時政擂台

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

LoveT 發表於 20-3-27 23:32
信不信由你,我只覺得凡事有因由,不可以聽片面之詞,特別而家社會咁針對警察情況下大家更加要了解更多先好 ...

係都唔奇,唔載口罩根本唔會有人幫佢做檢查,抽血,而家醫院感染控制都好嚴,唔載口罩會請佢離開

大宅

我信醫護人員,因為醫護人員無理由用自己條命靠飛,一見到有懷疑個案人士入醫院,一定首要任務就是要求對方馬上戴口罩,無理由仲得閒同病人玩單打!

珍珠宮

shiny2473 發表於 20-3-27 23:38
哈哈!佢話係就係?完全冇證據,難得你又會轉載

醫院應該有 cctv 片?

大宅

而家呢啲時勢,個袋無可能唔帶定1,2個口罩做後備,呢個理由好似假假地

子爵府

iris2014 發表於 20-3-27 23:37
Um.... 咁岩得咁橋又好難令人信服.... 而且人地警隊都出左帖道歉而家先黎解釋?
...
故事如有雷同,實屬巧合

別墅

lavender_baby 發表於 20-3-27 23:41
撐警嘅人有好多,唯獨BK果啲死撐得最肉酸

用侮辱人類智慧的方式 真係撐得好難睇

公爵府

親子王國15週年勳章

無法!瓜田李下。以後醒少少!

伯爵府

牛年勳章

點都好,唔好再有位 比班黃c 入。
做好自己啦。

琥珀宮

Apple011 發表於 20-3-27 23:36
我信警察,黑護玩野有咩出奇,見報導有個抽血員即話自己唔舒服已覺得玩野,有冇傳染得咁快呀
...

唔信警方官方道歉公告,去信呢d「廣傳」?!

你信飽去啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

LavenderSky 發表於 20-3-27 23:43
我信醫護人員,因為醫護人員無理由用自己條命靠飛,一見到有懷疑個案人士入醫院,一定首要任務就是要求對方 ...

如果真係無, 咁會點?
放下自在

男爵府

fion444 發表於 20-3-27 23:43
係都唔奇,唔載口罩根本唔會有人幫佢做檢查,抽血,而家醫院感染控制都好嚴,唔載口罩會請佢離開
...

所以話凡事有因由

大宅

女警已中招,仲特登玩野咩。佢一開頭一定有口罩。警察部如同佢辯解,一定越描越黑,有理說不清。不如出段聲明了段左佢。冇謂再没完没了。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

做咩無啦啦去洗面先?
醫院高危,正常人都唔會响個廁所又除又帶個口罩。
就算係,有心問人借起碼應該用手遮住個口再問人借。
即使比人單打,都唔等於佢可以咁幼稚悔氣唔借口罩。
再講,佢唔係短時間冇帶,係超過15分鐘。成件事唔存在借唔切呢件事。

我唔理佢咩職業,呢個8婆賤中之賤。想幫佢既人,唔該作故仔都作好少少,唔係害多佢兩錢重。

男爵府

LoveT 發表於 20-3-27 23:41
正因係警察冇限比人放大,我唔相信佢唔驚死咁大膽唔帶口罩

對!正正因為係警察!我初時都唔信,我也覺得保護自己都要啦!咁但係真係香港警察出post承認,咁都唔到我唔信啦!不過我都欣賞今次佢地大方承認,咁講真3萬警察,入面總有啲唔係好既,一班30人都有乖有唔乖啦!有乜咁奇!不過如果故意都要講到係人地唔岩,我覺得好無謂

男爵府

唔通醫管局總行政經理都係你哋口中嘅黃絲/黑醫護?

昨天確診的22歲女警在本周二(24日)到明愛醫院留醫,醫院管理局總行政經理(病人安全及風險管理)何婉霞醫生今天在記者會上指出,不點名指該名女警在醫院抽血時沒有戴口罩,即使兩名抽血員勸喻她戴上口罩,但該女警仍然拒絕。雖然兩名抽血員自身已戴上外科口罩,仍被列為密切接觸者,需要入檢疫中心,當中一人更已出現病徵,正在求醫。她其後確認個案為第428宗,即22歲女警。何婉霞多次強調,病人求診時必須聽從醫護人員指示,否則會增加其他醫護人員及病人的感染風險。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

要查清楚邊個唔啱!

搞清楚點上白車丶點入醫院丶如果病人入咗院後跌咗個口罩醫院會點處理!

定係女警一路無戴口罩周圍走!

珍珠宮

LavenderSky 發表於 20-3-27 23:43
我信醫護人員,因為醫護人員無理由用自己條命靠飛,一見到有懷疑個案人士入醫院,一定首要任務就是要求對方 ...

所以我覺得個女警入院到入 ward 係有帶口罩..
醫護人員無理由用自己條命靠飛..
無可能由得佢唔帶口罩入 ward..
可能唔知幾時跌左.. 有一刻無後備口罩無戴..

伯爵府

牛年勳章

天真B 發表於 20-3-27 23:37
咁樣大方承認咪幾好!始終警察咪又係普通人,犯錯有乜奇!唔會因為佢係警察就變神、做錯咪承認咪幾好

...

講得好

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我絕對信嘅醫護人員。講真,今日整件事係由政府衛生署和醫管局在記者會度向廣大市民講出嚟,唔通咁都唔可信?唔通仲有人竟然選擇去信喺FB度,唔知乜水講嘅嘢咁白癡?

水晶宮

LoveT 發表於 20-3-27 23:41
正因係警察冇限比人放大,我唔相信佢唔驚死咁大膽唔帶口罩

唔帶口罩又點會上到白車!

首頁
12345...14

尾頁

跳至