夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

洋房

回覆 PTMCYS 的帖子

佢話嬲我到而家都唔知自己衰乜,我唔想為呢d common sense嘈,但我老婆覺得呢d係基本野,話男友點解唔坐係自己隔離,反而坐係佢個女仔朋友,托埋人上馬,其實我只係托佢個女性朋友個袋,托到a上馬。

小菜豆    發表於 20-1-7 14:03

洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

其實係我提出先

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

foxiness 發表於 19-12-31 12:16

其實係我提出先
咁呢d叫盞搞
提出黎做咩呢
不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

回覆 Yee_ng 的帖子

我有向佢道歉同送禮物比佢,但佢話唔明我點解都而家都唔肯認:我唔坐係佢隔離,反而坐係佢女性朋友隔離係有問題,我覺得呢d係小事

別墅

PTMCYS 發表於 19-12-31 06:39
應該唔係咁簡單, 其中可能講少左/忽略了一些東西....., 佢可能期待很久跟你玩旋轉木馬的畫面....
朋友A 應 ...

[[依到跌低, 依到站起來, 搵機會同佢去多次廸廸尼, 有什麼人去都好, 醒爬....當佢女皇照顧, 等佢係朋友面前威下....]] ---> 呢個方法幾好...我覺得女人會buy

洋房

回覆 ohpapa2011 的帖子

你既講法,同我老婆對我講既好似,佢話佢係後面叫極我無反應比佢,直到馬開了先黎望佢係邊,佢話佢好似陪佢個女性朋友同自己個男朋友拍拖,自己就一個人係後面做電燈膽

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

foxiness 發表於 19-12-31 04:01
我同老婆有件事一直搵唔到共識,想搵人比下意見
事情經過係
更新:
會唔會你對A都有興趣?真心

洋房

回覆 lala15 的帖子

補充返少少,個fd係佢帶去的,而本身諗住佢拍另外一位男性朋友,但我其實冇認為自己岩晒,只係覺得冇必要為呢件事執著落去

大宅

回覆樓主:

我明你老婆嬲乜,因為當時你無坐喺佢隔離好似忽略左佢。
亦明白你點解無奈,因為果個女仔係你老婆d朋友,出於風度先幫下佢。不過如果果個係男人可能你老婆都唔會咁嬲。
其實有時d野無對錯,睇下用咩角度睇件事,重點係過左去咪算囉,無謂將幾年前既野拎出黎傷宜家既感情。

洋房

起因係因為另外一件事,連帶講到佢迪士尼個次對我既態度,我覺得唔應該再執著呢D小事影響大家關係,但佢一直話我唔知自己錯咩.....

洋房

回覆 20150618bb 的帖子

冇,我想殺左佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

foxiness 發表於 19-12-31 12:46
回覆 20150618bb 的帖子

有,我想殺左佢
呢的係現在問題.........個時你唔係甘想...........係殺左佢[私有化]

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

是你不明白; 她的重點~~
不是你與A 之間是什麼關係

只係有一種不詳感覺; 而你係覺得多餘

珊瑚宮

Reema 發表於 19-12-31 12:50
是你不明白; 她的重點~~
不是你與A 之間是什麼關係
同意,個時都未婚姻轉呔又有幾奇呢

子爵府

foxiness 發表於 19-12-31 12:44

起因係因為另外一件事,連帶講到佢迪士尼個次對我既態度,我覺得唔應該再執著呢D ...

可能個下妳老婆都有D 論盡, 所以就更覺不開心.

我記得我當時剛剛結婚, 脾氣都好大, 有次下午在公司, 要掛8號波, 我飛奔買齊野回家等太太回來, 一起溫暖地看風.... 點知佢跟同事去了卡啦OK (佢係突然去, 我回到家才話我知), 我勁爆佢, 叫佢立即回來, 我話點解老公回家想見到老婆, 希望與老婆安安全全在家, 點解佢會去左玩? 當時叫左幾次都唔肯走....

我嬲到爆左句, "你咁賤架", 你唔返, 我地感情上有咩改變, 妳要負全責, 之後cut 左佢電話....., 之後佢死死地氣回來, 但好嬲....

嬲左幾日.... 最後無事.... 但現在有時講開, 佢話我個句"賤" 好似條刺咁, 嬲到依家, 記左起心....., 我咪講幾句好話, 逗下佢囉, 扮下傻囉................ 我意思係, 佢唔開心, 就下佢, 反正主道權係你手...... 兩公婆就係咁架啦.... 無謂為小事攪到各不相讓.... 影響關係.....

男爵府

女朋友身處在呢啲童話式的場景,緊係好想公主王子騎木馬啦。你又真係敏感度不足。

但如果女朋友即老婆已經原諒咗你,就唔應該重提舊事,我會覺得好港女,小心眼。

好好同老婆傾吓,否則好傷感情。

男爵府

PTMCYS 發表於 19-12-31 13:48
可能個下妳老婆都有D 論盡, 所以就更覺不開心.

我記得我當時剛剛結婚, 脾氣都好大, 有次下午在公司, 要掛 ...

咁你個句~「你咁賤架」又真係過分咗囉

男爵府

事情經過係
更新:

你係做得唔好,但你老婆亦都好無聊嬲咁耐。人生有更加重要既事,真係好無聊。

子爵府

mingmama 發表於 19-12-31 14:03
咁你個句~「你咁賤架」又真係過分咗囉

但妳諗下老公掛住回家, 和老婆安安全全食飯, 迎接打風, 回家時都說大家幾點回到家, 點知回到家打比我話去緊唱K, 留一個新婚顧家的老公在家一個人訓, 仲要擔心老婆做緊咩... 安唔安全, 點解要咁做先?

不過我爆完之後, 佢知我咩位會爆, 就乖乖地唔會辣個D 位, 我亦都盡責對佢好好, 之後佢再無依 D 唔搭圾既情況出現, 我就係咁, 你對我好, 我會對妳更好, 亦都一條心, 但就唔好玩我, 浪費大家的時間.

男爵府

事情經過係
更新:

我也像你的。沒所謂。你太太都好嚴。你也對她認真。咁咪仔細D lo, 有D男仕很細心的

首頁
12345...7

尾頁

跳至