懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

catleeyucheng 發表於 19-4-27 16:39
真係好重喔。我31週時照都話算大,之後我就少食啊,昨日照就2.6kg,冇話超重喔!我都驚驚催生啊。
...

我剛剛36週,同你一樣2.6公斤,仲要頭圍偏大2週(emoji)

別墅

Ting0523 發表於 19-4-28 09:42
我剛剛36週,同你一樣2.6公斤,仲要頭圍偏大2週(emoji)

咁醫生有冇同你講係正常重量定偏大啊?!

別墅

catleeyucheng 發表於 19-4-28 16:29
咁醫生有冇同你講係正常重量定偏大啊?!

醫生話正常,至於頭圍大2週等落左盤之後可能會好少少

別墅

Ting0523 發表於 19-4-28 19:35
醫生話正常,至於頭圍大2週等落左盤之後可能會好少少

加油(emoji)(emoji)

複式洋房

gigiwww 發表於 19-4-27 00:03
回覆 catleeyucheng 的帖子

我同你一樣喎 宜家都係36週 過兩日37週 但前日去照 呀b都未入盆 個肚都仲好高 ...

我到生果時仲好高, 醫生成隻手入我check 都摸唔到頭仔, 所以我生果時要好大力, 同要d 護士幫手推個b, 同忍住度氣好耐先得

大宅

回覆 Ting0523 的帖子

今日產檢完喇 剛剛今日38週 醫生話佢個頭落左盆真係傾左要催生 本身過重,頭又大兩週 宜家訂左時間下星期一催生 好緊張

別墅

gigiwww 發表於 19-4-29 18:31

今日產檢完喇 剛剛今日38週 醫生話佢個頭落左盆真係傾左要催生 本身過重,頭 ...

你邊度產檢?我私家已經唔俾我再產檢,健康院產檢又兒戲,講過幾次偏大都無視我,我都唔知到時太大點生(emoji)

大宅

我keep住私家政府兩邊check加 私家喺我7個月時已經話大 我之後去政府廣華產檢時都有比私家d報告佢睇 佢都話係偏大 我每次去政府都都同佢講呀b偏大 對上三星期前去私家睇 醫生都建議我同政府講要催生,所以上星期我一去政府產檢就話私家建議我催生

大宅

同完佢講之後 政府安排左我第二日做超聲波 今日返去產檢兼睇埋超聲波報告 就即刻安排日子(下星期一)入院催生

別墅

gigiwww 發表於 19-4-29 23:16

同完佢講之後 政府安排左我第二日做超聲波 今日返去產檢兼睇埋超聲波報告 就即刻安 ...

你就好啦,我都2邊檢查,但健康院真係唔會理,連俾報告都唔理。宜家36週私家叫我唔洗再去,我都唔知點,靠政府檢查死得,唯有扮肚痛入院

大宅

好少私家會叫人唔洗再去我34週去完 佢都叫我38週再去 只可惜禁啱私家約我嗰日又係去醫生催生嗰日 慳返八舊水可能你係去健康院唔係醫院,下次去你講得嚴重d嘛 話私家講到呀b好大好難生 睇下佢地點安排

別墅

gigiwww 發表於 19-4-30 14:37

好少私家會叫人唔洗再去我34週去完 佢都叫我38週再去 只可惜禁啱私家約我 ...

可能真係要行到尼一步(emoji)拿奧斯卡獎

大宅

今日朝早突然見紅睇黎呀b都知自己係時候要出黎 好緊張 宜家去醫飽個肚 沖完涼就入院

首頁

尾頁

跳至