論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

gilgil39 發表於 19-7-7 04:13
我工人早輪放假差不多一個月,我情緒穩定好多,而家⋯⋯

你也不想請工人?

子爵府

LC116 發表於 19-7-7 14:39
你也不想請工人?

不想,尤其D工人好差

男爵府

回覆 angel.to 的帖子

佢地真係吾記野,次次煲湯我就算準備好晒材料,佢都會搞錯晒,試過水太多,D湯勁啖無人肯飲,舊豬肉成幾十蚊架! 當然吾比佢用機洗衫,每日佢都係幾件衫,我叫佢早上用手洗囉,甘床單被單就會機洗既!

男爵府

回覆 LC116 的帖子

我前日炒左工人,用了4個半月,完全幫吾到手,又懶又慢,吾記野架! 乜都要踢一踢先郁郁,我老公果日同佢去中介度簽野,賠錢果陣佢笑,應該係預左掛,我自己做仲快,但辛苦少少,起碼個人開心好多,吾洗甘勞氣,自己又多幾千蚊洗下

大宅

回覆樓主:

我姐姐嚟左幾日,我都好唔慣佢既存在,本身我係ftm, 大仔都四歲,自理能力都ok,嚟緊9月生細b, 我同老公根本唔洗佢理大仔(包括玩具係我仔自已執,床單我地自已換返),我同仔又成日出街,留姐姐一個係屋企,結果就發現姐姐好似越做越hea, 又比面色我地睇, 似乎真係要揸緊返, 大家磨合真係要d時間,加油
加上我仔係人都啱玩,嚟左第四日我仔已經話要姐姐陪玩唔肯同我瞓晏覺,我再叫我仔瞓時,佢話要同姐姐一齊瞓梳化,感覺姐姐沾沾中,而我就勁呷醋 而家姐姐一見我唔得閒理呀仔,佢就會即刻出嚟陪玩

別墅

我同老公而家最唔慣姐姐放假乜都自己做⋯ 我老公成日話星期日佢肯唔放假就好。

大宅

我都係有個八歲小朋友,就黎生第二個,迫住我要請工人,下個月到,我係超超超潔癖,我依家都煩緊點處理佢擺黎屋企的野,好怕佢整污糟我家!好煩惱!

我想叫佢掉晒佢,比錢佢買過晒d衫褲鞋襪仲好!

子爵府

glo000 發表於 19-8-2 00:14
我都係有個八歲小朋友,就黎生第二個,迫住我要請工人,下個月到,我係超超超潔癖,我依家都煩緊點處理佢擺 ...

我一樣係有潔癖 好想炒左佢

大宅

LC116 發表於 19-8-2 08:05
我一樣係有潔癖 好想炒左佢

佢真係咁差嗎?
我有鐘點跟開係超乾淨啊,如工人無心做好,我一定會炒,唔會忍

首頁

尾頁

跳至