自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

凌太 發表於 19-12-20 23:20
等緊入院好擔心,想問下有幾多媽媽咁早期胎水少都平安產子? 求安慰...
...

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

sandra28 發表於 19-12-20 23:33
我以前胎水少!但不用住院!最終BB掉唔到頭,要開刀生!姑娘話瞓多D好D!
...

一樣,我就放前4,休息多d。不用擔心,好少事,阿女係肥B添。

大宅

多謝呀~ 醫生睇過bb 全部正常。但係我血壓有點高 肚仲有點肚痛。觀察多兩日就出院~

瑪麗既醫生姑娘都非常好。真係令人好安心...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

凌太 發表於 19-12-21 10:12
多謝呀~ 醫生睇過bb 全部正常。但係我血壓有點高 肚仲有點肚痛。觀察多兩日就出院~

瑪麗既醫生姑娘都非 ...

洋房

回覆樓主:

胎水少要一直檢查,bb會輕啲,不用擔心出生會追回體重,我朋友檢查到小朋友出生6個月大,醫生擔心智力問題,最終小朋友冇事,仲好醒目精靈

伯爵府

回覆樓主:

唔好郁動咁多,盡量瞓床。
仲有,肚痛要定時食止痛藥 (醫院俾果 d),唔好 c 忍,怕影響子宮,令子宮收縮。

男爵府

祝福

珍珠宮

我不懂,但祝福你生產順利!bb健康成長!

大宅

kyk 發表於 19-12-21 15:39
唔好郁動咁多,盡量瞓床。
仲有,肚痛要定時食止痛藥 (醫院俾果 d),唔好 c 忍,怕影響子宮,令子宮收縮。
...

知道~本來有諗過唔食。因為食左無咩用。唔想藥物影響bb 但係佢比得我..我應該信佢

瑪瑙宮

sandra28 發表於 19-12-20 23:33
我以前胎水少!但不用住院!最終BB掉唔到頭,要開刀生!姑娘話瞓多D好D!
...

我第1胎都係咁。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

凌太 發表於 19-12-21 10:12

瑪麗既醫生姑娘都非 ...

出院多休息啊!

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

伯爵府

凌太 發表於 19-12-21 17:05
知道~本來有諗過唔食。因為食左無咩用。唔想藥物影響bb 但係佢比得我..我應該信佢
...

我第一胎有子宮肌瘤,24w 肚痛入院,check 到有宮縮,幸好唔係有規律,留院觀察,開咗止痛藥,我見唔係太痛,可以忍到,又怕影響 bb,所以冇食,點知姑娘叫我覺得痛就要食,唔好忍,因為痛有機會影響宮縮,同埋醫生開得就無問題,聽完就乖乖食藥。

首頁

尾頁

跳至