0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

pigpiglamlam 發表於 19-7-15 11:15
下?出街都要同佢講 …有冇試過搵老公同99講下

而家諗住係叫我老公做醜人啦試一試有冇改善先,多個人係屋企,又唔係幫手湊B,真係周身唔聚財

別墅

或者我講完你個心會舒服啲
我坐月嗰時99嚟左我到住~係幫到手嘅~
(佢唔嚟對我係無影響嘅~而佢嚟亦只係因為佢覺得99要係要幫新抱坐月)
但我一個坐月嘅做咩講咩
下下都要諗左佢個玻璃心先
一有咩事就含住2泡眼淚勁委屈咁對住我
唔係就黑口黑面當我透明
有咩事就返自己屋企~好似想借此罰我咁
(佢諗住我自己一個會攪唔掂~但呢個情況絕對唔會出現)

又捉住我講啲男家尊女家卑呀
今日買餸又使左幾多錢呀(有俾佢家用架!!!)~
仲要係逐樣數呀!!
逐樣逐樣攞出嚟同你講佢買左幾多錢
仲要包埋佢點去啦~點發現間鋪啦~個檔主同佢講左啲咩啦
佢因為啲咩決定買呢樣咁貴嘅嘢啦~
真係次次佢買完餸我都要聽返part尋找他媽的故事架~
(其實係我眼中只係正常價格~不過佢慳慣我唔怪佢覺得貴~
但可唔可以唔好煩我~去煩返你個仔呢??????)

呀陪月點點點唔好呀~又偷佢嘢呀~
(完全係不實指控~因為佢講嗰啲嘢係完全經唔起推敲嘅)
仲想我同陪月跟足佢嘅指示去做~
(重點係佢自己未開波就同我講佢自己咩都唔識架~佢無坐過月架!!!
所以我請陪月佢OK架~但係一開波佢就想我地聽佢點~
我地唔聽佢就黑我地面)

真係差唔多日日都要氹女咁應付佢
都唔知係佢坐月定我坐月.......

子爵府

redbus 發表於 19-7-15 11:16
而家諗住係叫我老公做醜人啦試一試有冇改善先,多個人係屋企,又唔係幫手湊B,真係周身唔聚財
...

我姑仔個99初頭都係咁,去到門口先話佢聽黎咗 ,我姑仔咪擺低個女俾佢玩陣自己落黎我哋度坐 (我哋住樓上樓下)

複式洋房

明呀,真係超煩,上黎又唔係幫手,仲要帶埋晒啲親戚朋友上嚟阻住晒,我餵完奶BB即刻瞓,佢就去搞醒佢,又話咩嫲嫲黎探你,你做咩要瞓覺,初生bb係要瞓覺架嘛,好心唔好成日走上黎阻住晒。

男爵府

上到嚟就氹阿B瞓覺,自己瞓覺叫佢自己坐喺度睇電視,坐幾次應該唔再上嚟掛

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

我奶奶咪同大家一樣,都唔明點解咁唔通氣,人地啱生完當然有母性本能反應想保護個bb,當然越少上嚟越好,明明想俾bb習慣自己瞓,嚟到又要抱住佢瞓,仲要唔主動洗手至抱,抱埋心口痴住件出街衫實一實,大佬吖~好多菌又去過街市

大宅

redbus 發表於 19-7-12 09:38
成日上來睇B,好煩,冇哂私人空間

我奶奶都一個禮拜上黎3,4次呀!仲要冇通知聲,突然就話係附近,會上黎,老公有同佢講過我要休息,上少d,佢就黑哂面同俾說話我聽,佢再係咁我唔會俾面嫁

大宅

我嗰時係奶奶日日帶野過嚟俾工人姐姐煮, 所以佢日日都人會過嚟, 入咗房又唔好意思, 係度同佢一齊坐又眼瞓同埋冇野同佢講. 好在之後佢改咗4:00後先嚟.

仲有次佢帶埋D親戚嚟睇BB, 係樓下先同我講, 我岩岩泵緊奶, 勁唔好意思, 已經泵得唔多, 仲要拿拿臨收野出去廰, 仲要拿住支得30ML嘅人奶, 個親戚仲問, 阿B飲咁少架咋? 勁乞人憎

其實我都明好多朋友都好LIKE上嚟睇BB, 但其實我自己就好唔想招呼佢地. 搞亂晒泵奶嘅時間, 又冇得休息.

大宅

redbus 發表於 19-7-12 09:38
成日上來睇B,好煩,冇哂私人空間

我直接送客!坐月其間,有次99幫BB沖完涼,瞓覺之後,我倆坐響喥睇電視,其實我超級眼瞓。我99 就叫我休息一下,話等我老公回家!要等1小時喎。我話,你響喥我瞓唔到覺(多咗個外人)。之後佢就走了!
第二次同埋佢個女上嚟,我問老公,成日上嚟仲乜,我係一個產婦,要休息架!我仲話下次上嚟要問咗我先!又比説話我聽,好耐無見個B啦!其實只係一星期。你要知道,產婦好敏感架!
到第三次,我say No. 之後就再無上嚟!有時D嘢要企硬,最慘當你發脾氣時,又話你產後憂鬱!但佢又唔知係佢自己一手造成

首頁

尾頁

跳至