自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

超級特務 發表於 19-9-30 13:46
應該係20萬

開戶都要廿個! 好野
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

My-jade 發表於 19-9-30 09:23
職員話我户口得小小錢不如取消佢,系先後二個職員都話

DBS唔做細客,我諗佢好心提你,因為錢少要收管理費,收吓收吓好快冇晒,咁不如提走d 錢。

wcpcelia    發表於 19-9-30 14:46

男爵府

開心吸收勳章

職員好心提你姐...唔夠好似20萬個個月要俾$100去Keep個戶口,分分鐘陰乾晒戶口既錢

公爵府

牛年勳章

KKKKit 發表於 19-9-30 13:55
職員好心提你姐...唔夠好似20萬個個月要俾$100去Keep個戶口,分分鐘陰乾晒戶口既錢 ...
係的 所以應該只係remind

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

上次我係星展等入數!聽到個男人話開個普通戶口黎找卡數!櫃位姐姐話要20萬!我聽到都打個突(emoji)
如果係乜理財好似要$150萬先開到
呢間係富貴銀行

禁止訪問

珍珠宮

大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

my005 發表於 19-9-30 09:24
你咪同返佢講:我唔想取消呀。

我都特登留返

珍珠宮

木土土 發表於 19-9-30 09:33
DBS有最低結餘收費嗎?

兩萬

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 19-9-30 09:57
會唔會扣錢?

少過二萬扣一百

侯爵府

laalaap 發表於 19-9-30 14:18
少過二萬扣一百

原來有最低結餘收費,我用dbs十幾年都唔知

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ellakei 發表於 19-9-30 14:08
上次我係星展等入數!聽到個男人話開個普通戶口黎找卡數!櫃位姐姐話要20萬!我聽到都打個突(emoji)
如果係 ...

但找卡數。。其實又唔使特登去開個戶口。。。可以用其他銀行戶口找。。。如果要咁多。。又只係為找數。。。真係唔使開都得

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

flyingspeedboat 發表於 19-9-30 14:12
或者叫你啲曱甴朋友出嚟圍啲銀行職員囉。

無錢就過主喇
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tabotabo 發表於 19-9-30 13:44
有最低存款額。我個個月都被扣錢。用左十幾年,之前去換薄仔先知有呢樣野。。。我諗住今日去,順便cut埋佢 ...

如果個個月扣錢,不如轉去冇最低結餘嘅銀行
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

flyingspeedboat 發表於 19-9-30 14:12
或者叫你啲曱甴朋友出嚟圍啲銀行職員囉。

禁止訪問

男爵府

想生BB熱投

佢話我户口好小錢,所以要月月收$200,我話唔緊要,可以照比,我一向都至少有五萬在户口,但這二個月家中有事,所以用了錢,但都有幾千,到今日我再提錢後,當時户口得唔夠一百,佢職員就出口叫我取消,但我話其實等二日我户口會多錢一點,佢沒有再講,不過我就覺得我窮都不至於這樣吧!

象牙宮

My-jade 發表於 19-9-30 15:32
佢話我户口好小錢,所以要月月收$200,我話唔緊要,可以照比,我一向都至少有五萬在户口,但這二個月家中有 ...

每月收200都唔mind? 一年2400喎!不如去幾間大行開戶喇
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-9-30 13:46
係!好crazy! 但佢無跟大圍取消min bal??

呢個我唔知。要問RM。
好似有免高齡,綜援,拎政府津貼那些。
我又唔覺crazy,門檻一早開戶時講咗,DBS target的客唔同啫。

珍珠宮

My-jade 發表於 19-9-30 15:32
佢話我户口好小錢,所以要月月收$200,我話唔緊要,可以照比,我一向都至少有五萬在户口,但這二個月家中有 ...

如果你要比$200一個月,你應該係treasures account,要求係一球。
恕我直言,五萬⋯一年比銀行$2400,點解唔轉走白蝕比銀行呢?
聽完我覺得teller/RM好好喎。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 19-9-30 13:46
係!好crazy! 但佢無跟大圍取消min bal??

冇。所以我都cut 左。

將來想開先開返,佢咪又要送迎你禮品俾我。

首頁

尾頁

跳至