跳至

首頁

尾頁

大宅

choco623 發表於 19-9-12 10:34
No... this is for QUebec... 如你有填yes... 沒有填no之後會灰左不用填

謝謝你。 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

goofrey 發表於 19-9-11 20:31
你填左0008 未? 第6 題唔識填.
Have you received your certificate de selection du Quebec (CSQ)? If ...

我未呀,我份表有些阻滯,所以未認真填...但我係IMM5289見佢話填no for 6a and leave 6c blank呀!

大宅

tmcl 發表於 19-9-12 00:27
我最近都填緊表,想問填哂表大家大約有什麼supporting documents 要交?結婚證書副本要唔要拎去領事館certify ...

應該不用,全部supporting doc我見都係話要copy,除了要translate那些可能要找公正人搞。

大宅

想比埋家庭照等等, 是要印4R相, 一張張?

大宅

monchhi-mama 發表於 19-9-20 16:47
想比埋家庭照等等, 是要印4R相, 一張張?

我個時都有俾,不過彩色打印,一張A4三張相連caption咁。

大宅

tmcl 發表於 19-9-12 00:27
我最近都填緊表,想問填哂表大家大約有什麼supporting documents 要交?結婚證書副本要唔要拎去領事館certify ...

基本上佢哋啲表格有㝍要乜嘢document:
大概有ID copy, Passport ,結婚證書,學歷證明經濟證明,有宗教可比埋受洗紙等等.....其實目的係要證明你填的所有資料真確。
第一步畀晒影印就得啦。移民局亦會一部一步話俾你聽欠乜嘢資料

大宅

vanyu 發表於 19-9-21 13:53
基本上佢哋啲表格有㝍要乜嘢document:
大概有ID copy, Passport ,結婚證書,學歷證明經濟證明,有宗教 ...

想問問哪張表格有list 哂所有supporting documents?

大宅

Montreal 發表於 19-10-13 10:43
想問問哪張表格有list 哂所有supporting documents?

有張叫”Document Checklist” 應該係IMM5533
但記住要搵最 updated 的

複式洋房

tamichu 發表於 19-9-16 09:28
應該不用,全部supporting doc我見都係話要copy,除了要translate那些可能要找公正人搞。
...

想問搵Certified accountant 係咪都唔得呀?

大宅

peggiesag 發表於 19-10-17 11:59
想問搵Certified accountant 係咪都唔得呀?

官網只話要translate既要找notary public,我唔知專業會計算唔算呀!因我暫時比既料全是英文,冇野要translate

首頁

尾頁

跳至