家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

wendyau 發表於 19-6-2 06:40
可以

謝謝你, 長知識

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hellomiki 發表於 19-5-28 18:43
之前嘅人民幣定期剛到期,今日去永隆打算再入d人仔做定期,原來而家櫃位入錢要收150蚊手續費 入 ...

樓主你轉咗未!??
我今日喺永隆counter影嘅,最多可以入二萬蚊人民幣唔使收錢
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-6-4 18:56
樓主你轉咗未!??
我今日喺永隆counter影嘅,最多可以入二萬蚊人民幣唔使收錢

未,我仲諗住明天去入鈔機入現金人仔添,唔近我屋企㗎,最近要去到上水或荃灣,乜而家櫃檯又可以入咩?! 我前幾日問櫃檯仲話無! 要我去機度入! 咁即是而家點呢?如櫃檯有得入我就唔洗特登出去

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hellomiki 發表於 19-6-4 19:01
未,我仲諗住明天去入鈔機入現金人仔添,唔近我屋企㗎,最近要去到上水或荃灣,乜而家櫃檯又可以入咩?! ...

可以入,不過要限額
我入過兩次

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-6-4 19:02
可以入,不過要限額
我入過兩次

以前係呀,我上年都有係櫃檯入人仔,但又話今年開始轉左?佢網頁都是咁寫,櫃檯入人仔要收150蚊手續費

珍珠宮

回覆樓主:

明天我再問下

寶石宮

hellomiki 發表於 19-6-4 19:21
以前係呀,我上年都有係櫃檯入人仔,但又話今年開始轉左?佢網頁都是咁寫,櫃檯入人仔要收150蚊手續費 :swe ...

咁奇怪?!
我張相係今日影,唔係咁白痴改咗都冇搣返落嚟呀?
麻煩你問咗,方便上嚟講聲吖!唔該

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-6-4 19:24
咁奇怪?!

好呀…我估佢可能唔記得搣 因我前兩天才再問過嚟,同埋見網站佢今年改左好多收費,包括櫃檯入人仔一律收150

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-6-4 19:24
咁奇怪?!

今日再問左,櫃檯要收150蚊手續費,入錢機存款先唔洗收費

寶石宮

hellomiki 發表於 19-6-5 14:55
今日再問左,櫃檯要收150蚊手續費,入錢機存款先唔洗收費

明白。多謝報料。
如通告都唔記得搣實在太過份

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-5 15:17
明白。多謝報料。

其實理解為經櫃枱入要收150手續費 &
即使肯俾手續費, 每日最多都係入2萬。

寶石宮

extra88 發表於 19-6-5 16:12
其實理解為經櫃枱入要收150手續費 &
即使肯俾手續費, 每日最多都係入2萬。
...

可能我誤會左

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-6-5 15:17
明白。多謝報料。

好像得荃灣和上水先有機入人仔

寶石宮

hellomiki 發表於 19-6-5 16:35
好像得荃灣和上水先有機入人仔

咁呢個我唔知。
我冇乜人仔現金,同渣打可免費入唔記得咗20000定200張。
你問下仲有咩分行有機人仔?得兩間實在太少。

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-6-5 16:52
咁呢個我唔知。
我冇乜人仔現金,同渣打可免費入唔記得咗20000定200張。
你問下仲有咩分行有機人仔?得兩 ...

我上網睇好像得2間

寶石宮

hellomiki 發表於 19-6-5 16:53
我上網睇好像得2間

如你長期都會有人仔現金,不如開埋渣打銀行理財戶口,申請埋人民幣支票

永隆啲息都叫做幾吸引,我今日做幾萬蚊港幣定期,三個月都有2%

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-6-5 16:54

如你長期都會有人仔現金,不如開埋渣打銀行理財戶口,申 ...

一點通做港幣定期得1.75%?點先有2%?
我上年做有2.2厘一年

寶石宮

hellomiki 發表於 19-6-5 19:52

一點通做港幣定期得1.75%?點先有2%?

今日個優惠有2%,早幾日唔記得1.8定1.9%,所以我特登轉咗啲錢過去。

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-5 19:54
今日個優惠有2%,早幾日唔記得1.8定1.9%,所以我特登轉咗啲錢過去。
我就今日做左恒生9個月2.3%果個。

寶石宮

Danjunior 發表於 19-6-5 20:55
我就今日做左恒生9個月2.3%果個。

我冇恆生戶口,不過2.3%都吸引

首頁

尾頁

跳至