多d錢就要去,到頭來婚都離埋,搵幾多錢都冇用。
我係唔信男人在大陸唔偷食 ,大陸女人,接觸下你就知,尤其係骨妹,好主動,仲有微信果d。無錯,要滾,香港都可以,不過唔會及得大陸女人咁猴急,為左錢可以去到好盡。

girlgirls    發表於 19-4-9 15:19

大宅

dala 發表於 19-4-2 08:42
你有懷疑過他有第三者嗎?

保持警覺性是有需要的,但亦要適可而止,否則會疑神疑鬼就比較麻煩了~
另外,亦可要求對方的電話要保持随時接通的狀態,好讓你可随時找到對方,不論voice call 還是 video call。
最後,我相信一段健康的夫妻關係,勝過老婆無時無刻去 check 住個老公。講真要出事,不一定與在大陸工作有關。反之夫妻關係有問題,又被長期忽視的話,就算在香港工作有如何? 一樣有好大的機會出現婚姻危機的情况。
其實,一樣米吃百樣人,没有絶對防止對方出軌的 formula, 唯一可以做就是如何降低對方出軌的機會率吧。而怎樣去降低,我會比較同意從良好的夫妻關係入手。

男爵府

十幾年前的工作要在香港跟大陸廠,請10個香港經理駐廠,只有1個在大陸無女人,就算40幾也搵個18/20既女仔,已經見怪不怪了。

複式洋房

心裡面有懷疑,而且生完小朋友後都成年沒有一齊了.大家都為照顧小朋友累得半死.他沒有主動要有我亦沒有反應.
唔敢跟家人朋友傾訴這些問題,唔想家人擔心

伯爵府

mbsmime 發表於 19-4-8 01:34

心裡面有懷疑,而且生完小朋友後都成年沒有一齊了.大家都為照顧小朋友累得半死 ...

唉…
唔好介意,我覺得你都係,為自己同仔女,多做錢銀方面準備。
萬一有事,都唔駛咁徨。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mbsmime 發表於 19-4-8 01:34

心裡面有懷疑,而且生完小朋友後都成年沒有一齊了.大家都為照顧小朋友累得半死 ...

佢唔主動,你可以主動吖,
湊仔之餘亦要和老公拍下拖,
最多叫長老照顧幾個鐘,
另外多D口頭關心老公,
至少不要俾機會佢話你疏忽佢,
男人去大陸長駐,
99%出事,
但佢會唔會玩到唔要頭家,
視乎個家有冇野令佢留戀。
P.S. 小女子不可一日無錢,
一係工作,一係掌握佢財政。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 Nancy20090615 的帖子

轉工

大宅

回覆樓主:

只可以揀相信

別墅

dala 發表於 19-4-2 08:42
你有懷疑過他有第三者嗎?

結婚前己經大陸做嘢?

其實冇證冇據唔好亂諗嚇自己
兩個人講個信字
如果你擔心直接同佢講下

將來你同任何人都控制唔到

男爵府

mukmuk 發表於 19-4-3 18:30
要滾是不限地域時間的, 好多日日扮好老公好爸爸原來滾到資歷深厚。演技可以攞金像獎。 ...
H
我朋友就是演技深厚,日日whats app佢老婆貼曬親親圖,其實已經有第二個女人

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

如果公司派佢上去,有得唔俾咩? 如果小朋友,可以跟埋上去咩? 我老公曾經有6年時間深圳返工(每日往返),當我知佢要返大陸做嘢時,係有擔心,但跟本冇得揀,唔通叫佢轉工咩? 唔係講咁易。當時只可以諗點樣保障好自己同D仔,即係叫佢俾多D家用(因為通常香港人上去返工人工係會多D),我好實際,冇咗個人,都有返D錢

複式洋房

咁一定大d機會偷食既 話要偷食邊度都可以偷嗰d其實好天真 好多男人其實都唔係處心積慮想偷食 只係等緊機會 大陸就係一個好機會

複式洋房

明知自己身處誘惑位,另一半會擔心不過從來無比安全感予另一半,當你懷疑佢,又話你多心,呢種男人真想叫佢死開。

大宅

mbsmime 發表於 19-4-9 14:57
明知自己身處誘惑位,另一半會擔心不過從來無比安全感予另一半,當你懷疑佢,又話你多心,呢種男人真想叫佢死開 ...

如果咁就真係激死

大宅

gn01816813 發表於 19-4-9 12:11
咁一定大d機會偷食既 話要偷食邊度都可以偷嗰d其實好天真 好多男人其實都唔係處心積慮想偷食 只係等緊機會 ...

你有曾經經歷過?

首頁

尾頁

跳至