自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

搭單問問~

已有大陸銀行户口link with wechat,我比錢前要先從户口過一舊錢落wechat先嗎?定佢會直接係户口扣?

Thx

伯爵府

Rubik 發表於 19-6-19 11:31
搭單問問~

已有大陸銀行户口link with wechat,我比錢前要先從户口過一舊錢落wechat先嗎?定佢會直接係户 ...

自己選哪優先方式付款。
可以選WeChat 餘額扣或由國內银行户口直接扣。

侯爵府

瀟灑走一回 發表於 19-6-19 10:49
想問下6蚊月費係邊隻?

在福田口岸未落電梯前果間中聯通買, 記住要講價, 佢地一開價是300元

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

purplechung 發表於 19-6-20 10:53
在福田口岸未落電梯前果間中聯通買, 記住要講價, 佢地一開價是300元

tks

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

9蚊咁貴既?
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 19-6-20 20:42
9蚊咁貴既?

Sorry, 我老公出的, 問左佢原來無卡套, 店員是但比個卡套佢咋!
佢月費係6元

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 19-6-20 21:05
Sorry, 我老公出的, 問左佢原來無卡套, 店員是但比個卡套佢咋!
佢月費係6元
...

放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 19-6-20 21:07

我想問下, 是否可以在微信用中國聯通小程式查閱使用量, 是否圖中的那個, 因為太多不同icon.
我是用中國電信, 可以經微信查詢用量, 我覺得方便過裝app, 而家手機實在太多app, 如果得諗住叫老公在微信睇。

象牙宮

purplechung 發表於 19-7-2 16:25
我想問下, 是否可以在微信用中國聯通小程式查閱使用量, 是否圖中的那個, 因為太多不同icon.
我是用中 ...

小程式無用過, 我見wechat可以加中國聯通微廳check用量
放下自在

男爵府

咁你地買了幾錢?上網和國內通話係點計的?謝謝

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

請問點轉大陸版?

侯爵府

joeypong 發表於 19-7-2 18:11
咁你地買了幾錢?上網和國內通話係點計的?謝謝

上星期五同朋友上左去福田口岸站, 出關後唔好落電梯, 右手邊有間中國聯通, 日租卡開價300元, 你可以還價話150元, 內附50元, 你話朋友開過是150元就得
可以睇左電話號碼邊個容記啲再揀, 即刻做埋實名認証, 6元個月, 按月收費, 1元/800MB一天, 3元之後無限
跟手過埋對面ICBC開戶口。
附圖: 收費應該都係類似, 一定平過香港1卡2號, 你可以開卡時再問清楚。

侯爵府

auhiyo 發表於 19-7-2 20:18
請問點轉大陸版?

你綁左大陸銀行戶口未?
綁左可以按右上方3點, 選擇切換錢包。

男爵府

purplechung 發表於 19-7-2 21:29

上星期五同朋友上左去福田口岸站, 出關後唔好落電梯, ...

好清楚呀,謝謝!另外想問,在香港接收信息是免費?要開通漫游?

侯爵府

joeypong 發表於 19-7-2 21:36
好清楚呀,謝謝!另外想問,在香港接收信息是免費?要開通漫游?

呢方便要問cattz288, 因為我唔係用中國聯通, 我都係見呢間店方便, 開完電話號, 過對面開銀行戶口, 所以帶我老公, 朋友去呢間。
其實我覺得中國移動接收得好似好啲, 鴨寮街買齋數據都有分中聯通及中移動, 用過之後覺得中移動接收得好啲。

侯爵府

cattz288 發表於 19-7-2 16:32
小程式無用過, 我見wechat可以加中國聯通微廳check用量

34樓有問題想你幫手解答, 謝謝

象牙宮

joeypong 發表於 19-7-2 21:36

係呀!開咭時再問佢係咪包漫遊! 係就喺香港收到sms架喇!
喺關口做實名既職員已經做慣晒香港人生意!
放下自在

象牙宮

purplechung 發表於 19-7-2 21:42
呢方便要問cattz288, 因為我唔係用中國聯通, 我都係見呢間店方便, 開完電話號, 過對面開銀行戶口, 所 ...

所以我聽jm話已淘多張移動0月費咭, 不過要上廣州實名 去長隆玩順便整埋
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 19-7-9 18:11
係呀!開咭時再問佢係咪包漫遊! 係就喺香港收到sms架喇!
喺關口做實名既職員已經做慣晒香港人生意! :waha ...

咁我又無問喎! 下次經過問下先, Thanks

象牙宮

purplechung 發表於 19-7-2 21:29

上星期五同朋友上左去福田口岸站, 出關後唔好落電梯, ...

咁醒架你! 殺一半! ! 唔駛走幾轉! 300蚊真係買唔落
放下自在

首頁

尾頁

跳至