自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MM2H 發表於 20-7-18 09:47
咁個人觀感,我唔識答了

自己家門都唔好好把關, 政府責無旁貸
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kayen 發表於 20-7-18 09:48
D(已完)死哂去邊

抖鼠
放下自在

子爵府

Lhin 發表於 20-7-18 09:35
有冇攪錯

好明顯歐美嚴重

唔俾仲好,唔想老尾人入嚟,唔係搞事就播菌!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 20-7-18 09:49
自己家門都唔好好把關, 政府責無旁貸

民主豉油啊,香港政制唔係全權由政府官員操控,邊境條例亦唔係只由政府官員訂立條款

當年政府都堅持居港7年才可享福利,因咩原因變1年? 又因咩原因要設個關愛基金嚟包底,照顧埋頭1年? 都唔係政府提倡的

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

rebeccalin 發表於 20-7-18 09:28
無言,之前強烈要求封大陸關的嗰D專家,記者,醫護去左邊,宜家大爆啦,仲唔出來吵下
...
係啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

呢條例唔理咩國家先,點解要25號先實施?比時間佢哋擁返嚟?

珍珠宮

畀面勳章

BKsquare 發表於 20-7-18 08:06
依家話7月25號起
外國黎嘅人 上機前要有陰性檢測報告
包括7個國家

東南亞?尋日新聞報孟加拉不斷出假證明

水晶宮

無言,之前強烈要求封大陸關的嗰D專家,記者,醫護去左邊,宜家大爆啦,仲唔出來吵下
...

真係無言
唔知可以講咩

水晶宮

FennieMan 發表於 20-7-18 09:39
香港政府都痴痴地,特首同班高官係咪不食人間煙火,美國日日都幾萬人確診呀
...

廢到爆!

水晶宮

Shellyxlk 發表於 20-7-18 09:54
呢條例唔理咩國家先,點解要25號先實施?比時間佢哋擁返嚟?

同問!

侯爵府

香港政府,到底是否想搞死香港人? 踢100步行一步。美國日日新高,中門大開。

整個香港大爆發,仍是無知無覺。

點解無人出聲?or, 個個家人也在海外,出出入入,入入出出?

男爵府

我今朝睇左都眼火爆,係米short左啊,甘搞法都得

男爵府

banbanmm 發表於 20-7-18 10:05
東南亞?尋日新聞報孟加拉不斷出假證明

我都睇到新聞,出假證明都要衝入來播毒

水晶宮

珍珠宮

MM2H 發表於 20-7-18 09:39
睇輸入個案數字,早前留學生回港後,大部份輸入個案都係呢7個國家,持身份證但非特區護照嘅 "港人",英美 ...

7月初有兩父子由美國返黎家居隔離, 個阿媽中左, 傳埋俾朋友, 香港亦由個時開始爆發

子爵府

黃出面嘅陳姑娘驚被制裁。。

伯爵府

...

咪就係,收哂聲
歐美都唔高危真係把幾火
應該嘈嗰啲唔去嘈

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

fanny590 發表於 20-7-18 10:51
7月初有兩父子由美國返黎家居隔離, 個阿媽中左, 傳埋俾朋友, 香港亦由個時開始爆發
...

7月初起嘅爆發又唔係淨係呢家人

從輸入個案數據而言,由5月尾起,大部分係印巴回港人士,病毒冇樣認,追溯唔到傳播鏈路線圖,暫只能根據輸入數字

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

點解25號起唔即刻實施,歐美和巴西咁高危都無份,又唔實施入境強制14日隔離去酒店,用者自付,香港又排爆 ,政府有時啲政策,真係撐唔落!

首頁
12345...6

尾頁

跳至