時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侵侵近身仕衛都中招,侵侵身邊咁多人中,但佢永遠都陰性,其實係咪一早有抗體

男爵府

+3金熱血

PKFC 發表於 20-5-7 06:57
根本就係美國肺炎, 只係陰差陽错中國唔好彩啃咗隻死貓, 我相信遲早還中國一個公道:f ...

所以好多美國官員話要告中國,反而侵隻字不提。他只會轉移目標令他的支持者反美國華人。

珍珠宮

ernbe 發表於 20-5-8 01:32

聽專家意見,不是最近,是1-3星期之前任何時間:

要有抗體係先要病得重

咁個市長係呢三星期有無病得好重?佢自己會唔知?你要盲信到一個點,無人幫到你,中國人就理應團結對抗外敵,中國唔富強你咪一樣只做下等人,你會覺得香港人做到上等人? 同白人同grade? 人地當你外勞咋

loved    發表於 20-5-8 08:36

珍珠宮

cara.mak 發表於 20-5-8 07:10
要有抗體係先要病得重

咁個市長係呢三星期有無病得好重?佢自己會唔知?你要盲信到一個點,無人幫到你, ...

唔好盲信要有抗體係先要病得重

公爵府

yc話呢個市長一定收左共產黨嘅錢

珍珠宮

sandra28 發表於 20-5-8 02:09
班YC連老尾市長都唔信只信白痴腫桶可見佢哋智商幾低!

你寫錯左 佢地系無智商至啱

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

其實唔止佢,紐約州長個弟弟都話佢子女之前已經有病徵,佢話懷疑去年十月已經在美國傳播。網上好多美國人都話去年年尾病左好耐,病徵似新冠狀病毒。

但係,D人只會繼續話中國隱瞞疫情,好早之前已經爆發,冇通知美國。

佢哋唔會識思考,佢哋唔會識諗下,點解美國有呢d怪病,但冇通報世衛?

係專登?定冇察覺?

如果中國12月31日通報世衛都叫
隱瞞疫情,咁美國又叫咩?

男爵府

woodpecker 發表於 20-5-8 08:00
其實唔止佢,紐約州長個弟弟都話佢子女之前已經有病徵,佢話懷疑去年十月已經在美國傳播。網上好多美國人都 ...

依家呢個世界,最鐘意歪理當真理,賊喊捉賊 希望香港人快啲醒

侯爵府

華華子 發表於 20-5-7 23:28
呢個市長講呢D會「被自殺」
X2

珍珠宮

ernbe 發表於 20-5-8 07:27

你係醫生? 新聞前排先有報導過咋禾

珍珠宮

cara.mak 發表於 20-5-8 08:09
你係醫生? 新聞前排先有報導過咋禾

資料來源是?

珍珠宮

ernbe 發表於 20-5-8 07:27

你又唔醫生、又唔係市長當時人,你都仲繼續盲撐連市長自己都話懷疑11月已中,你都仲死撐話佢1-4月先中嘅

珍珠宮

cara.mak 發表於 20-5-8 08:11
你又唔醫生、又唔係市長當時人,你都仲繼續盲撐連市長自己都話懷疑11月已中,你都仲死撐話佢1-4 ...

市長也不是醫生或專家,所以我聽專家意見:

Here’s what the CDC had to say about antibody testing, as of Thursday:

“An antibody test may not be able to show if you have a current infection, because it can take one to three weeks to make antibodies after symptoms occur.”

https://patch.com/new-jersey/belleville/belleville-mayor-has-coronavirus-antibodies-heres-what-it-means

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

狐朦 發表於 20-5-7 23:37

係你呢啲藍絲先信,假新聞洗白共產黨,~我d撞邪yc朋友咁話我 :n ...

哈哈, 佢地會話呢個鬼佬係中共搵人番黎拍片

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

https://youtu.be/LGtux0uR8C0

https://youtu.be/XVZMb5oOOCE

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

市長小心

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

希望勇敢的市長安好

珍珠宮

畀面勳章

ernbe 發表於 20-5-8 08:16
市長也不是醫生或專家,所以我聽專家意見:

Here’s what the CDC had to say about antibody testing, a ...

唔好只抽部份嚟斷章取義

An antibody test may not be able to show if you have a current infection, because it can take one to three weeks to make antibodies after symptoms occur. We do not know yet if having antibodies to the virus can protect someone from getting infected with the virus again, or how long that protection might last."

人地個重點:
1. 州長11月病都好重, 比普通flu病重好多
2. 州長知道抗體可以醫治肺炎, 佢知道自己有抗體後,希望可捐血救人, 佢知有人11月12月都病重過, 希望呢d人都去檢測抗體,可以讓更多人捐血救人
3. CDC全段講要有病徵1-3星期後才能產生抗體,但CDC對抗體可以對抗感染COVid 19 有懷疑,有抗體都唔等於唔會再感染肺炎

侯爵府

抗體都唔等於唔會再感染肺炎

英國首相話:Community health
日本/台灣: ABC 家族,A virus 不在中國

其實有些國家一早知
今次毒唔死中國,封關/口罩/火神山,做得好好
令尾國地失預算(因為佢一直逃避,話流感,由11月以來就束手無策,以為中國一樣咁)

我信,中國因好似從前日本經濟好;
正受不同方面攻擊 (5G,病毒,香港激進yc-真係光明卡牌咁,好易出招打擊國家)

中國人/華人保重

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

首頁

尾頁

跳至