親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你幾多年前住過呢三間酒店呀? 除咗laguna外布吉重有邊間酒店好似laguna咁大, 咁啱小朋友架?

原帖由 bbccqq 於 09-5-21 10:22 發表
allamanda = VERY OLD (很多台灣團和香港團) 都幾嘈架 !!

Laguna Beach resort = for 小朋友幾好 !!

Sheraton = swimming pool 好大, 不過房已經舊左很多 !

dusit = 靜靜地, 設計古色古香, 多外國人住!!

其他我 ...

子爵府

momotam168 is back from Phuket? Can we swim at Sheraton beach?

水晶宮

原帖由 yvomak 於 09-5-20 23:42 發表
birdbird,

你幾耐前去過laguna呀? 我05年住過sheraton都仲覺幾正架!

yvomak,
我05年 & 07年去過都係住 laguna Beach Resort, 真係覺得有d 舊, 不過房間依然係好ok, 服務好好.

到08年, 我就住另一間酒店 叫 Evason, 離機場差不多一個小時.
Evason 就新好多, 不過我依然係鍾意 laguna 多d.

男爵府

birdbird,

Laguna Beach 浴室有冇浴缸同花曬dirty嗎? 周圍d設施, 泳池, 餐廳殘舊嗎? 似唔似大陸好舊既酒店架? 我八月會7大6細去布吉, 頭三晚會住laguna holiday residences 4-bedroom villa, 後兩晚想轉住吓resort, 如果唔住laguna, 重有冇其他適合小朋友住既酒店呀?

原帖由 birdbird 於 09-5-21 18:25 發表

yvomak,
我05年 & 07年去過都係住 laguna Beach Resort, 真係覺得有d 舊, 不過房間依然係好ok, 服務好好.

到08年, 我就住另一間酒店 叫 Evason, 離機場差不多一個小時.
Evason 就新好多, 不過我依然係鍾意 laguna ...

水晶宮

原帖由 yvomak 於 09-5-21 22:59 發表
birdbird,

Laguna Beach 浴室有冇浴缸同花曬dirty嗎? 周圍d設施, 泳池, 餐廳殘舊嗎? 似唔似大陸好舊既酒店架? 我八月會7大6細去布吉, 頭三晚會住laguna holiday residences 4-bedroom villa, 後兩晚想轉住吓resort, ...

yvomak,
Laguna Beach Resort 係有 bathtub. Shower head 好似係 fix 死. 個 bathtub 我覺得乾淨, 我用之前用 滴露洗過. 其實呢間酒店係舊, 但係所有野仲係 keep 得好好, 令人好舒服.

holiday residences 是新的, 我估幾靚. 你旅行之後記得報料話比我地知呢度正唔正.

我在布吉就只係住過 laguna area & Evason. 後者有一個私人沙灘 (要坐around 10 min 船去), 果度可以游水, 慳番join local tour 去egg island.

如果你要在旅程之間轉酒店, 你同行有10幾人, 你要諗埋個 transportation, 因為在布吉的酒店叫車, 比較貴. 你出發前搵定車, 到時你出去玩 & 轉酒店會方便好多.

男爵府

birdbird,

唔該曬你答得咁詳盡, 我諗我哋都係會住laguna區既酒店, 同時會租兩間車自己揸方便出入.

原帖由 birdbird 於 09-5-22 18:42 發表

yvomak,
Laguna Beach Resort 係有 bathtub. Shower head 好似係 fix 死. 個 bathtub 我覺得乾淨, 我用之前用 滴露洗過. 其實呢間酒店係舊, 但係所有野仲係 keep 得好好, 令人好舒服.

holiday residences 是新的, ...

子爵府

Dear momotam168,

Are you back from Sheraton Phuket? Can we swim at the beach?

別墅

原帖由 yvomak 於 09-5-21 22:59 發表
birdbird,

Laguna Beach 浴室有冇浴缸同花曬dirty嗎? 周圍d設施, 泳池, 餐廳殘舊嗎? 似唔似大陸好舊既酒店架? 我八月會7大6細去布吉, 頭三晚會住laguna holiday residences 4-bedroom villa, 後兩晚想轉住吓resort, ...

我都book咗七月尾住四晚laguna holiday residences, 四大一細住3-bedroom villa. 我哋都諗住book車自己周圍去.

請問布吉有咩餐廳推介? 有咩必賣必食? 有一個8yrs old既小朋友, 去边個島好呢?

男爵府

未去過蛋島就去蛋島好d, 因為船程短同一定多魚, 因沙灘就比較細, 我上次7月尾去時都幾大浪.

食嘢有好多人都講去laguna沙灘嗰間lotus, 環境好正, 但價錢大概hk$200, 今次我都準備揸車去漁排食海鮮, 價錢就平好多.

原帖由 津媽 於 09-5-28 12:07 發表

我都book咗七月尾住四晚laguna holiday residences, 四大一細住3-bedroom villa. 我哋都諗住book車自己周圍去.

請問布吉有咩餐廳推介? 有咩必賣必食? 有一個8yrs old既小朋友, 去边個島好呢? ...

子爵府

birdbird,

You said Evason 有一個私人沙灘 (要坐around 10 min 船去), 果度可以游水, 慳番join local tour 去egg island. Do u mean no need to go egg island if live in Evason ? Are there many fish to feed ?

原帖由 birdbird 於 09-5-22 18:42 發表

yvomak,

holiday residences 是新的, ...

水晶宮

kukukoo,
Evason 的私人沙灘有魚, d 魚有手掌咁大.
都幾多魚游來游去.

首頁

尾頁

跳至