時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

bplus 發表於 19-6-15 14:25
民進黨話事嘅政府要求移交就移交?一次性移交都得,咁簽條約嚟把鬼?
日後大陸又要求一次性移交得唔得?
...

一單還一單,當然取易不取難,以單一過案處理左先,過唔過到都做左野先,否則真係由得陳同佳出獄的逍遙法外?
大陸要你消失需要咁麻煩嗎?銅鑼灣被消失果幾個都唔係好耐之前既事。

男爵府

kenshiro18 發表於 19-6-15 14:32
講90000次,一次性都要跟法例
法例規定唔可以引渡去中國其他地方
泛民建議係一次性修例

咁依家解決台灣案麻,又話急又話剩,咪加台灣入去咪搞掂囉。嘈乜啫。

男爵府

kenshiro18 發表於 19-6-15 14:33

現行《逃犯條例》的條款是容許香港以「專案」或「一次性 ...

加左中國落去,台灣都唔會移交架啦,因為佢自己唔承認自己係屬於中國,香港都唔會加台灣上去,因為加左入去咪同中國對等?修咩例丫,又急咩啫,睇見個阿婆無啦啦走得咁快都知有古怪。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

kenshiro18 發表於 19-6-15 14:42
加入去咪修例lor
但一聽修例已經反啦

咁阿婆自己出聲話鄧人地心up麻,話收好多信睇見唔可以唔做野,又話10月個犯出黎,咁最直接咪加台灣唔好加中國,了左阿婆心願。

男爵府

回覆樓主:

果個陳X佳大大聲認自己殺人都真係可以吹佢唔漲?
如果佢都話自己殺左人,佢已經係證人來了。

男爵府

九暈畏 發表於 19-6-15 14:43
咁阿婆自己出聲話鄧人地心up麻,話收好多信睇見唔可以唔做野,又話10月個犯出黎,咁最直接咪加台灣唔好加 ...

點解CCTVB唔問佢點解你一面話要幫潘生潘太,但其實台灣唔接受你香港引渡返去而修例,只接受一次性引渡,如果真係有如佢自己講咁關心人,點解唔做一次性引渡先呢?!
先令殺人犯繩之於法,再從詳繼而唔係更好嗎?

水晶宮

BK Milk勳章

係部分人將吾支持同搞事混在一起

遊行本應吾應該有人搞事
搞到人係咁鬧

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係人都知因為陳同佳台灣件案先會引發修訂「逃犯條例」架啦!唔通香港政府無啦啦無病呻吟突登搵呢條例去修改咩?真係好似發現新大陸咁扮有知!

伯爵府

我又不明白台灣,點解一次性就收,通過條例就唔收,道理是什麼?
真心求解答

複式洋房

九暈畏 發表於 19-6-15 14:39
咁依家解決台灣案麻,又話急又話剩,咪加台灣入去咪搞掂囉。嘈乜啫。

那點解李少光口口聲聲話公義,但一聽商界反對又減了9條商業罪和7年以上先引導,法律面前不是人人平等?

首頁

尾頁

跳至