自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

嚇死

禁止訪問

男爵府

一定向佢追究
正常有保養期,而家只係一個月,點都要佢搞返有問題既地方

男爵府

lunahoteru 發表於 20-6-28 23:03
有冇保養呀 ?

有3年保養架嘛
你同佢地聯絡,佢點講?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我老公有時睇YouTube d 片仲話好似幾好咁,第日搵佢地裝修

大宅

LITLITPIG 發表於 20-6-28 23:09
一定向佢追究
正常有保養期,而家只係一個月,點都要佢搞返有問題既地方
...

有,但態度係無對唔住,仲話我而家都即刻幫你整囉!係爛仔咁嘅態度。另外,因為呢次事件,個假天花整爛咗我啲私人物品,我都未講點樣賠償,佢就好冇禮貌咁話「你比到單據我咪賠咯!」句句都咯!咯!咯!講嘢嘅態度非常之似唔客氣,亦唔主動提出賠償$意外嘅方式。我啲物品係名牌限定品,根本就冇單據可言,而且都幾年前買,但係搬屋我先啱啱開咗嚟用,咁我可以點?俾錢你我都買唔番啦,問題係你冇誠意講對唔住,只係話出警告信比師傅,其實關師傅咩事呢,明明係設計師監工無力,做嘢唔夠細心⋯⋯

大宅

c.vieri 發表於 20-6-28 23:23
我老公有時睇YouTube d 片仲話好似幾好咁,第日搵佢地裝修

我認真同你講,一定千祈唔好搵佢地,我有朋友問我,起初我都有推介比佢哋,後尾收樓之後見到好多甩漏,人為破壞,我到而家都仲未執漏完,點知仲要整個假天花跌落嚟,你話係咪嚇死人

伯爵府

HKBeggar 發表於 20-6-28 21:08
大家如果裝修,千祈咪揀Dl*設計中心,多次整唔見、整爛客人自己比錢買嘢瓷具和配件,而且designer 及CEO服 ...

好驚

大宅

龍貓車 發表於 20-6-28 23:15
有3年保養架嘛
你同佢地聯絡,佢點講?

根本就冇feel sorry,而且態度非常惡劣,自問都係讀書人,亦都唔係咄咄逼人,我只係講出而家咁嘅情況我都好難叫你賠償,但係對方係反而逼人埋牆,不停重複強調如果冇單據就唔使旨意

水晶宮

HKBeggar 發表於 20-6-28 23:26
我認真同你講,一定千祈唔好搵佢地,我有朋友問我,起初我都有推介比佢哋,後尾收樓之後見到好多甩漏,人 ...

頭先都有同老公講你呢單
我都話唔敢搵呢間野

大宅

littlebb228 發表於 20-6-28 22:19
同情你, 呢間野唔掂, 我之前比埋幾萬銀訂金都跳船

真係㗎,我想知少少我可唔可以分享俾我聽,我而家極度後悔,雖然只係幾十萬,比唔上佢幾百萬咁嘅大客咁富貴,但自問都落咗唔少心血同佢哋溝通,但係又貼錢買難受嘅感覺!

子爵府

虎到金來勳章

HKBeggar 發表於 20-6-28 21:08
大家如果裝修,千祈咪揀Dl*設計中心,多次整唔見、整爛客人自己比錢買嘢瓷具和配件,而且designer 及CEO服 ...

嚇餐C

大宅

c.vieri 發表於 20-6-28 23:28
頭先都有同老公講你呢單
我都話唔敢搵呢間野

第一個設計師完全事事旦旦,寸嘴,裝修幾個月,只係上過來屋企幾次望過幾眼,同佢講有好多甩漏,甚至整唔見好多你會嚇一跳嘅配件,例如洗手好個去水口個塞,我係全新㗎,佢竟然幫我整唔見左,就交返層樓俾我,我一入到去真係嚇一條,好聲好氣同佢講可唔可以補返俾我,佢就求求期期買個塞俾返我算⋯⋯見唔對路,轉另一個男人跟(聲稱係CEO ),以為會更好啦,點知寸過碼頭咕喱,我終於明白點解佢哋成間公司啲人態度都係咁不知所謂。球證係佢,球員又係佢,成隊波都係佢嘅人,投訴部都係佢哋圍威餵!

伯爵府

態度真係好差喎

大宅

uglytwins 發表於 20-6-28 23:35
態度真係好差喎

我為人處事都係低調、息事寧人嘅態度,我明白大家打份工,亦都可能會受公司指引壓力,但當我知道CEO咁樣做嘢方式,我明白點解成間公司啲人都好冇禮貌,而且是是但但求求其其,上樑不正下樑歪,我開post唔係為咗公審,而係想提醒大家千祈唔好上錯賊船!

水晶宮

HKBeggar 發表於 20-6-28 23:34
第一個設計師完全事事旦旦,寸嘴,裝修幾個月,只係上過來屋企幾次望過幾眼,同佢講有好多甩漏,甚至整唔 ...

睇片d人講到點好又話designer 花半日時間同佢地㨂顏色,個個盤d片都講到你唔搵佢地裝修就係你損失

好怕搵著呢d裝修公司

男爵府

HKBeggar 發表於 20-6-28 23:28
根本就冇feel sorry,而且態度非常惡劣,自問都係讀書人,亦都唔係咄咄逼人,我只係講出而家咁嘅情況我都 ...

真係好慘
希望你早d搞掂,你應該喺佢裝修開個group到講晒出黎,再叫佢即刻搵師傅黎搞,有白紙黑字無抵賴

男爵府

開心吸收勳章

回覆 HKBeggar 的帖子

我都係用呢間設計公司,手工差到不得了,我用咗百幾萬,裝修完唔夠一星期,天花板同牆邊起晒裂痕,嗰啲裝飾牆,有部份金屬物料直情凸起晒,洗手間牆磚用嘅色完全錯晒,同佢哋投訴,雖然再有搵師傅上嚟整,但我我哋要執埋野喺酒店住多個幾星期,先有得返屋企。返咗屋企,又要全部再清潔過一次,而家過咗差唔多一年,期間陸陸續續都有好多嘢壞,手工差到不得了,千祈唔好幫襯呢間野。

男爵府

呢間設計情報xx,乜原來咁差,見佢咁多年又咁多廣告,仲以為ok tim

大宅

CurrySo 發表於 20-6-28 23:51
回覆 HKBeggar 的帖子

我都係用呢間設計公司,手工差到不得了,我用咗百幾萬,裝修完唔夠一星期,天花板同 ...

你仲慘!正宗損失慘重,貼錢買難受!仲要去酒店住足幾星期,呢個D乜乜設計情報中心又話自己係上市公司,有冇承擔部份住宿費???

估唔到大生意又係咁,我呢啲小生意都係咁,果然一視同仁,是是但但,袋袋平安、寸寸貢。

首頁
12345...6

尾頁

跳至