懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我咁啱先同個朋友傾開類似既話題。佢係一個有兩個仔既媽媽,話唔明點解啲人係都要話生一仔一女先係好,佢自問兩個仔都相處得好好、好開心。只係人總係貪心,想一得二,有A又要有B啫,其實咩都係假,最重要小朋友健康快樂成長,仔女都無所謂

不過呢...中國人社會,普遍總係俾人覺得兩個仔冇問題,兩個女就俾人笑外父命

大宅

Loonon 發表於 19-4-25 12:37
已有一個仔,而家岩岩再懷孕,公司啲人未知,咁返到公司經理同其他同事組成一個八卦圈,因為經理自己有個女,有 ...

生仔生女天注定,冇話仔好定女好! 唔好介懷,相信你無論呢胎係仔或女,都一樣咁開心,最緊要其實都係健康!

大宅

好多謝各位,有時好怕旁邊既人幫手決定生乜就係最好

複式洋房

回覆樓主:

我第2胎都係仔,身邊個個都話女點好點窩心,我都想生個女,但注定又係仔,其實仔有仔好,女有女好,掉轉生2個女咪又係比人叫追個仔,我都費事理d 人。

大宅

Loonon 發表於 19-4-25 12:37
已有一個仔,而家岩岩再懷孕,公司啲人未知,咁返到公司經理同其他同事組成一個八卦圈,因為經理自己有個女,有 ...

不用太介意 仔女都係自己所出

複式洋房

回覆樓主:

其實人地講乜你又唔洗咁介懷,總唔可以人地講野唔順心就嬲。呢個世界咁多人,咁多諗法,人地都可以有覺得好同唔好嘅權利。大家吹水交流,都有權講自己諗法架嘛。
我本身鐘意女,驗到係仔。但陀得咁辛苦,就仔女都無所謂,最緊要健康。其實各有各好...

別墅

回覆樓主:

洗咩理人講乜…小朋友健康最緊要

首頁

尾頁

跳至