0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係,嬤嬤抱著遊下游下就訓,我抱著遊到腰骨痛都唔訓,係到扭來扭去,痴嬤嬤無所謂,我係驚嬤嬤攰,我奶奶真係好好,好錫個B,我初頭日日唔夠訓東唸西唸仲懷疑過係唔係我同阿B生肖唔夾,因為都有話過屬蛇同屬豬唔夾,都最後發現好似係B聞到我身上陣奶味要扭食奶訓,我唔比,所以唔肯我抱扭來扭去

大宅

其實真係唔係咁擔心, BB仲咁細個.
我嗰時BB鐘意工人姐姐多D添, 我一D都冇擔心呀.
我覺得BB大大下就知邊個先會帶佢出街, 而家佢唔跟你, 你仲反而可以偷下懶.

男爵府

退後一步諗癡婆婆好過癡奶奶啦,係咪即刻開心左好多呢

別墅

Maymay_1212 發表於 19-11-4 00:32
我bb開頭都係痴婆婆, 雖然係自己呀媽, 但係一諗到自己唔係bb最鍾意既人個心係會唔舒服, 所以我之後幾攰 ...

我女係識睇住婆婆眼定定,知道婆婆抱就滿足,佢睇到係我就大喊,真係識望。唔係講笑,頭先又係甘。唉,好傷心

大宅

lisa寶寶 發表於 19-11-4 11:58
我都係,嬤嬤抱著遊下游下就訓,我抱著遊到腰骨痛都唔訓,係到扭來扭去,痴嬤嬤無所謂,我係驚嬤嬤攰,我奶 ...

我都有聽過媽媽身上有奶味 所以bb 會扭來扭去扭計。所以媽媽們唔好覺得bb 唔鐘意你(emoji)

大宅

kenny1211 發表於 19-11-3 20:22
Bb 個半月大,好跟婆婆
一扭計就婆婆先可以搞店
訓覺又係婆婆陪訓

我都係,明明我全職湊佢,但佢鍾意日日黎抱佢幾個鐘ge 嫲嫲多d.我抱極佢都喊,嫲嫲一抱就唔喊。我都好傷心😢

別墅

Aliciariten 發表於 19-11-5 12:59
我都係,明明我全職湊佢,但佢鍾意日日黎抱佢幾個鐘ge 嫲嫲多d.我抱極佢都喊,嫲嫲一抱就唔喊。我都好傷 ...

你b 幾大?同路人

別墅

Aliciariten 發表於 19-11-5 12:59
我都係,明明我全職湊佢,但佢鍾意日日黎抱佢幾個鐘ge 嫲嫲多d.我抱極佢都喊,嫲嫲一抱就唔喊。我都好傷 ...

我發現已經去到,唔係抱唔岩手勢,而係開始識扭要婆婆抱,婆婆一講野就令個頭過去
每日都好似失戀甘,而且仲越黎越壓抑

大宅

kenny1211 發表於 19-11-5 14:01
我發現已經去到,唔係抱唔岩手勢,而係開始識扭要婆婆抱,婆婆一講野就令個頭過去
每日都好似失戀甘,而且 ...

3個月,以前都識見到我笑,依家見到我唔笑。見到嫲嫲嫲開心...我就好似工人咁,泵奶極奶換片做家務,嫲嫲就付責抱住佢。
點解會咁

你有番工?

別墅

Aliciariten 發表於 19-11-5 14:27
3個月,以前都識見到我笑,依家見到我唔笑。見到嫲嫲嫲開心...我就好似工人咁,泵奶極奶換片做家務,嫲嫲 ...

個半月 我都好擔心第時3個月認人更加唔要我。。

別墅

Aliciariten 發表於 19-11-5 14:27
3個月,以前都識見到我笑,依家見到我唔笑。見到嫲嫲嫲開心...我就好似工人咁,泵奶極奶換片做家務,嫲嫲 ...

黎緊返pt

別墅

通常啲BB都鍾意肥人㗎

別墅

Pollyismyname 發表於 19-11-5 15:03
通常啲BB都鍾意肥人㗎

我媽咪唔肥(emoji)(emoji)

大宅

雖然我自己湊,唔會話唔要我抱,但bb都好明顯中意老公個肚腩多過我
老公一抱就好快攬實爸爸,過手比返我就即醒會扭計
我覺得你花多時間陪佢,佢會知道你先係媽媽,冇人可以代替

男爵府

我仔係娘家湊, 我地每日放工上去食飯揍b直到11點幾.
好奇怪, bb中意公公抱. 開頭, 佢一扭到顛, 公公一開聲問佢做咩扭計呀, 佢就收曬聲, 個人仔定一定...宜家進化到我抱又喊, 婆婆抱又喊, 爸爸抱又喊, 係PASS 到去公公度就收曬聲瞓覺. LUM到公公 雖然口講阻住佢打機, 但其實開心都不得了. ps. 公公瘦底. 所以公公宜家係秘密武器!!

不過作為媽媽既我都會有d唔開心, 點解唔跟我架. 因為佢另一選擇係婆婆. 之後先到我. 因為佢爸爸就更加唔跟, 因為好似點抱都奇奇怪怪 XD 佢爸爸仲失落..成日話因為無心口果2舊肉wor =.=
所以我無論點放工都一定返去同佢玩, EERR 傾計, 抱佢瞓 (佢扭都照抱). 等佢唔好唔記得我. 呢幾日放工返去佢見到我都有少少反應, 郁下手手腳腳, 我一箱情願咁解讀為佢想我抱

別墅

klsabb 發表於 19-11-6 09:38
我仔係娘家湊, 我地每日放工上去食飯揍b直到11點幾.
好奇怪, bb中意公公抱. 開頭, 佢一扭到顛, 公公一開聲 ...

你個bb 幾大?
Bb 同婆婆公公訓?我媽都係同bb 訓,bb 扭訓就只有婆婆可以安撫到

大宅

回覆樓主:

我媽同我唔同住,但我媽每日都來我屋企湊足15小時(所有餵奶)直到夜晚10點個bb訓著,依家bb 4個月啦,係親婆婆唔係好親我,我又覺得冇所謂,日子流流長,到時候識講嘢識行的時候,我諗住週末多d帶佢去公園遊樂場,同佢一齊玩玩具,應該會親返我lo,始終我係媽媽,我對自己有信心。

別墅

ryanychu 發表於 19-11-6 22:00
我媽同我唔同住,但我媽每日都來我屋企湊足15小時(所有餵奶)直到夜晚10點個bb訓著,依家bb 4個月啦,係親婆 ...

甘bb 平時扭計係咪都係要婆婆多d ?? 甘你安撫到佢嘛?

大宅

kenny1211 發表於 19-11-7 13:41
甘bb 平時扭計係咪都係要婆婆多d ?? 甘你安撫到佢嘛?

我真係對個bb時間好少,但每日都會同佢玩玩:我媽抱住佢,我係佢面前不斷同佢講野,等佢知道媽媽的聲音係咩,2個月對我冇反應,3個月對我有反應了,4個月對住我都識笑笑,咁樣我就覺得好滿足啦,你諗長遠d,佢依家一舊飯咁,都冇咩記憶,湊少埋湊少啦,等佢1歲打後到讀完小學,都會成日痴住你,果陣唔好覺得煩就真,你仲怕冇時間相處?

有時候個bb扭計我媽都搞佢唔掂,就會換工人試試,然後換我試試,我媽又好似唔係100%萬能。

男爵府

kenny1211 發表於 19-11-6 16:43
你個bb 幾大?
Bb 同婆婆公公訓?我媽都係同bb 訓,bb 扭訓就只有婆婆可以安撫到
...

我BB岩岩3個月. BB平日係同我媽同房, 自己瞓床仔.
我就 weekend / 放假全日係我媽屋企揍, 有咩都係我抱先/餵奶, 唔得先俾婆婆公公.
佢宜家開始成日眼定定望住人, 我就係佢面前抱下, 傾計. 等佢知道媽媽都會係身邊

首頁

尾頁

跳至