懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

貓仔小花 發表於 20-4-28 17:36
回覆 FiFi0309 的帖子

你而家阿b係幾重呀? 我15號去照, 當時32周+4, 1780g

佢31週,已經1819g...唯有安慰自己話可能有誤差啦

大宅

FiFi0309 發表於 20-4-28 18:40
佢31週,已經1819g...唯有安慰自己話可能有誤差啦

咁你妊娠糖尿指數如何呀?我空腹正常,2個鐘後係8.9

別墅

貓仔小花 發表於 20-4-28 20:15
咁你妊娠糖尿指數如何呀?我空腹正常,2個鐘後係8.9

我同你差唔多,空腹正常,2個鐘後9。你而家係咪日日篤手指呀?我早餐後成日都超標,反而午餐同晚餐之後正常...

大宅

唉, 我一直都有個中醫跟開, 佢知道我中左妊娠糖尿之後就被佢鬧到我上天花板, 話一直叫我小心飲食, 開左d降糖藥俾我, 仲叫左我做第二次糖水test, 結果出來仲差左, 而家迫我做第三次糖水test, 媽呀, 我都就來生, 陀一次b要做三次糖水test, 傻的嗎?

別墅

貓仔小花 發表於 20-4-29 12:32

唉, 我一直都有個中醫跟開, 佢知道我中左妊娠糖尿之後就被佢鬧到我上天花板, 話一直 ...

中醫既野都係唔好亂食呀,信返西醫啦!你而家飯後通常幾多?我岩岩早餐後又8.3....只係食咗麥皮,無奈...

大宅

我個中醫唔係普通中醫來架, 佢係由我上一次空心胎做完手術後睇到而家架啦, 佢叫我唔好督手指呀, 我而家35周, 我已經唔想再睇啦, 而家專登去買機督手指又好似好無謂, 我都唔上唔落, 好煩呀

大宅

貓仔小花 發表於 20-4-29 13:39

我個中醫唔係普通中醫來架, 佢係由我上一次空心胎做完手術後睇到而家架啦, 佢叫我唔 ...

唔好買啦。信番西醫。你都35週。再大落去。最多早產。。因為37週器官都成熟晒。唔洗點擔心。你只要呢兩個星期keep 住咁樣飲食。超標少少都唔會太大分別

別墅

貓仔小花 發表於 20-4-29 13:39

我個中醫唔係普通中醫來架, 佢係由我上一次空心胎做完手術後睇到而家架啦, 佢叫我唔 ...

35週都仲要飲糖水又真係幾無謂,私家有冇俾咩建議你?

大宅

我下星期一返去幫我接生既醫生度覆診, 到時會再傾下, 知道自己有妊娠糖尿, 心情真係好差, 咩都唔食得, 又易肚餓, 真係人都癲

別墅

貓仔小花 發表於 20-4-29 13:53

我下星期一返去幫我接生既醫生度覆診, 到時會再傾下, 知道自己有妊娠糖尿, 心情真 ...

agree, 最慘係而家勁易肚餓,一食多啲就超標,人都癲...好想快啲卸貨

大宅

係呀, 又被醫生恐嚇妊娠糖尿對阿b有咩影響, 真係好大壓力, 食多少少都好似係罪咁

首頁

尾頁

跳至