論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

Butao 發表於 19-5-25 10:10
首先要不動聲色 殺佢一個操手不及
問好曬相熟agent 佢D final payment 包括annual leave 長期服務金如有 ...

想問吓係炒當日先通知個agent, 但佢去agent度簽嘢嗎?

大宅

Peace1234 發表於 20-1-10 08:35
想問吓係炒當日先通知個agent, 但佢去agent度簽嘢嗎?

我炒舊工人前其實已在第間agent 請左新工人 已叫新agent 幫我計好曬 到叫個舊工人執嘢時就打去舊agent度話30分鐘後會dick個工人落去交收 叫佢準備 當然你事前要問好agent個日開吾開同收幾點

大宅

點解炒工人要將佢交比agent?請問炒完即刻送佢上機得唔得呢?

大宅

kuma_mama 發表於 20-1-10 11:08
點解炒工人要將佢交比agent?請問炒完即刻送佢上機得唔得呢?

想有第三方見證佢交收final payment 要佢簽收好曬先走 你吾去agent度就全程錄低佢 費事佢一陣話你炒佢又吾計足錢又收左錢話冇收過 你知佢哋幾pk都有
佢哋被炒後有權留港最多14日 所以唔可以即刻送佢上機 雖然D僱主都好想即刻送個瘟神走

大宅

好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

Butao 發表於 20-1-10 10:02
我炒舊工人前其實已在第間agent 請左新工人 已叫新agent 幫我計好曬 到叫個舊工人執嘢時就打去舊agent度話 ...

del

首頁

尾頁

跳至