懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Nagomi 發表於 20-4-4 15:51
明白果個環境老公係身邊陪住自己好重要,但講到老公唔陪產就嬲佢一世,就真係好野蠻同不可理喻喇....無得 ...

即係咁講姐...
到時真係出世都要湊仔啦 邊會真係嬲啊(emoji)根本連嬲既時間都冇

大宅

CatherineYau11 發表於 20-4-4 09:19
經歷過個種痛 好怕再遇到既時候要自己面對 有冇媽媽都擔心因為疫情問題 老公冇得陪產? 有咩方法可以陪產? ...

我都明白,我係產前房痛左一日一夜,去到產房又痛足一日一夜,當日中午入產房到第二日的下午先生出來,如果中間係產房無老公陪住真係好難頂,尤其係夜晚半夜。但係,而家如果呢個時勢去得政府醫院生就有機會無得陪,要有心理準備,你嬲個老公都無用架,一係就去私家如果負擔得起,唔係就要自己面對,你嬲一世都無用,你老公改變唔到。我自己都係十月預產,如果真係無得陪都無辦法,因為我唔捨得用幾萬去私家生。@@

大宅

私家醫院到而家都有得陪產,你地不如計下數,轉私家生BB啦。

由呢個BB開始,你會發現人生有好多野係無得控制,「睇開啲」「諗遠啲」都係爸爸媽媽要學習既一課。

大宅

手頭有冇10萬鬆動錢?
有咪去私家,冇就咬緊牙關公立生。

兩句說話
1. 為母則強
2. 鬼叫你窮呀頂硬上 (no offense,我講事實)

男爵府

CatherineYau11 發表於 20-4-4 09:19
經歷過個種痛 好怕再遇到既時候要自己面對 有冇媽媽都擔心因為疫情問題 老公冇得陪產? 有咩方法可以陪產? ...

關你老公咩事?嬲佢一世?係疫情問題,全個世界面對緊同一個問題!唔好將自己放得咁大啦。
你老公真係可憐。

公立醫院而家唔單止無陪產,仲無笑氣添呀!探病時間都無呀,老公只可以攞d物資俾護士轉交俾你。

複式洋房

sheep010 發表於 20-4-4 19:37

關你老公咩事?嬲佢一世?係疫情問題,全個世界面 ...

做佢個仔女都好可憐⋯⋯

其實答案得兩個:
A政府,冇陪產
B私家,有陪產(預算約8萬資金)

我哋喺網上都幫唔到乜嘢,
錢解決到不是問題啦,
自己衡量下家庭狀況吧!

首頁

尾頁

跳至