自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我要做靚媽 發表於 19-4-21 01:43
多謝你地 我會照顧好bb的 原本有一間既n一早收左呀b 9月開學 但宜家所有野黎得太突然.. 我要再消化下先 我 ...

收左咪好喇! 一個人容易鑽牛角尖! 搵人傾下喇
放下自在

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

樓主加油吖~或者申請綜緩舒緩下先囉.慢慢來

男爵府

加油

大宅

有好多幼兒園有暫托服務架 俾有緊急需要或家庭問題嘅人使用
你可以自己打去問下 或者搵社工幫手

知道你依家情況好艱難 好辛苦
我地會喺度支持你 陪住你
多啲上黎傾下計啦

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

自己辛苦d揾份通宵更,放工送小朋友返全日班,日頭瞓夜晚交比屋企人照顧!
最重要係有無屋企人可以幫手照顧,返工出糧點都多過政府份糧,小朋友大開支就多架啦!

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

好多幼兒學校都有暫托服務提供,收費都好便宜,記得以前我兩個仔女讀嗰間兩歲可以開始暫拖,收費12蚊一個鐘,從早上八點可以托管到晚上七點的。不過要提前去book位,樓主的情況,如果搵到可以暫托的幼兒學校,可以同學校的老師或校長傾下,請佢地俾個位你長期暫托,你自己可以去返工。加油啊,天無絕人之路的

男爵府

加油
都贊成要搵社工傾下。

男爵府

回覆樓主:

樓主加油

首頁

尾頁

跳至