夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

男人唔到最後又點會自爆,會唔會小三打算爆料迫佢想坐正,你c6怕左先自爆,不過你要睇自己接唔接受到,其他人講咩都唔重要最緊要自己對自己坦白

珍珠宮

回覆 IBMom 的帖子

既然現在還是做不到或分或合,如何分,如何合的選擇,就先不用急著做選擇。睇來幾時做選擇的控制權其實在妳手。 好好運用呢個控制權。認同妳不向認識妳們有共同社交圈子的人講,因為會引來更多不受妳控制的事發生。現在是了解,分析盤棋局實況的時候:
妳有冇了解過妳老公現在年紀大了,是否亦對性事需求降低了許多,所以出面嘅女人給與性事的功能變得可有可無?妳這方面,除了性事外,他還有些甚麼是在妳這裏提取不到的,或者不夠的?

妳有冇了解過妳自己現況,除了妳所需要的專一妳老公畀唔到妳外,還有甚麼是妳在他那裡提取不到的,或者不夠的?
如果妳未明白 為何要知道 他的甚麼夠不夠妳用,妳的甚麼夠不夠他用,試想下當妳想到「主的恩典夠我用的」事實時,會對妳產生些甚麼選擇上的影響?

妳的分析結果可以用來幫助妳與妳老公重新商議和選擇適合大局中各人的 如何分,如何合的方案。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Money媽 發表於 20-3-4 17:59
回覆 IBMom 的帖子

你會唔會想得太簡單,20年都唔講,一次嗌交就和盤托出 ? 我比較小人會覺得係小三現在要求 ...

我同你一樣唸法。身邊有朋友就係咁,個男人突然和盤托出,係因為搞唔掂出面個女人,與其被爆不如自爆....

玩左20年,你都唔知,佢就係覺得你警覺性低,唔醒。所以勸你唔好太單方面信佢講...

大宅

回覆 chinsnow 的帖子

Del

大宅

回覆 Yee_ng 的帖子

Del

大宅

IBMom 發表於 20-3-4 17:22
回覆 tingting2200 的帖子

有諗過搵教會的姊妹傾訴心事,但是又驚他們不能守住秘密,只是覺得基督徒為什麼 ...

基督徒咪人一個,都會有七情六慾⋯⋯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

IBMom 發表於 20-3-4 15:49
點解基督徒都會出軌?

任何宗教都會有呢d人
佢有冇諗過斷出邊個秘書?

侯爵府

IBMom 發表於 20-3-4 15:49
點解基督徒都會出軌?

我前任Ex都喺基督徒
以前佢喺教會識我
結果都喺出去滾&搵小三&食妹
現在還見到佢facebook寫住啲聖誕金句,見到都噁心

呢啲事男人絕對唔會認,除非小三要搵妳爆大鑊。個男人先自己認罪自攞個控制權。

男爵府

IBMom 發表於 20-3-4 20:05

老公話他由開始已告訴那女人他不會離開了家庭的...

講左都唔代表小三係咁認為,是實上你老公一開始就想做最著數嘅人,你唔知佢又可以玩屋企又有你理,個小三唔上身比錢就打發走,但事實又係咪佢貪心左呢

伯爵府

其實你老公都好自私!!!
既然知道自己唔會離開家庭,咁點解仲要有第三者?覺得你唔會走?浪子回頭心不換要好稀罕?

我覺得如果你真係覺得家庭重要,就唔會做d要傷害家的事。20年,係我情願你繼續瞞落去,知道左我唔會繼續一齊!!

翡翠宮

IBMom 發表於 20-3-4 18:15
回覆 Money媽 的帖子

你講得好啱!他告訴我之後就由我出面鬧那女人,他是想打發走那女人! ...

好鬼死 cheap
我堅睇佢吾起
我一定吾會幫佢囉話之佢死

男爵府

IBMom 發表於 20-3-4 18:15
回覆 Money媽 的帖子

你講得好啱!他告訴我之後就由我出面鬧那女人,他是想打發走那女人! ...

佢好自私,玩厭左個女人,就想老婆出手打發小三,如果我係你唔會幫佢出頭,要佢自己去了結,而家最緊要揸住經濟大權,物業要求轉自己名,其他慢慢諗,佢表現得好咪繼續,頂唔順咪分開

大宅

IBMom 發表於 20-3-4 20:03
回覆 chinsnow 的帖子

可能真的是他認為自己玩夠了才告訴我,我不甘心他浪費了我20年的青春,為什麼他犯錯 ...

其實點解佢會20年後嚟自爆,真係原因只有佢知,你哋嘅結果係點都好,希望佢唔係繼續呃緊你

大宅

SUMSUM_88 發表於 20-3-4 23:49
佢好自私,玩厭左個女人,就想老婆出手打發小三,如果我係你唔會幫佢出頭,要佢自己去了結,而家最緊要揸 ...

佢似乎心癮好大,玩足廿年又認叫過雞,睇怕未講晒事實之全部。 即使佢而家話斷晒出面嘅女人亦唔再叫外賣,我都接受唔到同佢同房

大宅

IBMom 發表於 20-3-4 16:12
回覆 ciu 的帖子

他說沒有私生子,他說他跟秘書只有性交易,每次做完都有俾錢個女人,女人又要求他另外每 ...

明知個秘書為著數,都玩足20年,兩個都cheap. 佢仲好意思響呢個時候話一直係因為妳點冷待佢而外求? 睇嚟佢性格好極有限。

大宅

他一開始已經打算用$跟那女人玩下去,不單有第三者還召妓,這是亳無道德倫理可言的行為。如果因為你性冷感他應該一早開心見誠討論,即使最後要離婚,也不可違背為人夫的良知。

複式洋房

IBMom 發表於 20-3-4 15:16
剛發現老公和他的秘書維持了20年的關係,很痛心!覺得自己20年來是這麼的懵,現在懷疑過去20年來,他對我的 ...

你老公出軌20年?我有冇睇錯呀,唔係話女人嘅直覺好準㗎咩⋯

洋房

ciu 發表於 20-3-4 16:32
你自己想一想,你舍唔舍得佢,或者俾一次機會佢,我大伯好有米,佢有兩個仔,我啊嫂性格好人生得靚,大伯出 ...

大宅

回覆 858D 的帖子

Del

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

Del

首頁

尾頁

跳至