夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

fitfit貓 發表於 20-1-26 19:42
相信自己嘅直覺,勇敢面對,積極解決,解決悟到呢……就好好部署

我都覺得好奇怪,昨天同佢視像,不過佢係條街同我視象,沒有其他人,我有問佢send group photo , 不過只send 了他個人相比我,佢話其他人也有高山反應只有佢無,他們在hostel休息,所以他們沒有拍照wor...

大宅

上面疫情咁緊張,佢都要上去行山?!

別墅

Mclogget 發表於 20-1-27 11:07
上面疫情咁緊張,佢都要上去行山?!

其實佢去吾到了,因為珠峯已經封了,吾俾人上去⋯

別墅

今早問佢今天join local tour 定點,啲同事高山反應如何,佢只send 左 風景相,點解去左兩天,一張group photo 都無?!定他們因為高山反應在hostel 休息⋯好苦惱⋯
我也明白吾應該諗,但我真係好吾開心,又吾敢同家人朋友講咁多,好鬱悶⋯

伯爵府

maymay73sakura 發表於 20-1-27 11:37
今早問佢今天join local tour 定點,啲同事高山反應如何,佢只send 左 風景相,點解去左兩天,一張group ph ...

你暫時唔好諗咁多先。首先最緊要,佢健康、平安回來,因為始終疫情嚴重,其他嘢,如果個天要比你知,你一定會搵到珠C馬蹟,差在幾時先會發現,諗多無謂!唔好諗唔好喊!加油!

子爵府

jm 佢啲相如無人樣又或無佢及團隊其他人樣,你難保佢只係網上轉圖比你!
佢一直唔比成班人相你,又唔肯視訊,你都要有心理準備!

比我, 新年你就自己去旅行,我就留返喺屋企睇女,究竟係乜理由?旅行?得,我同你去,個囡畀人睇囉!邊個睇?提出新年要去旅行嗰個去諗囉!諗唔掂一齊唔好去!

別墅

wingyaumama 發表於 20-1-27 12:41
jm 佢啲相如無人樣又或無佢及團隊其他人樣,你難保佢只係網上轉圖比你!
佢一直唔比成班人相你,又唔肯視訊 ...

多謝你幫我話佢,個心好爽,我知道一吵架便可能會好傷感情,其實我也十五十六,如果只係同同事去旅行還可⋯如果係同另一個女士可風花雪月,留我同女兒⋯真係吾知點同佢一齊落去⋯仲要有武漢肺炎,準備要番醫院工作,我要努力(emoji)(emoji)

男爵府

maymay73sakura 發表於 20-1-26 12:37
我這幾天晚上一直哭⋯見到武漢肺炎自己好擔心,因為我做醫護,但老公也沒有關心我⋯又發生這個旅行事件⋯ ...

睇單次旅行冇乜意思。你都話你年年都要新年返外地探親,即係佢唔去旅行就要同你返娘家咁多日,見你啲親戚,笑笑口。俾著係我都唔會想年年去,你屋企你年年自己返冇問題,但唔好迫我年年去,仲要係24小時對住嗰隻。
咁既大前題,如果佢問左你,你又批准,佢去旅行冇問題。新春唔容易搵旅伴,有咩人去咪咩人去,唔一定有咩問題。
睇嚟你自己有其他既答案係多於一次旅行...

別墅

honeybid2 發表於 20-1-27 13:28
睇單次旅行冇乜意思。你都話你年年都要新年返外地探親,即係佢唔去旅行就要同你返娘家咁多日,見你啲親戚 ...

其實你啱嘅⋯可能之前有流產事件發生,多謝你的中肯意見,佢係一個吾鐘意同親戚social 的人,包括佢親戚⋯可能我也有比較別人丈夫的心態所以有吾開心⋯

大宅

回覆樓主:

去完返來問佢拎相睇下,如果同同事普通旅行,一定會最少一張合照掛,如果連一張合照都無,有估怪囉,坦白講,一年先一次新年探親,如果另一半掉低我同小朋友自己去同同事朋友玩,我接受唔到,一點都唔重視我,如果你要去,可揀其他日子去,如果覺得咁樣係叫無自由,當初唔應該生小朋友同結婚

男爵府

秋天與楓葉 發表於 20-1-27 00:11
「之前問有咩人同佢去,佢之後被我chok 到同行有一位女同事」

即係之前講大話,之後無得唔認先認有女人同 ...

約定時間通話,基本專重,咁都做不到?

別墅

Rich5 發表於 20-1-27 17:55
約定時間通話,基本專重,咁都做不到?

他有主動打電話一次,因為網路吾好,吾係天天打,同埋佢係條街打,身邊沒有其他人⋯

別墅

clybaby 發表於 20-1-27 17:50
去完返來問佢拎相睇下,如果同同事普通旅行,一定會最少一張合照掛,如果連一張合照都無,有估怪囉,坦白講 ...

唉⋯所以佢新年去旅行真的令我失望⋯佢回到香港我會試吓check 佢啲相,謝謝你

大宅

我唔敢講佢去旅行有無鬼
但我想講,西藏無大家所講咁落後
好多hostel都有wifi,就算接收唔足夠好到可以facetime,whatsappㄧ定無問題,就算router弱係房可能接收得差,出去reception/ common area都ㄧ定收到暢通無阻!
搵唔搵你,唔關上唔上到網事,係關佢想唔想,關佢有無記掛屋企事
我就當佢真係普通同事旅行,你係有責任心,好應該ㄧ有機會就搵下家人聯絡ㄧ下啦!淨係唔主動聯系呢樣已經唔啱!

子爵府

老實說 , 佢反應係相對冷淡 , 但平時係咁咁對你 , 呢個你無交待 , 你叫我地點俾意見 , 你先了了解佢 ..

叫佢小心不要染到病

希望你地生活開心 d

別墅

Emmyy 發表於 20-1-27 22:23
我唔敢講佢去旅行有無鬼
但我想講,西藏無大家所講咁落後
好多hostel都有wifi,就算接收唔足夠好到可以face ...

唉,我也有同感,佢吾係一個顧家既人,我下午whatsapp 佢,可以晚上十一二點先覆我,我無再主動打俾佢,因為之前試過吾聽⋯

別墅

hebesiu 發表於 20-1-27 22:47
老實說 , 佢反應係相對冷淡 , 但平時係咁咁對你 , 呢個你無交待 , 你叫我地點俾意見 , 你先了了解佢 ..

叫 ...

我也有叫佢係西藏也要戴口罩,最緊要吾好染病⋯
平時無咩特別,不過真係小左二人世界,我個重心放左係女兒身上⋯所以如果我想繼續下去也要好好經營,也祝你一家平安快樂!

瑪瑙宮

如果佢番黎無相比你睇, 或者所有相得佢一個人, 咁都知咩事喇. 點會去個旅行一張合照都無, 各自各影單人相, 講笑咩.

別墅

Nancy20090615 發表於 20-1-28 13:21
如果佢番黎無相比你睇, 或者所有相得佢一個人, 咁都知咩事喇. 點會去個旅行一張合照都無, 各自各影單人相, ...

是的⋯今天他WeChat 我話要搭早班機離開香港,因為兩個同事高山症嚴重⋯
我check 到佢其中一晚住深圳酒店同TB同一間房⋯好可怕⋯咩三人行旅行,其實是否一男一女二人同行,直到現在我仍收不到任何group photo ....我吾知點面對佢⋯

伯爵府

maymay73sakura 發表於 20-1-26 12:36
同老公結婚有一個三歳大的女兒,新年假期,佢同同事請了幾天假一起去西藏旅行,我每年新年也要番外地探親的 ...

不能接受

首頁

尾頁

跳至