婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

老公撐你就得啦,唔駛理呢啲人講咩,你都唔駛咁在意人地點講你,佢地係唔鐘意你,你養起埋佢個仔養埋佢地,佢地都係會唔鐘意你

男爵府

Yoyo918 發表於 19-4-29 11:43
99成日為左芝麻綠豆小事 & 陳年舊事發脾氣。就係知佢既脾氣,我呢5,6年都已經唔會在提出任何意見,佢地想點 ...

雖然住格離,但佢地咁的話,關埋門,分家吧啦。不過我建議你block咗佢地的電話group算,要佢地以後有乜就搵c6,橫豎都唔會有好野

大宅

好似成件事係你c6揸主意唔過去6299度切旦糕,甘叫他自己搞返掂
關你什麼事?

大宅

其實唔駛理佢地啦,你退group, 再同c6講以後佢地既野你唔會再理,唔好再攪你,唔好講返佢地講過乜你知!(同c6講叫人離婚既8婆小心有報應)

若c6唔企係你邊諗,不要也吧!

男爵府

charliechaplin 發表於 19-4-29 18:59
好似成件事係你c6揸主意唔過去6299度切旦糕,甘叫他自己搞返掂
關你什麼事?

99心中就係你個衰女人教壞我個乖仔,講乜都無用,消失係佢眼前算啦

大宅

ilovecafe 發表於 19-4-29 21:18
99心中就係你個衰女人教壞我個乖仔,講乜都無用,消失係佢眼前算啦

駛咩理佢地,我當耳邊風

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我諗最大問題係層樓⋯⋯
樓主數咁多樣開支都無數到樓,層樓又要6299隔離,好明顯都係6299出錢俾個仔娶新袍,咁又好難怪佢唔出錢救呀仔,錢又俾咁多,襯家出下都得掛?99黑面都不外乎覺得,出咁多錢俾個仔買樓娶老婆,點知個仔俾左人地。

你唔想再受氣就咪再住佢地屋企啦,同老公快d獨立啦,脫離6299,有咁遠搬咁搬,咪再住隔離。

搬去住外家附近好過。反正除左樓,日常生活都無野要6299 support,應酬少左條數都響返度的

男爵府

唔好怪我咁講,你C6真係好唔掂,知你咁委屈都唔叫佢地收下口,咁大個男人要個老婆撐頭家要外父幫手,而家全家蝦自己老婆唔比面親家都唔執處理,老實講我係你會即搬返外家,然後大家少來往,反正係唔係佢地都入你,何苦要侮辱自己同家人?!做左人呀媽,有時就要學識硬淨,係必需,仲要你有兩個女,佢地都睇你做人,會比你既軟弱影響到!

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

Yoyo918 發表於 19-4-29 15:53
咁我老公又唔係食軟飯,無咁嚴重。佢都有去做嘢,可以唯持佢自己嘅開支同保險費用。只係家裡所有開支都係 ...

有做野係好事 吾好養懶左個人
我屋企人都係咩都預埋親家
不過日子耐左 我覺得好似我爸爸媽媽單方面對人好
人地老奉覺得應份收既
我就叫佢地吾好曬d咁既錢

男爵府

Yoyo918 發表於 19-4-29 14:21
C6 叫我唔使理佢地。

但我真係好唔開心,自問呢幾年為左個家我已付出好多,C6呢幾年無收入,我一個人頂住 ...

佢哋欺人太甚,既然都唔當你係一份子,做乜仲要理佢感受

大宅

我接受唔到老公幾年唔做野要我頂晒頭家(除非佢大病咁無辦法),仲要男家咁樣話自己同外家,真係彩佢都傻,又唔係幫手湊孫,其實住咁近做乜....

公爵府

回覆樓主:

男家的公司倒閉.....關女家乜事? 為何要自己的父親拿錢去救? 而且是倒錢落海。實在是不智。

大宅

章魚妹妹 發表於 19-4-30 00:30
唔好怪我咁講,你C6真係好唔掂,知你咁委屈都唔叫佢地收下口,咁大個男人要個老婆撐頭家要外父幫手,而家全 ...

但係佢c6有難,女方daddy都出咗幾十萬啦,址平啦
而且仔係佢地,欏得層樓出來就心甘情願啲
搞走個仔個老婆,有乜好處?多鬼余

琥珀宮

99成日為左芝麻綠豆小事 & 陳年舊事發脾氣。就係知佢既脾氣,我呢5,6年都已經唔會在提出任何意見,佢地想點 ...

佢地一話你,你就開聲叫佢地還錢,睇下仲出唔出聲

珍珠宮

Yoyo918 發表於 19-4-29 15:53
咁我老公又唔係食軟飯,無咁嚴重。佢都有去做嘢,可以唯持佢自己嘅開支同保險費用。只係家裡所有開支都係 ...

既然如此
更加唔洗理男家
又唔係靠佢地憑乜
離婚你自己都搞得掂
你同姑9講
係我老公太愛我唔肯離炸
自己同2個女過得仲開心
無賤姑9煩住

琥珀宮

其實樓主真係要學識唔好理其他人講咩,佢再講,未爆佢。如果當初唔係爆左c6一大鑊,佢可能而家仲係幫緊佢阿媽去恰我。
至於c6,係要教嘅要鬧,唔教識佢,佢只會一味逃避。

男爵府

我的育兒心得勳章

男家講咩都唔洗咁上心,最緊要你老公點諗姐。佢都唔想離婚,其他人講咩都無用。不過你都要做定啲準備,男人嘅野,俾佢阿媽家姐嘈幾嘈,好難講會發生咩事。我就咁睇,你對頭家付出多啲喎,會唔會係你先有資格提離婚呢?如果講你唔尊重老爺奶奶,都唔見得你c6尊重你父母,尊重就唔會到而家都未還錢啦。

叫你父母唔洗再買野俾男家啦 ,佢都唔值得收你父母買嘅野。

侯爵府

畀面勳章

其實你C6又好多餘,又係佢主動去隔離屋問6299想係邊度切,人地話係6299度切你C6又話唔好,咁一早就咪問人,就咁請6299去你地度切咪得,佢地唔過來咪算。

男爵府

charliechaplin 發表於 19-4-30 09:04
但係佢c6有難,女方daddy都出咗幾十萬啦,址平啦
而且仔係佢地,欏得層樓出來就心甘情願啲
搞走個仔個老婆 ...

所以佢老公好有問題,成隻龜咁,受人咁多恩惠又要老婆外父幫,但由得佢呀媽成家恰個老婆,老實講,咁既男人癈到唔癈!

首頁

尾頁

跳至