懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

1-2 2年 出院第一日已經打細妹。
2-3 5年 隔得耐有隔得耐好, 2個女大好肯幫手。 腰酸骨痛仲同我按摸。 c6都無對我咁好。

大宅

口水包包 發表於 20-1-3 01:15
1-2 2年 出院第一日已經打細妹。
2-3 5年 隔得耐有隔得耐好, 2個女大好肯幫手。 : ...

大仔17年6月
細妹20年6月(預產期)
相隔3年,算唔算三年抱兩?

子爵府

criny 發表於 20-1-3 01:09
係呀!好羨慕你呀~
兩胎都可以順產,仲咁快搞掂
開刀傷口有排痛

純粹好彩 我平時零運動,陀b亦冇特別食乜,生嗰陣年紀同你差不多,可能算後生
第一胎傷口痛咗好耐,前後都爆咗,成個月先完全好返,唉…第一次冇經驗用錯力,我大仔出世好輕得5磅幾,個頭又唔係大,都爆成咁 幸好醫生聯針手勢都幾好

珍珠宮

XXMrsWong 發表於 20-1-3 01:18
大仔17年6月

別墅

pigpiglamlam 發表於 20-1-3 01:19
純粹好彩 我平時零運動,陀b亦冇特別食乜,生嗰陣年紀同你差不多,可能算後生
第一胎 ...

我又係零運動,點解我催生唔出
有時唔一定個b大隻,個位唔正都會爆
聽人講聯針都好痛喎 好彩你遇到好醫生
我條疤就埋得唔好了,有肉芽,唔知今次開刀會唔會同我剪走佢

子爵府

criny 發表於 20-1-3 01:27
我又係零運動,點解我催生唔出
有時唔一定個b大隻,個位唔正都會爆
聽人講聯針都好 ...

應該係你對藥物冇反應,有d人會係咁,我嗰陣都好驚食全餐,唔催又唔得,已經穿水10幾個鐘,但醫生話宮頸未開,係一度都冇開過
聯針好似有打麻醉,所以還好啦,唔太痛,聯咗半粒鐘仲耐過生仔 我都係屙咗3、4個字咋

大宅

criny 發表於 19-12-29 00:57
我係接住生。。
大女岩岩十一個月,細女下月出世

好犀利呀, 我都想(emoji) 兩年抱兩!
想請問你第一胎後有冇餵人奶? 人地話餵人奶冇M到, 就不會懷孕, 是嗎? 你第一胎順產定開刀? 知道開刀後幾耐可以行房同懷孕嗎? 我一月中開刀, 想預算一下可以點做

複式洋房

XXMrsWong 發表於 20-1-3 01:18
大仔17年6月

我2仔都系17年6月(emoji)妹妹就19年8月出世、

別墅

Coollaalaa 發表於 20-1-3 03:32
好犀利呀, 我都想(emoji) 兩年抱兩!
想請問你第一胎後有冇餵人奶? 人地話餵人奶冇M到, 就不會懷孕, ...

哈哈 我第一胎只係餵左大半個月人奶,所以好快就黎m。。我係一月尾開刀,四月中黎左第一次m,之後就中獎了。。係呀,餵人奶冇m到就唔會有bb喇。。其實開刀最好就隔耐d先懷孕,我呢胎係意外,我都無諗過咁快 不過問過醫生話現今醫學昌明,其實要生都好安全的 今胎會係一月中開刀

大宅

criny 發表於 20-1-3 03:46
哈哈 我第一胎只係餵左大半個月人奶,所以好快就黎m。。我係一月尾開刀,四月中黎左第一次m,之 ...

我覺得咁都好好呀,雖然辛苦小小不過一次過~ 唔駛攤咁耐^^ 不過會唔會修唔切身呢 ? 要等生完第二胎先一次過修身~ 咁夜都未訓既? ^^
我第一胎,月中開刀, 開始緊張,成日宅醒!

別墅

Coollaalaa 發表於 20-1-3 03:57
我覺得咁都好好呀,雖然辛苦小小不過一次過~ 唔駛攤咁耐^^ 不過會唔會修唔切身呢 ? 要等生完第二胎先一 ...

其實我都覺得幾好!兩姊妹差不多年紀,可以一齊長大一齊玩,感情都好d
絕對會修唔切身~哈哈!今胎懷孕前已有10kg墊底 所以都無得重太多。。只好等生完一次過減 我都係月中開刀,不過胎位不正,聽朝開始要入院住到生了 雖然只係隔左十一個月。。我都依然好驚好緊張!

大宅

criny 發表於 20-1-3 04:04
其實我都覺得幾好!兩姊妹差不多年紀,可以一齊長大一齊玩,感情都好d
絕對會修唔切身~哈哈!今 ...

一齊加油! 順順利利(emoji)(emoji)❤️
你仲後生,生完好快復原;)

大宅

大仔同細女相差岩岩2年

水晶宮

唔怕辛苦就3年抱2

如果你本身無人幫手, 靠工人, 我建議你隔4-5年

首頁

尾頁

跳至