自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

luckybaby2011 發表於 19-5-14 21:33
有冇用?

唔知食黎有咩用

伯爵府

保衛爾牛肉茶,好难飲

水晶宮

abinayams 發表於 19-5-14 21:41
保衛爾牛肉茶,好难飲

呢個真係難飲
我媽好像咩都俾我試下咁

水晶宮

pomanlife 發表於 19-5-14 21:40
唔知食黎有咩用

杜虫?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

無食過,但成日俾阿媽呃食花塔餅

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

luckybaby2011 發表於 19-5-14 21:46
杜虫?

唔記得,總之好難食,仲有飯後必飲既魚肝油,有人已開舖講緊、簡直係童年之苦

彩鑽殿

Charlotte_mom 發表於 19-5-14 21:48
無食過,但成日俾阿媽呃食花塔餅

你就好啦,食咁好味啲野

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cck2411 發表於 19-5-14 21:04
苦到入心

難食到嘔

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cy101 發表於 19-5-14 21:36
聽過, 未食過! 好難食?

食花塔餅咋, 花塔餅應該平好多, 經濟D!!!!

超級勁難食

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy618 發表於 19-5-14 21:54
超級勁難食
其實係咩型態? 食嘅(一粒粒)? OR 開水飲嘅?

瑪瑙宮

cy101 發表於 19-5-14 21:56
其實係咩型態? 食嘅(一粒粒)? OR 開水飲嘅?

咩咩散咁,好似古代,打開張紙把粉末倒入匙匙,倒些水,搞下,就一匙吞下,好恐怖嘅味道

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy618 發表於 19-5-14 21:57
咩咩散咁,好似古代,打開張紙把粉末倒入匙匙,倒些水,搞下,就一匙吞下,好恐怖嘅味道
...
OIC, 即係似保嬰丹!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

abinayams 發表於 19-5-14 21:41
保衛爾牛肉茶,好难飲

呢個我鍾意呀~
撈飯一流
大咗喺茶餐廳見到有煲牛肉茶都會叫嚟飲

水晶宮

pomanlife 發表於 19-5-14 21:50
唔記得,總之好難食,仲有飯後必飲既魚肝油,有人已開舖講緊、簡直係童年之苦
...

除左你呢隻、我其他都有食

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

cindy618 發表於 19-5-14 21:57
...

我細個食過隻杜蟲粉,但唔係鷓鴣菜
又係有張紙包住,好似叫猴子散
(肯定唔係猴棗散,唔係止咳嘅)

侯爵府

畀面勳章

未見過,有咩功效架?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

3b 發表於 19-5-14 21:35
係, 會留喺個口到一陣, 是否回甘味?

一盒裡面好似分幾包粉既,每次食一包。

我地係將D粉倒入匙後,加D水搞至杰杰地,跟住就要一口食左佢,因為實在太難食,所以只想一口搞掂,但阿媽話見到個匙仲痴住D,跟住又要加少少水食埋佢。

我都唔知點形容嗰陣味喇,總之細時覺得好難食喇。帶甘帶苦都唔係問題,係有怪味。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

好似有,不過唔記得係咩味

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

小倩 發表於 19-5-14 22:04
我細個食過隻杜蟲粉,但唔係鷓鴣菜
又係有張紙包住,好似叫猴子散
(肯定唔係猴棗散,唔係止咳嘅)

應該係甘積散
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

回覆樓主:

細個時 d 便便有蟲就要食

首頁

尾頁

跳至