夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Winnieho1004 發表於 20-4-20 18:49
真係一樣米養百樣人

大把男人帶住介子週圍溝女?又大把西裝友成个高級行政Look,揸住架戰車四週揾獵物,女士們都是一句戴多對眼鏡!

伯爵府

回覆 Angelice-BeBe 的帖子

呢d都要管埋!?
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

善宜 發表於 20-4-20 04:31
用合照可能係老婆要求

係好係醜,我都絕對唔會做呢啲咁天真嘅嘢

大宅

[quote]Angelice-BeBe 發表於 20-4-19 13:06
我朋友話,全部頭像同手機wallpaper係老婆安排要擺咩相,手機wallpaper本來朋友想擺下普通風景相就算,但老 ...

其實唔係自己鍾意, 比人迫要咁做,個男人都幾慘,仲可能會比朋友同事笑。真係幸福嘅,平日自己感受到咪得,無必要放閃, 其實外人要感受到,自然會響當事人身上知佢同另一半關係大概係咪咁sweet, 不過話說回來, 外人先唔會理你地係咪sweet, 關佢咩事?咁如果放合照嘅目的係為要宣示主權的話, 咁仲無謂,只顯得對自己和對另一半無信心。
所以,唔係對方自發鍾意放合照的話,應該無咩原因係有意義。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

syc7 發表於 20-4-22 01:03
[quote]Angelice-BeBe 發表於 20-4-19 13:06
我朋友話,全部頭像同手機wallpaper係老婆安排要擺咩相,手機 ...

朋友個人本身係低調嘅人,唔係咩花弗嘅男人,手機wallpaper原本只係果d簡單淨色圖,加上工作地方又係男人堆,但老婆話要用合照,朋友唔出聲怕佢唔高興,所以就由得佢轉

男爵府

AudiQ7 發表於 20-4-19 21:25
不如調返轉講,我識好多老婆,佢地FB大曬恩愛,又慶祝勁多節日,去好多家庭旅行。但其實個老公有女人。

...

其實呢度都有啲jm係咁呢頭見佢地曬命,話有老公養、賺錢只係買花戴、老公點錫自己點恩愛,但係明明之前又出帖呻話老公嫌自己賺錢少、得一份兼職唔夠錢用、同老公冇愛冇性之類⋯⋯ (可能佢地唔記得自己之前講過乜) 唔知邊樣真,邊樣假,真係得佢地自己先知

男爵府

barbielun 發表於 20-4-22 17:19
其實呢度都有啲jm係咁呢頭見佢地曬命,話有老公養、賺錢只係買花戴、老公點錫自己點恩愛,但係明明 ...

咁得意等我有時間留意吓先

男爵府

mingmama 發表於 20-4-22 17:24
咁得意等我有時間留意吓先

有㗎⋯⋯

子爵府

1) 真係愛老婆 , 但男人愛同性係分開的 , 愛老婆但又照出去搵食
2) 老婆逼佢咁做

珍珠宮

lamwwjd 發表於 20-4-19 12:16
好奇一問,公司有個男同事,無論whatsapp profile picture 或者手機既wall paper 都係同老婆既合照,咁我以 ...
我猜度:
1. 佢老婆對佢哋嘅夫妻關係冇安全感,佢要咁擺畀佢老婆睇。
2. 佢老婆要求佢咁擺出來畀人睇:表示呢個男人係屬於佢嘅。
3. 佢想將佢嘅小三候選人做個 filter, 只接受嗰D唔要佢與老婆有任何改變都願意同佢一齊嘅女人。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

barbielun 發表於 20-4-22 17:19
其實呢度都有啲jm係咁呢頭見佢地曬命,話有老公養、賺錢只係買花戴、老公點錫自己點恩愛,但係明明 ...
我猜度:
可能呢類JM 係想做到與人同悲,同歡,表示有同理心。多處於人哋的處境感受。
如半杯的水:與人同悲時,就睇自己嘅水是半杯空的;與人同歡時,就睇自己的水是半杯瞞的。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

syc7 發表於 20-4-22 00:54
係好係醜,我都絕對唔會做呢啲咁天真嘅嘢
我都係唔會做呢D。又一樣證畀我自己睇,我同妳應該係比較0岩嘴型D。如果妳介意我常「引用」/「回覆」妳post,請讓我知。我會收檢。我只會記得D懂對我好嘅用戶名。我覺得妳懂對我好,所以我會記得妳。

珍珠宮

stella^^ 發表於 20-4-20 20:28
大把男人帶住介子週圍溝女?又大把西裝友成个高級行政Look,揸住架戰車四週揾獵物,女士們都是一句戴多對 ...
我所見公司嘅高級行政,都係由一大早到晚都係要開會,奔波於會議地點之間,通訊都係透過祕書先過目再filter畀佢睇。咁忙,邊有時間搵獵物。所以我分析嗰D成個高級行政look,四週搵獵物嘅男人,都唔會係一個真正成功嘅高級行政,甚至連行政都唔係既機會極大。又或者我嘅世界太狹窄,所以先有如此睇法。

珍珠宮

不如調返轉講,我識好多老婆,佢地FB大曬恩愛,又慶祝勁多節日,去好多家庭旅行。但其實個老公有女人。

...

策略之一:為咗激發小三情緒波動, 畀個男人氣受,等個男人知道原來小三都唔係比得大婆容易相處。從此策可以使得小三同個男人感情關係出問題。
其實大婆放閃,唔係畀外人睇,外人當然唔受影響,但係如果畀小三睇到,小三會負面地受影響。越放閃,小三睇到嘅機會越大。
不過,你講嘅呢個大婆棋差一著嘅就係,她同個男人嘈。

大宅

858D 發表於 20-4-24 03:02
策略之一:為咗激發小三情緒波動, 畀個男人氣受,等個男人知道原來小三都唔係比得大婆容易相處。從此策可 ...

另一樣嘢輸陣嘅係,佢咁樣做, 盞畀隻佬覺得佢仲好緊張隻佬, 畀隻佬食住...而且,有啲小三根本唔會care呢啲放閃,佢覺得激到正印做咁多小動作捍衛自己,好過癮都未定

大宅

858D 發表於 20-4-24 02:45
我都係唔會做呢D。又一樣證畀我自己睇,我同妳應該係比較0岩嘴型D。如果妳介意我常「引用」/「回 ...

言重了,大家有緣響討論區傾吓計,無咩好介意啦

858D    發表於 20-4-26 01:20

珍珠宮

syc7 發表於 20-4-25 19:54
另一樣嘢輸陣嘅係,佢咁樣做, 盞畀隻佬覺得佢仲好緊張隻佬, 畀隻佬食住...而且,有啲小三根本唔會care ...
陣局發展如妳所分析嘅亦大有可能。所以用乜野策略,都係要先搞清對手係邊一類人,知己知彼,才會百戰百勝。

琥珀宮

回覆樓主:

假像囉

複式洋房

...

呢啲女人 自欺欺人到頂點

男爵府

858D 發表於 20-4-24 03:02
策略之一:為咗激發小三情緒波動, 畀個男人氣受,等個男人知道原來小三都唔係比得大婆容易相處。從此策可 ...

小三真係會介意profile 照?

首頁

尾頁

跳至