懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 yukilam1216 的帖子

除咗戴口罩, 你有無著長衫長褲去? 返到屋企仲要由頭洗到落腳! 有人驗過TG放題完地方殘留二噁英山埃爆標, 要好耐先散而家日日睇到班大學精英被政府毒害心情都好差,好擔心我哋下一代將來仲有無得安穩生活

男爵府

cherry.bdh 發表於 19-11-18 23:21

平時official 做法其他公立一定唔會再收,除非早期既媽 ...

衝閘都系一個方法系有d危險既,,

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-11-19 00:06
衝閘都系一個方法系有d危險既,,

我只係諗到呢個方法,唉!
不過會有乜野危險?

複式洋房

yukilam1216 發表於 19-11-18 00:40
20week 3 day
聽日已經係改左一次結構期

唉!我本身都約左今日做Down's, 而家都諗緊去唔去,實在太高危
打去QE 問過有冇應變方法,分流去其他醫院,職員態度非常不友善地答:冇得分流,其他醫院都好忙,你只可選擇黎或唔黎,我自己係邊返工都係咁啦
都想知有冇QE 媽媽group, 一齊商量下

複式洋房

hahajim 發表於 19-11-20 10:26
唉!我本身都約左今日做Down's, 而家都諗緊去唔去,實在太高危
打去QE 問過有冇應變方法,分流去其他醫院 ...

我都係嚟緊要去QE覆診,星期五同星期一都要去
18/11打電話去醫院問有無得改期,個職員隔日覆返我話好難改,叫我照去,叫我戴口罩咪得囉,個個都係咁
我住九龍區,我個地址轉醫院都無乜選擇,廣華都係重災區
二噁英係無色無味,一旦經皮膚入左身體就永遠都排唔返出嚟
我已經買左R95口罩,諗住搭的士去同走,盡量減少停留嘅時間,但呢幾日都好擔心,尋晚仲擔心到係咁發惡夢>_<

複式洋房

wing521 發表於 19-11-21 09:09
18/11打電話去醫院問有無得改期,個職員隔日覆返我話好難改 ...

同感,好擔心!每次覆診都要等,其實增加左接觸毒氣機會

別墅

18/11打電話去醫院問有無得改期,個職員隔日覆返我話好難改 ...

我掙扎左一輪,最後尋日照去左QE,搭的士出入。有點驚訝大家好似無事發生過咁,醫護都係帶普通口罩,登記處職員連口罩都無

大宅

我原先20號去L座,22號去T座覆診。
我尋日先打去L座,個職員好爽快幫我改去27號,佢話佢聞到仲有少少味。
跟住打去T座,個職員都好爽快話29號有位,但因為佢話T9係完全冇味,結果我聽日會照去。

唔係食到正又唔係長期接觸,希望唔會太嚴重啦。

大宅

Forgetmenot999 發表於 19-11-18 07:23
快啲去外國生,攞定他國居留權先係上策

我都覺真係要諗諗佢有多條後路都未嘗唔好呀。

複式洋房

TLJL 發表於 19-11-21 12:14
我掙扎左一輪,最後尋日照去左QE,搭的士出入。有點驚訝大家好似無事發生過咁,醫護都係帶普通口罩,登記 ...

我最後都如期去左QE覆診,戴個勁d嘅口罩加長衫長褲去,的士出入

今次去日間醫療中心檢查,人流比平時少,驗小便、磅重、量血壓後好快就見醫生,一個鐘都唔洗就走得。

無論醫護定病人,真係好多人無戴口罩,或者只係戴最普通嘅口罩

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-11-18 02:41
B鏈唔做都得,到時當你中左,打左藥先!

要做哦 一定要做 唔做點知中唔中我個時係中左架。係落產房前要即刻打葯了
建議媽媽長衫長褲去 回家立刻洗 口罩

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-11-18 02:41
B鏈唔做都得,到時當你中左,打左藥先!

真心問點解可以唔做 要係陰道取組織驗 要時間化驗
到作動時 再拎組織做?
如中了 要係bb出世前打葯入媽媽到
我個時係開到兩度 姑娘即刻打葯架

大宅

回覆樓主:

https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/woman/478.html 樓主請參考

男爵府

siuting91 發表於 19-11-22 10:13
到作動時 再拎組織做?
如中了 要係bb出世前打葯入媽媽 ...

直接當中左,會打抗生素

男爵府

siuting91 發表於 19-11-22 10:13
到作動時 再拎組織做?
如中了 要係bb出世前打葯入媽媽 ...

好多人出唔切報告,
或者早產,
都會當中左b鏈,
姑娘會打抗生素。

首頁

尾頁

跳至