自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 IloveJJ 的帖子

國慶係得一日, 不如離島行一轉, 支持本土旅遊喇

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chingnoknok 發表於 19-9-16 14:51
我有一年試過國慶去深圳2日1夜,出奇地地鐵係無咩人,仲要係老街果個站,平時去東門老街站係好多人
...

竟然! 咁可以諗下
放下自在

大宅

chingnoknok 發表於 19-9-16 14:51
我有一年試過國慶去深圳2日1夜,出奇地地鐵係無咩人,仲要係老街果個站,平時去東門老街站係好多人
...
我目測深圳喺過年同國慶7日長假期最少人嘅城市,比上海北京廣州仲少,深圳本身真係無咩本地人,大部份人鄉下喺外省,7日長假唔係去旅遊就係返鄉下,所以空城一樣!尤其係過年年三十到初二

禁止訪問

水晶宮

馬交

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

IloveJJ 發表於 19-9-17 12:08
本土旅遊不是靠理念去支持,香港只有750萬人,能支持到嗎?
還有,人的身體最誠實,那裡值得花錢,就往那 ...

我倒不是為口氣喎. 你是否搞錯了.
香港國慶得一日, 今年係周二, 除非自己請假, 否則以遠遊.
如得一日, 我一向唔想煩, 近近地搞掂算, 加上我向來覺得香港離島真的唔差, 值得"花"時間呢!

各花入各眼, 大家鍾意"花"咩就"花"咩, 鍾意點"花"就點"花~

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至