時政擂台

跳至

首頁
12345...15

尾頁

公爵府

karenlyk 發表於 19-10-12 19:57
傍晚要離開旺角返屋企,本想坐巴士,不過check app臨時改道無車,所以行去坐地鐵。

沿途行去旺角地鐵站, ...

多謝你體諒警察辛勤和付出
我朋友係家屬,我呢排都搵多左我朋友傾計
佢一家好慘,唔敢表露家屬身份,傾到喊
佢都話老公呢排執勤好大壓力,有d抑鬱

水晶宮

2024勳章

樓主好勇敢

侯爵府

回覆樓主:

早幾日都見到, 應該日日守住, 辛苦晒

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

apple~y 發表於 19-10-12 20:17
多謝你體諒警察辛勤和付出
我朋友係家屬,我呢排都搵多左我朋友傾計
佢一家好慘,唔敢表露家屬身份,傾到喊

我都有家人係警察,唔敢打擾佢,輕輕地關心佢,叫佢加油,俾佢哋知道點都有人支持。

另外朋友係警察太太,佢話無端端被朋友唔啾唔啋,佢都好唔開心,我哋講到明絕對唔會咁對佢。

對於呢種行為感到好無言,根本唔關佢哋事,唔明有咩咁大仇口

多啲關心你朋友,亦俾佢睇呢度好多人支持佢哋

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

樓主,欣賞你。昨晚在地鐵站見到防暴警察,匆忙間只低聲和其中一個說了句辛苦晒,加油。
回程時再見他們,好想過去和他們當面說支持他們,但還是沒有鼓起勇氣。
下次見到,一定要親自說。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

agee 發表於 19-10-12 20:19
早幾日都見到, 應該日日守住, 辛苦晒

佢話日日ot, 老婆都有微言,真係辛苦佢哋

相信無人想要呢啲ot

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持警察

翡翠宮

不離不棄 發表於 19-10-12 20:22
樓主,欣賞你。昨晚在地鐵站見到防暴警察,匆忙間只低聲和其中一個說了句辛苦晒,加油。
回程時再見他們, ...

支持你,加油

公爵府

7/10晚防暴警察緊守調景嶺站
比班街坊(唔知真定假街坊)鬧x街係甘狂x
如果唔係佢地守護住調景嶺站
8/10工作天調景嶺站點可能順利用到(tko其他站都封晒復修)
班人仲陰謀論話人專登唔開

伯爵府

我有幾個舊同學係警察,無啦啦俾人add入
group狂插,我嬲到退group,私底下同佢地講加油! 因為group入面班深黃永遠只有佢地講,口就話討論,但啲態度語氣都勁差!唔知以為幾個警察舊同學殺佢地全家

小菜豆    發表於 19-10-13 03:57
Mnbvcxdsa    發表於 19-10-12 21:07

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

我今天途經中聯辦也有同警察點頭,他們也有點頭回笑。 希望他們平安,香港仍有好多市民支持他們。

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Good job
珍惜 感恩
You got this!!

水晶宮

回覆樓主:

支持
好奇你同佢哋傾D乜,點樣打開話題,佢哋又會同你講?
我上次見到幾個軍裝警,我怕醜,匆匆行去講咗句加油就匆匆行開。。。

翡翠宮

apple~y 發表於 19-10-12 20:25
7/10晚防暴警察緊守調景嶺站
比班街坊(唔知真定假街坊)鬧x街係甘狂x
如果唔係佢地守護住調景嶺站

多謝警察亦多謝港鐵,佢哋都緊守崗位為港人服務

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

我都明大部分白警比黑警連累,仲可能敢怒不敢言。心底希望警隊有重光一天,快d天下太平。
同樣,示威者果邊一樣有太激進者,做了豬隊友。天佑香港...

tibetlee13    發表於 19-10-13 07:55
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

侯爵府

回覆樓主:

我見到佢哋的話我都會講聲加油

男爵府

karenlyk 發表於 19-10-12 19:57
傍晚要離開旺角返屋企,本想坐巴士,不過check app臨時改道無車,所以行去坐地鐵。

沿途行去旺角地鐵站, ...

翡翠宮

raicherry 發表於 19-10-12 20:26
我有幾個舊同學係警察,無啦啦俾人add入
group狂插,我嬲到退group,私底下同佢地講加油! 因為group入面班 ...

你幾個舊同學好慘無端端俾人鬧
麻煩幫我轉告我支持警察嚴正執法,加油

小菜豆    發表於 19-10-13 03:56

翡翠宮

kennischan2003 發表於 19-10-12 20:27
我今天途經中聯辦也有同警察點頭,他們也有點頭回笑。 希望他們平安,香港仍有好多市民支持他們。
...

一個微笑都係支持

公爵府

回覆樓主:

多謝警察,拉晒班暴民

首頁
12345...15

尾頁

跳至